Egy aloldalnál csak header és footer, közötte statikus tartalom

Sziasztok!

A problémámat már biztosan felvetették mások is, csak nem találtam meg, úgyhogy előre is elnézést kérek az esetleges ismétlésért.

A helyzet a következő. Kezdő WP-sként elindítottam egy blogoldalt (www.blizzhax.hu), ahol van egy kifejezetten blogos rész, egy bemutatkozó illetve egy galéria. Az oldal felépítése mindenhol ugyanaz: baloldalt a tartalom (kb. 2/3 szélességben), jobboldalt pedig különböző menük, linkek, biszbaszok (azt hiszem ezt nevezik widgetnek :)).Amit szeretnék: egy olyan aloldalt, ahol betöltődik a header (a felső menüvel ugye), a lábléc (cimkefelhők, miegymás), a kettő közötti részben viszont ne legyen semmi menü, link, bejegyzés, mert azt statikus adatokkal szeretném feltölteni, teljes oldalszélességben. Ha valaki tudna ebben segíteni, hogy ehhez mit kell átirkálni, módosítani, annak nagyon örülnék.Köszönettel;

Zsolt

Letrehozol egy uj page.php file-t, csak mas nevvel. Pl.: page-valami.php. Ezutan az ujba beleirod ezt:Code:

<?php

/*

Template Name: page-valami

*/

?>

Majd kimasolod az eredetibol a header es a footer reszt, az ujba. Es szerintem kell a tartalmi resz is, ha nem szeretned php-ban irkalni a "statikus adatokat". Ha ez mind megvan, az admin feluleten az oldalak szerkesztesenel jobb oldalon, a Sablon alatt a lenyilo listaban kivalasztod a "page-valami"-t, vagy amire elnevezted. Ha nem mukodik, akkor hulyen magyaraztam, vagy kisnyul wink.gif

Teljesen érthetően magyaráztad, sikerült is egyből, úgyhogy a kisnyúlból csinálhatsz paprikást, például. :slight_smile:

Nagyon köszönöm a segítséged! További szép napot/estét!

Sziasztok!Két kérdés:

A default sablonnál látszik a saját sablon választás a lap szerkesztőben a saját WP sablonomnál nem. frown.gif Lehet javítani a dolgon? WP 2.8.3. vagy ez ilyen.Hogy tudnám megoldani, hogy a lapok között ne látszódjon ez az oldal ami más egyedi sablonnal készült viszont linkelni lehessen rá.

Vagy esetleg más módszer?Köszi:

Bobojsza

a saját sablonodnak minden adata benne van a css-ben?és wp alapok, alá wordpress.org

page exclude - http://codex.wordpress.org/Template_Tags/wp_list_pages

A saját sablonnál jó lesz megnézni a szabványos fejlécet, mert a sablonválasztóban akkor sem jelenik meg, ha ott gebasz van.Aztán még az, de nagyon erősen ajánlott, amit az előbb mano írt: az alapoknak azért utána kellene nézni; a wordpress egy sablont jelenít meg. Egy másik sablonra éppen rá lehet mutatni (pl. egy theme viewer bővítménnyel), de a másik sablon a menüsorban nem jelenik meg.Ha pedig arra gondoltál, hogy a használt sablonod egyik (vagy több) oldalát más stílusban formázod meg, mint a többit, akkor megint más a leányzó fekvése. Keresgélj itt a fórumon, volt már róla szó.

Köszönöm Mano!A lapszám megadásával működik, de akkor ahogy olvasom csak lapszám megadásával lehet kizárni pl saját oldalsablonnal nem.

Mert így ha csinálok egy újabb kizárandó oldalt mindig módosítani kell a sidebar.php-t. :frowning:A sablonválasztás érdekes mód megjavult. Előtte nem volt sablonválasztó sem. Megcsináltam a default sablonnál csináltam egy lapot egyedi oldal sablonnal visszatettem a WP témát megnyitottam az a lapot és már ott volt a választó mező. Ha már újat csinálok akkor is ott van.

Érdekes. :slight_smile:

http://wordpress.org/extend/plugins/exclude-pages/

Szia Győző!Kösz a segítséget. Az oldalsablon probléma érdekes mód megoldódott magától. :slight_smile: De amire kellett volna, hogy ne jelenjen meg az olvasatom szerint csak oldalankénti kizárással lehet megoldani.

Győző mint a villám! Köszönöm!Amíg az előzőt írtam addig fel is dobtad a megoldást! Kipróbálom köszönöm!

Ilyenre gondoltam Győző!Jövök egy sörrel! :slight_smile:

Bocsi! Sörözés csak vasár- és ünnepnapon! Fröccsözés a hétköznapi üzemmód. :slight_smile: :slight_smile:Örülök, hogy segítettünk, és ezek ellenére sikerrel jártál! :slight_smile: