Egy adatbazis, tobb domain. Lehetseges?

Sziasztok!Hogyan tudom megoldani azt, hogy egy adatbazisra tobb blogot is epitsek?

Van egy blogom ahol tobb temaban is szeretnek irni, es azt szeretnem, hogy az egy kategoriaba tartozo bejegyzesek (pl. marketing), es csak ezek a bejegyzesek, egy kulon domain neven futo blogon is elerhetoek legyenek. Megoldhato, hogy a masodik blog a tartalmat automatikusan az elso blog megfelelo kategoraiba gyujtott tartalmabol generalja?

Koszonom elore is a segitseget!

RSS?

szentem ha tudod kezelni az aldomaineket, akkor egy CNAME-el at tudsz iranyitani egy kategoriat mondjuk (=

ToRokZoli: Igen ez működik is de így nem tudom a megjelenítést változtatni (pl. Blog cím) a kategória szerint.Lehet, hogy nem voltam teljesen érthető, bocsi: Van egy blog, mondjuk Baczoni címmel ami személyes blog, amiben írok több témában. Szeretném, ha bizonyos bejegyzések egy külön bizonyos témának dedikált blogon is megjelennének, anélkül, hogy azt a dedikált blogot is szerkesztenem kellene. A cél az, hogy automatikusan működjön a dolog, mert akkor több témának is indítanék dedikált blogot és így automatikusan töltödnének fel tartalommal a Baczoni blog tartalmából.mano: RSS-el hogyan tudom megoldani?Egyébként meg köszi a válaszokát és várom az ötleteket!

nemtudom! :smiley:

de biztos vagyok benne, hogy azzal menni fog, csak utána kell olvasni! :wink:

bac: van asszem egy plugin amivel kategoriankent lehet mas mas kinezetet alkotni (=erdemes lenne ranezni

az a plugin lehet nekem is elkélne…

Ad 1. mod_rewrite-al meg kell csinálnod, hogy át legyen irányítva a megfelelő helyre a subdomain. Ehhez persze a DNS beállításokban a *.domained.hu bejegyzésnek szerepelnie kellene.Ad 2. a csak kész plugin kell, akkor ilyesmit találtam némi kereséssel: http://tools.webguerrilla.com/wordpress-subdomain-plugin/ (ami viszont a Google Sitemaps-szel nem kompatibilis)

Szevasztok!Remélhetőleg benéz valaki ide a kérdésem feltevését követően.

Hasonló dolgon kellene keresztűl vinnem a munkámat. Van egy szép kis worpress telepítve ide http://vitamin-vitamin.hu

El kellene érnem, hogy a táblákat amit ez az oldal használ, más domain alól is tudjam használni, természetesn úgy, hogy a változtatások amiket megcsinálok az csak az adott doman alatt futó wp-en mutatkozzon meg.

Van több tucat fizetős domainem és egy tárhelyem fizetve. Ha mindegyik domainhez külön sql futtatást rendelek a szolgáltatómnál… az nagyon sok lesz :slight_smile:Meg lehet ezt csinálni? Egy adatbázsból több domain alatt fusson külön-külön egymástól függetlenül? Külön kinézettel és tartalommal és stb stb.

Van tapasztalat ezzel kapcsolatosan?Köszi!

minden oldalhoz más tábla prefixet adsz meg

igy ugyanabban az adatbázisban tobb wp dolgai is lehet.

de ez nagyon zsido dolog, nemond, hogy olyna draga az sql. nomeg ha rajon, akkor lesz pofaraeses.

Kábé: 1500 Ft / év egy adatbázis. Na de kellene több mint tíz, még pontosan nem tudom mennyi mert folyamatosan jönnek az ötletek. Nem nagy összeg így van. De ha meglehet csinálni akkor méne’ ? Ez miért probléma a tárhely szolgáltatómnak? Mi az hogy prefix? :slight_smile: Azé’ rákérdezek náluk is mit szólnának hozzá. Elégé korrektek, szia viszonyban vagyunk, meghát szereztem nekik jónéhány ügyfelet, volt is affiliate pénzecske, ami megintcsak nem került kifizetésre, hiszen bővítésre használtam fel.

Tapasztalatodra továbbra is kíváncsi lennék. Csináltál már ilyet?

Ezt csak ide írom még.

Már most több sql -t használó oldalam van. Van köztük ami webshop és stb. Ez mind egy adatbázison belül van. Ugyanazt használja a wordpress is mint amit webshop használ. Ennélfogva nem hiszem, hogy problémáznának -mármit a tárhely szolgáltatóm- hiszen a webshop telepítésben Õk is segítettek. Úgyhogy meg sem kérdezem Õket erről a prefixről. Habár, lehet megkérdezem mert nem tudom mi az és hogy, hogyan lehet beállítani, de hátha tanulok valami újat tőled/tőletek.Köszi.

Minden WP installnak van saját wp-config.php fájlja, ahova beírod az adatbázis infókat (db user, db name, db pw, db host) - ezek alatt van egy prefix sor… indulásból wp_

Na, azt kicseréled

abc_

xyz_

stb_ prefixekre a következő installalásoknál.

Köszi moshu.

Ha, jól értem, a config filében beírok bármit a prefix elé és akkor új táblákat fog létrehozni az sql -en belül. Aminek a neve nem wp_optinons lesz hanem enyim_wp_options ? Ezt fogom látni péhápé májadmin felületen?

Nekem így logikus.Azt látom jól tudsz “amerikaiul”. :slight_smile:

Lenne kedved fordítani néhány A/4 -es oldalt? Egy angol nyelvű oldalt tervezek elindítani, de az angol nyelvtudásommal nem merek kiállni a nép elé. :slight_smile:

Kértem ajánlatot fordító irodáktól, volt aki 114.000,- válalta volna el. Tizehat “ánégyes” oldalról van szó. :slight_smile:

Köszi.

Most telepítettem, hibátlanul működik. Köszi. :slight_smile:

Örülök, hogy működ :slight_smile:Amúgy, inkább “kanadaiul” tudok, merthogy ott (itt) élek.Gyorsan átszámoltam az általad idézett fordítási díjat - durván 40-41 kanadai tallér per oldal. Az itteni fordítói díjak 50-60 CAD-nál kezdődnek… és minél inkább szakszöveg, annál magasabb.Személy szerint már évek óta nem vállalok fordítást.

Sziasztok!

Bár fórumon új vagyok, most írok először, de sokat olvaslak benneteket, sokat segítettetek már eddig is.

Most viszont, olyan problémával szembesültem, amire nem láttam itt még példát.

Van egy működő oldalam, www.slh.hu. Ez “alá” a tárhely szolgáltatom berakta az újonnan regisztrált domain nevet www.brightride.hu . A telepítés után a wp login oldalon a következő hibaüzenet jelent meg:

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/slh/brightride/wp-config.php:1) in /var/www/slh/brightride/wp-admin/install.php on line 54Ennek ellenére hagy bejelentkezni, de az admin felület helyett további hibaüzeneteket kapok csak, mégpedig:Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/slh/brightride/wp-config.php:1) in /var/www/slh/brightride/wp-login.php on line 337Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/slh/brightride/wp-config.php:1) in /var/www/slh/brightride/wp-login.php on line 349Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/slh/brightride/wp-config.php:1) in /var/www/slh/brightride/wp-includes/pluggable.php on line 690és még vagy három ilyet… :frowning:Tudnátok segíteni, hogy mit/hol rontottam el?

Köszönöm szépen előre is.

Timi

Jajaj! kicsit tovább kutattam a fórumon és itt megtaláltam a választ,KIMMURIEL hozzászólása volt a megoldás!!

Köszönöm szépen! :rolleyes: