Egy oldal CSS formázása

Sziasztok,

egy oldalhoz (bodaantik.com/aukcio) szeretnék CSS ben írni ezt azt ( nem fontos hogy mit ), kellene nekem egy aukcio.php fájl de nincs.

Mivel a godaddy-n keresztül vettem a domaint az átvitt a wordpress kezelelületre (managed wordpress) ezért nem volt nekem letöltve a 4.1 es wordpress és nem is FTP ztem, ezért teljesen össze vagyok most zavarodva hogy hogyan hozzak létre egy aukcio.php fájlt az aukció oldalhoz.

Ez a probléma többször is elfog jönni hogyha már konkrétan az oldalakat szerkesztem és nem csak a headert meg menüsávot mint eddig.

Kérlek ne linkeljetek be “Hogyan telepítsünk Wordpress oldalt?” videókat és oldalakat.

Köszönöm a segítséget ele is :slight_smile:

Sikerült felcsatlakozni a GoDaddy tárhelyre a Managed Wordpress csinált könyvtárakat nem kellett FTP zni.

Hol találom meg a már létező Aukció oldalhoz tartozó aukcio.php fájlt?

Nincs még?

Nem tudom, mit értesz azon, hogy létező aukció oldal. Gondolom a sablonod nem tartalmaz ilyen (aukcio.php) fájlt.

A sablon minden bizonnyal egy általános oldal sablont tartalmaz, page.php néven (esetleg még egy oldalsáv nélküli oldal sablont). Nem lesz minden egyes oldalhoz külön php fájl. Egy php fájl húzza be a különböző tartalmakat.

Ha eltérő megjelenést akarsz egy oldalnak, akkor létre kell hoznod egy új oldalsablont, igény szerint szerkeszteni php- és css-ügyileg és feltölteni a tárhelyre.

http://wordpress-honlap.com/oldal-template/

http://codex.wordpress.org/Page_Templates

Köszönöm erre gondoltam :slight_smile:

Megcsináltam sikerült is minden, csak közben kiderült hogy nekem nem a kinézetével van bajom, tehát nem sablon kell neki külön, hanem a tartalma van meg CSS ben.

Milyen php fájlt csináljak ahhoz hogy a tartalmat css ben tudjam formázni, mert alapból csak grafikus van meg HTML.

Na ez már katyvasz :slight_smile:

Nem értem, mit akarsz formázni. A grafikus, meg a html szerkesztő úgy 1000%-ban elég szokott lenni mindenre.

A css-ben tudod formázni az egyes elemeket globálisan.

A sablonodban vannak divek, id-k, class-ok. Ezek fedik a tartalom formázását. A sablonod css fájljában (vagy fájljaiban) minden elemet megtalálsz.

Ha valami speciális oldalt akarsz megjeleníteni, akkor kell a külön oldal sablon és ebben az esetben magadnak adsz meg id-ket, class-okat, amit tetszőlegesen formázol a css-ben, így ezek a formázások csak arra az oldalra lesznek érvényesek.

Van nekem egy page-aukcio.php fájlom ami az Aukció oldalam sablonmintája.

<br />
#box {<br />
<br />
 margin-bottom:0px;<br />
 padding-bottom:6px;<br />
 width:720px;<br />
 height:219px;<br />
<br />
<br />
}<br />

```<br />
<div>Ez még hosszasan folytatódik lennt. Ettől kéne az oldalon megjelennie szövegdoboznak aon belül betűk, keretek mindenféle dolog.<br />
<br />
<br />
Azt szeretném elérni hogy az oldalam meg is jelenítse ezt ne csak kiírja mint szöveg.<br />
<br />
<br />
Próbáltam megnézni hogy mi kellhet elé, szerinem ezek a div ek amit írtál csak nem vagyok olyan jártas a témában hogy mint content ténylegesen elő tudjam ezt hozni.<br />
<br />

<?php

/*
Template Name: Aukcio
*/
get_header(); ?>
<div> </div><br />
<div>ennyi áll eddig a php fájl ban</div><br />
</div>

Ha van page-aukcio.php fájlod (és ez eleve benne van a sablonban), akkor azt az oldal szerkesztő felületén megtalálod az oldal sablonok között. Csak ki kell választani a lenyíló menüben.

Igen az megvan, mondtam hogy beírtam a #box -os részt bele de nem elég mert csak előhozta mint szöveg, kéne elé valami hogy a content be csináljon meg nekem egy dobozt a megadott értékekkel és formázásokkal.

Megnézegettem más php fájlokat hogy van e előttük valami sor ami kiköti hogy ez nem szöveg hanem ez grafikus kinézetben egy doboz, de nem találtam semmit.

A css formázást nem barmoljuk bele a php fájlba. A php fájlban csinálsz egy div elemet neki, pl. box id-vel, a css fájlban formázod. A többi segítség: w3schools.com

Ja tényleg :smiley: Na akkor ezért nem sikerült köszönöm :slight_smile:

Az page-aukcio.php fájlba beírtam a div eket meg ezt a sort:

<br />
<br />

```<br />
de erre a css fájl itt keresi:<br />
<br />
<a href="http://bodaantik.com/aukcio/styles/aukcio.css">http://bodaantik.com/aukcio/styles/aukcio.css</a><br />
<br />
pedig az a tárhyelen van itt:<br />
<br />
<br />
/wp-content/themes/minamaze/styles/aukcio.css<br />
<br />
<br />
Megint rosszul értelmezek valamit?:D

Ja, ott keresi, ahol mondod neki :slight_smile: - ha wp-content/akarmi mappában van, akkor azt az útvonalat add meg neki vagy az útvonallal vagy másik opcióként a stylesheet_url változóval. Harmadik megoldás, hogy beírod a style.css-be (persze akkor oda kell figyelned a sablon frissítésekre).

A stylesheet_url es megoldással megtalálta. Köszönöm a segítséget :slight_smile:

Sikerült már minden csak jól oda kell figyelni, köszönöm :slight_smile: