Egy napja keresgélek a fenti témában kevés sikerrel.
Van egy beállítási lehetőség az adminban, ahol be lehet állítani, hogy a megadott titkosított e-mail címre küldött levelek automatikusan publikálódnak.
Én készítettem egy új e-mail címet: pl: 7376fvvb3@valami.hu
Kiszolgáló: mail.valami.hu
Jelszó: xxxxxx
Port: 110
Azokat az adatokat adtam meg, amiket a szerveren beállítottam.
Küldtem rá próba levelet, de semmi nyoma. Illetve a szerveren megvan, csak a blog nem kérte le. Vagy itt is valami turpisság van?
Mit jelent az hogy titkosított e-mail cím? Csak annnyi hogy nem tudja más? Vagy valami beállítás? A szerveren nem láttam ilyent. (C-panel)
Elég fontos lenne, mert több blogot szeretnék egyszerre működtetni, és ez a leggyorsabb módja a publikálásnak.
Igen, ez úgy látom nincs leírva a beállításnál, de majd kiegészítem a magyar fordítást… Szóval:
Mindent jól csináltál, a titkos az csak azért titkos, mert nehezen kitalálható és csak Te tudod. Azért, mert ami arra a címre megy, az kimegy a blogodra, tehát bizalmasan kell kezelni.
A lényeg az, hogy időnként ki kell a levelet olvasni az általad megadott postafiókból. Erre van néhány lehetőséged:
a) megfuttatod a brózerből a valami.hu//wp-mail.php szkriptet. Ez fogja kiolvasni és a blogodra kitenni. Ãltalános célra szvsz nem használható, de tesztelni, kipróbálni ez is megteszi
létezik egy WP-Cron WP-Mail nevű plugin, amelyik ezt megteszi helyetted
c) az előbb említett php hívogatását beteszed cron-ba
Az a lényeg, hogy ezt a szkriptet rendszeresen lefuttasd, mert akkor kerül át a mailbox-ból a blogodba a bejegyzés.
És akkor a szakirodalom 
Ha több blogot akarsz működtetni (de egynél is nagyon hasznos), én még ajánlanám a Firefox alá a Performancing kiegészítőt.
Igazság szerint én bohóckodtam korábban (talán v1.5 körül) ezzel az emiles blogolással, de voltak vele gondjaim. Rögtön nem működött a magyar karakterkódolás
Aztán találtam egy plugint, ami okosabb dolgokat ígért, de azzal is voltak gondjaim, ráadásul nem nagyon fejlesztette a srác, így végül letettem róla.
Azóta nem tudom mi a pálya ezen a területen, lehet hogy használható végre…
Jelentem, én is hadakoztam vele. GMail webes felületéről HTML levelet küldve meg sem jelent a bejegyzés, plain textben csak krikszkraksz, GMail Mobile appból a legelfogadhatóbb, ott csak nem szabad ékezeteket írni, és posztol rendesen. A wp-mail.php-t pedig egy manuálisan beállított, óránkénti cron-nak futtatom.
UTF8-ba irtatok a levelet, vagy ISO-88-59-2 esetleg 1-be? tippem szerint utobbi.
Webes felületen UTF-8-ban, mobilról ööö… ott is van olyan, hogy karakterkódolás? 
és UTF8-ba is küldte el a levelezo kiszolgálod?