E-mail kiküldési probléma


#1

Talán már felmerült ez a mail probléma.

Nemrég vettem észre egy általam összerakott, de nem általam használt honlappal kapcsolatban, hogy nem küld ki semmilyen e-mailt, pedig pl. a regisztrálóknak kellene. Se a PHP, se az SMTP platform nem működik, pontosabban a wp_mail( $to, $title, $body, $headers ); utasítás nem működik de a
mail( $to, $title, $body, $headers ); utasítás működik, tehát ha elhagyom a wp_ előtagot. Továbbá semmilyen SMTP sem hajlandó funkcionálni. Pl. az
Easy WP SMTP plugin Invalid address: (setFrom) hibát jelez.
Régen nem volt probléma, vélhetőleg a WP frissítéssekkel jött elő.
Volna erre megoldás?
Frissítés: valaki ajánlotta a WP_mail Return Path plugint, és csodák csodája a wp_mail működni kezdett, de az SMTP továbbra sem.


#2

Igen, mindenre van megoldás.

De ha azt szeretnéd, hogy valaki segítsen, akkor legjobb lenne, ha sokkal összeszedettebben írnál le a gondolataidat vagy a problémádat.
Ha pedig erre nem vagy képes, vagy nincs időd vagy kedved részletesen leírni, akkor legegyszerűbb az lenne, ha keresnél egy webfejlesztő céget, hogy segítsenek megoldani a problémádat.


#3

Köszönöm kedves marton. Nem tudtam, hogy ez egy ilyen kifejezetten magasan képzett szakembereknek szóló fórum, amely a kissé gyengébb képességű kérdezők vonatkozásában rangon alulinak tartja a válaszadást, még annyira sem, hogy legalább megemlítse, milyen pontosításokra volna szükség ilyen esetekben. Szívesen tanultam volna, de ha erre ez a forum nem képes, vagy nincs ideje erre, akkor nyilván keresnem kell egy másik fórumot…


#4

Közben megoldottam a problémát, a különböző böngészők kicsit másképp kezelik a dolgokat, de erről most már nem szándékozom összeszedettebben írni ide, mert nem szeretnék egy újabb kioktatást, vajon hol sértem meg az ide kívánatos protokollt


#5

Amit te először leírtál, az szerveroldal volt, mert PHP függvényeket említettél. A szerveroldali kódok működését pedig nem befolyásolja, hogy milyen böngészőt használsz, vagy használ a látogató.

Szóval ebből arra következtetnék, hogy az eredeti kérdésed leírásának tényleg nem sok köze volt a problémához, ha “böngésző függő” volt a hiba.
Ami azt jelenti, hogy valamelyik fórumozónak kellett volna végigkérdezgetni mindent, mire egyáltalán eljutottunk volna addig, hogy mi is a valódi hiba, és azt mi okozhatja és hogyan lehet javítani.

Nem kell megsértődnöd, vagy játszanod a sértődöttet, egyrészt senkit nem fog érdekelni, másrészt pedig csak annyit mondtam, hogy legközelebb próbáld érthetően és részletesen leírni a problémádat, mert sokkal kevesebben fogják arra áldozni a szabadidejüket, hogy téged kikérdezzenek, hogy valójában mi is lenne a kérdésed vagy a problémád.