domain váltás a google szemszögéből

Sziasztok

Olvastam hogy a google bünteti a duplikált tartalmat,és ez akár a “klón” teljes kizárásához is vezethet.

Az lenne a gondom,hogy épp költöztetném az oldal atw.hu-ról saját domain re,de nem szeretném ha ez miatt kizárna a google,mert elég jó a PR és (sajnos?) rengeteg oldalt indexel…

Lehet ebből gond? valakinek tapasztalat?

Jó az atw szép az atw de a reklám meg a linkelés(users.atw.hu/teoldalad) miatt nem okosság :frowning:

gondolom az ATW-n 301-es átirányítás nem jöhet szóba?!

sajnos nem. :frowning:

Miért ne jöhetne szóba? :slight_smile:

Mivel ugye rewrite nincs ATW alatt, így mindent index.php?p=1 stb formában indexel.

Annyi, hogy írnod kell egy saját index.php -t ami átírja a location az új címre.

http://hu2.php.net/manual/en/function.header.php

Valahol azt olvastam hogy htaccess-t kellene átírni,azért gondoltam hogy nem lehet :slight_smile:

Nem vagyok egy php mágus de megpróbálok utánaolvasni…

Na szóval,találtam egy ilyen kis kódot,csak egy a bajom vele,hogy a felhasználók ha a linkre kattintanak a google ben akkor ugyanúgy az atw-s oldalon találják magukat hála a reklámcsíknak(viszont az új domain-en levő tartalom jelenik meg,atw special…)

Azt nem lehet megoldani hogy új ablakban nyíljon meg? vagy várjam meg míg a google ben elrendeződik a dolog?

Quote:

<?

Header( "HTTP/1.1 301 Moved Permanently" );

Header( "Location: http://www.new-url.com" );

?>

'nutdraw55' wrote on '2010-03-22:

Na szóval,találtam egy ilyen kis kódot,csak egy a bajom vele,hogy a felhasználók ha a linkre kattintanak a google ben akkor ugyanúgy az atw-s oldalon találják magukat hála a reklámcsíknak(viszont az új domain-en levő tartalom jelenik meg,atw special...)

Azt nem lehet megoldani hogy új ablakban nyíljon meg? vagy várjam meg míg a google ben elrendeződik a dolog?

A location nem tud új ablakban nyitni.

Viszont, azt meg tudod csinálni, hogy az új oldalon a header részbe beraksz egy ilyet:

Code:

Ez, az első kattintás után ledobja magáról a felső bannert :)

A már működő oldaldra pedig nem lesz hatással, feltéve, ha ott nem használsz frameket :)

na,ennyi egy seo barát költöztetés,ingyenes tárhelyről :slight_smile: köszönöm a segítséget! :slight_smile:

Azért nem a legbarátabb költözés, de itt más választás nincs :slight_smile:

Annál jobb, hogy 404-re mutasson :smiley:

Ill. a 72px-es “e-kőtőztünk LINK” fehér oldal, formázás nuku oldalaknál “talán” kicsit kultúráltabb :slight_smile:

Mostanság egész sok helyen látok ilyet…