Domain kérdés

No, ugye a helyzet az, hogy van egy weboldal (legyen domain.tld). Ez elérhető www és www nélküli verzióban. Sima wp telepítés.

Van egy aldomainba (valami.domain.tld) felrakva egy WP MU. Namost, viszont azt szeretném, hogy nem blog.valami.domain.tld címeket osztogasson, hanem blog.domaint.tld-set. (nem, a főoldal sima wp-jét nem lehet ebbe belerakni)

ötletek?

Subscribe

Talán htaccess szinten ki lehet okoskodni. például mu111.blogok.domain.ltd redirectelődne az mu111.domain.ltd-re, bár ebben az esetben nem tudom mennyire lenne dinamikus a dolog. (Ez csak egy bétaverziós ötlet, amúgy ha valaki tud profi megoldást az írja le. Ez még nekem is jóljöhet a közeljövőben)

Akkor már egyszerűbb ha regisztrációs után lefuttatok egy keresés és cserét (vagy a regisztrációs fájlt módosítom, hogy ne opcióbol vegye, hanem fixen az értékeket)

wp-admin/wpmu-edit.php fájl,

147 sor:

Code:

$newdomain = $domain.".".$current_site->domain;

Ezt kell átírni:

Code:

$newdomain = $domain.".domain.tld";

:mad: Egy újabb, “hopp nyitok egy új témát, és nem keresek előtte, hogy van-e már ilyen topik” áthelyezés, melyet legközelebb inkább törölni fogok, most kivételesen volt rá két percem, meg arra is, hogy ezt a litániát újra bepötyögjem, vélhetően totálisan és maximálisan feleslegesen…

Fkest - Hello,

feltelepítettem a Wordpress MU motort egy aldomaines címre. Pl.: blog.encimem.hu

Amikor új blogot akarok létrehozni, akkor automatán így akarja létrehozni a blogot: nev.blog.encimem.hu

Ez a hármas aldomain nem nagyon tetszik nekem, ezért kérdem, hogy meg lehet csinálni azt, hogy csak simán a nev.encimem.hu -ra hozza létre?

Válaszokat előre is köszönöm!

Nem lehet ezt megcsinalni.

Sziasztok!

Mivel csak ma kezdek neki kóstolgatni a MU-t, így hát lenne egy alap kérdésem.

Hogy is néz ki a domain leosztás a MU-nál?

Létezik egy domain, mire telepítem (domain.hu), majd a többi oldal csak aldomain-ként szerepelhet (valami1.donalin.hu, valami2.domain.hu), vagy minden létrehozott oldal MU alatt futhat külön domain nevekkel?

Vagy hogy is van ez? :wink:

alapból aldomainként megy, de lehetőség van más domain kezelésére is.

Ami azt jelenti, hogy a MU egymaga képes több domaint használni?

igen. igazából, hogy aldomain vagy nem aldomain a mu számára tökmindegy, ez csak emberi megközelítés a gépnek mindegy (már a www.valami.hu is egy aldomain)

Kösz!