Domain csere után nem látszódnak a képek

Hi,

Nem rég domain csere volt a blogomon, az ment is rendben. Viszont minden régi feltöltött kép és videó is átraktak az új url címére. Kivülről jól meg is jelennek a képek tehát az olvasók látják rendben, viszont ha én próbálom szerkeszteni a cikket akkor egyszerűen nincsenek ott a képek, csak a szöveg és így nehéz szerkeszteni az adott cikket. Ha átmegyek a HTML-módba ott a kép url címét látom, de érdekes módon még a régin van. Viszont ha rámegyek pl a cikkről, a kép url címére akkor ott rendesen az újat mutatja. Remélem érhteő mi a baj :slight_smile: Olyan mintha maga a wordpress nem bírná kezelni a képek url cseréjét, vagy nem frissít rá. Lehet ezen valahogy segíteni?

Köszi.

Valószínűleg az adatbázisban nem cserélődtek le az url-ek és ez okozhatja a gondot.
Erre vagy valamilyen pluginnel (fejből nem tudok, de keress rá), vagy az adatbázist letöltve egy szerkesztőben keresés/csere funkcióval kicserélni a hibás (régi) nevet az újra.
Utána az egész adatbázist letörölni és az újat feltölteni.
Ha valamit nem értettél abban amit írtam, akkor inkább ne csináld, nehogy törölj mindent visszaállíthatatlanul!

1 kedvelés

Mondjuk én inkább egy Search & Replace bővítményt ajánlanék, mert ha letölti és lecseréli, akkor a serializált urlek sérülni fognak (mert valószínűleg változik az elérési út hossza).

Szóval inkább ezt ajánlanám:

vagy ezt

1 kedvelés

sokszor költöztettem már a cuccaimat. de mindig ez a baj volt a képekkel