Egri napok

Sziasztok!

Szeretném bemutatni az új blogomat, ami egri témákkal foglalkozik. Tőletek persze nem a tartalmat kérném, hogy “értékeljétek”, hanem a megjelenést, meg egyáltalán a működést. Szívesen várok minden kritikát, ugyanis tudom, hogy még távolról sincs teljesen kész a blog.Eddig ismert hibák:

-a Lightbox csak néha működik, akkor sem jól, de egyszerűen nem tudom mit kéne kezdenem vele… :frowning:

-Még nem teljes a magyarítás, pl.: a blog tetején, a dátum-kijelzőnél nem tudom beállítani, hogy magyar napokat írjon ki…Amúgy a sablont egy külföldi oldalról töltöttem le.A blog címe pedig: http://egrinapok.extra.huElőre is köszönöm, a véleményeteket!

valami gebasz van felül, mert nem a böngésző tetején kezdődik a lap, hanem ledob 5px helyet (tűzrókán nézem)…

sőt, ez van alul is, lehet nem véletlen? :smiley:

ez esetben viszont a fenti kétoldali árnyékolás a széleknél nemjó…pl nekem csak a WP lightbox 2 (0.6.2) működött, próbáld ki azzal…egyszer sorkizárt a szöveg, egyszer meg nem. a bemutatkozásban meg középen van! :o egységesíteni kéne…ha már úgyis van kapcsolat menüpontod, az emilcímet levenném, mert hihetetlen mennyiségű spamet fogsz kapni…a “hírek” menüpont minek? a kezdőlap nem ezt a funkciót tölti be?a színek jók, egyedül a felső, fehérített mezőben lévő fehér menüsor gyanús nekem kicsit.a magyar dátum is biztos megoldható lenne, de ezt majd egy nálam okosabb biztos megmondja! :wink:

A felső, alsó plusz hely az nem hiba, ilyen volt a sablon, én meg nem állítottam át. /nem is tudtam volna, de mondjuk az annyira nem zavar./

A szöveg elrendezésben teljesen igazad van, már nem fogom átírni az összes bejegyzést, de az újakat egységesen írom majd!

A lightboxon még kísérletezgetek majd, az e-mail címek számát meg majd megcsonkítom :slight_smile:

A hírek menüpont azért lett, h oda írjam a bloggal kapcsolatos aktuális dolgokat, és így nem zavarnak be a bejegyzéseknél. /ezt még közvetlenül az oldal költözése után tudattam is az olvasókkal/, csak aztán most ott van az a csúfság…

A fehér betűkön is próbálok válltoztatni, bár lehet h inkább a hátteret színezem majd át.Köszi mindent, sokat segítettél!

Egységesíteni utólag is pofon egyszerű a bejegyzések szövegének elrendezését (persze csak akkor, ha a posztban nem állítottad be külön-külön). Pusztán a style.css fájlban keresd meg a .entry részt és biggyeszd be ezek közül valamelyiket:text-align: center //középre igazít

text-align: justify //sorkizárt

text-align: left //balra igazítEngem ami zavar, az az, hogy a képekhez rögtön hozzáigazodik a szöveg. Úgy értem, hogy nincs közöttük hely, egybefolyik.Ugyanez a helyzet az oldalsávval és a bejegyzésekkel. Túl közel vannak egymáshoz. Lehetne picivel szellősebb.Összességében tetszik, ezek az apróságok zavarják csupán a szemem!

Csak így tovább!!

Hello, köszi a segítséget!

Igazad van, hogy nagyon egybefolyik a szöveg a képekkel, és a menüvel. Mivel én csak a balról való szöveg behúzás mértékét tudtam állítani /legalábis csak azt találtam meg, hogy hol lehet :slight_smile: / a menüt inkább úgy próbálom meg elkülöníteni, hogy a bejegyzésekre egységesen “balraigazítást” használok. Viszont a képekkel nem tudok mit kezdeni, esetleg ezentúl rakok majd rájuk egy fehér keretet.

A képekhez:

Keret nem rosst megoldás, de a padding még jobb:

.entry img {padding: 5px;}Ezzel a bejegyzésen belüli képek egy 5 pixeles távolságot kapnak minden irányból…

És ezt pontosan hol is találom, vagy ha nekem kell beírni, akkor azt hol tegyem?

Ezt a sort (amit fentebb írtam) csak biggyeszd be a sablonod style.css fájljába.

Köszi szépen a segítséget, sikerült! :slight_smile: Biztos, ami biztos inkább 10 px -re állítottam, mert úgy láttam, hogy néhány képnél kevés volt az 5 (akkor milyen volt előtte…:stuck_out_tongue: ).

Még egyszer köszi!

Nagyon szívesen! :]