Egy oldalon több szekció?

Üdv!



Még amatőr vagyok a theme programozásban, jelenleg egy saját html oldal portolásán próbálok gyakorolni. Viszont amit szeretnék a következő: Hogy lehet megcsinálni azt, hogy egy oldal (pl a front-page) több szekciót tartalmaz. pl: hero image, alatta bemutatkozás, alatta marketing szekció, az alatt még valami, majd a footer. Mindezt php búl előhívva úgy, hogy nekem a wp admin szekesztőbe, csak a szöveget kelljen megadnom, és a front-page.php-ban rögzített kódok, automatikusan előhívják. A legkönnyebb persze ha a wb adminjában a html nézetben megadom sorra mit szeretnék. De nem lehet mondjuk külső php kódot beilleszteni? mondjuk get-template-part (elsoszekcio.php) aztán a második, harmadik stb. Plugin nélkül természetesen. Vagy ez túl bonyolult wp-ben?

Ezekbe olvass bele egy kicsit; nem túl bonyolult (nekem igen, de aki belevág, annak nem :slight_smile: ):



https://www.google.hu/search?q=how+make+wp+theme&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=2bZlVvPaKMOLsgGOrK6QDQ

Köszi, de ez megvolt. Azért is tettem fel kérdésnek, mert nem találtam választ rá.

Szia!



Én ezt úgy szoktam, hogy használom a meta mezőket. Ott alapból sokat kell(ene) programozni, viszont van jó megoldás a “könnyebbítésre”, pl az egyik ilyen az ACF plugin:



http://www.advancedcustomfields.com/



Ezzel új mezőket vehetsz fel az adminban, akár wp editorral, így ha egy beállítsz egy adott oldalt (tehát készítesz egy főoldal nevű oldalt, majd ezt állítod be home-nak) és ezt az oldalt adod meg a wp-nek főoldalnak, akkor ezen belül több “sávot” adhatsz meg.



Nem csak az alap editorod lesz, hanem lehet 5-6 stb is, amik a sávok tartalmát adják . Azokat mind ki lehet pakolni a sablonba, a megfelelő div-ekbe.



Röviden: ha megvan a design (a főoldal layout-ja css-el) akkor ezeket a tartalmak meg tudod hívni az adott szekcióban, azaz amit kitöltesz ACF-ben a főoldal oldalon, azokat kiteszed. (get_field("…") -el…) Lényegében ez is meta, csak épp az ACF-en keresztül nyomod ki a tartalmat.



Az ACF kb az egyik legjobb plugin ilyen célra.



A doksiban minden leírnak, de itt egy angol nyelvű kis útmutató: https://www.youtube.com/watch?v=U2wlck-W7yo





András