Domain átirányítás

Sziasztok!

Az alábbi témában szeretném a segítségeteket kérni:

létrehoztam egy wp oldalt a valami.hu/akarmi alatt, majd bejegyezték az endomainem.hu-t. A regisztrátor át is irányította a domaint az oldalra, és ha azt írom be a böngészőben, hogy endomainem.hu, be is jön az oldal, de a címsorban a valami.hu/akarmi jön be.

Hogyan tudom azt beállítani, hogy a címsorban is az endomainem.hu legyen látható?

Sehogy. Installáld a WP-t oda, ahol mutogatni akarod = endomainem.hu-ra.

Komoly? Sehogy?

Az új domainhez nem tartozik tárhely… A tárhely a másik alatt van…

Nos, akkor ez így fog maradni. Végül is az egész miskulancia pont azt csinálja, amit beállítottatok: abc domaint átirányítja xyz/akarmi domainra. Az átirányítás pontosan ezt jelenti, soha nem jár domain “álcázással”.

És a WP esetében ne is próbálkozz az angolul “cloaking” néven ismert technikával, mert bedöglik tőle (a WP).

Olyan hostra kell menni, ahol egy “account”-ra lehet több domaint is hosztolni…

Ok, értem.

Nagyon köszönöm!

Itt találhatsz elég sok infót a domain átirányításokról! Domain átirányítás

'Szigami' wrote on '2008-12-09:

Sziasztok!

Az alábbi témában szeretném a segítségeteket kérni:

létrehoztam egy wp oldalt a valami.hu/akarmi alatt, majd bejegyezték az endomainem.hu-t. A regisztrátor át is irányította a domaint az oldalra, és ha azt írom be a böngészőben, hogy endomainem.hu, be is jön az oldal, de a címsorban a valami.hu/akarmi jön be.

Hogyan tudom azt beállítani, hogy a címsorban is az endomainem.hu legyen látható?

Hasonló lesz a gondom nekem is?

Most fogok bérelni egy tárhelyet, de már egy meglévő domaint szeretnék használni. Át lehet valahogy majd később regisztráltatni a domaint, hogy a www.wpoldal.hu ezen jöjjön be mondjuk?: www.ezenjöjjönbe.hu

Addig tudnám fejleszteni a bérelt szerveren és mikor készen van, akkor tenném át.

Lehet ilyet? :smiley:

mindentlehet :slight_smile:

És ennek mi a menete?

A lényeg, hogy arra a tárhelyre ahova a WP-t akarom telepíteni és dolgozni legyen olyan támogatás, hogy több domaint is köthetek rá?

Valamint ha elkészültem az oldallal a tárhelyen akkor gondolom ki kell kérnem a másik cégtől a domaint és át kell irányítani az új honlapra? Ahogy azt előzőleg is említették lesznek URL problémáim?

Üdv WW

Sziasztok!

Domain átirányítás témában zsákutcába jutottam, pedig lelkiismeretesen nekikészültem a feladatnak, hogy ne lámaként álljak hozzá, de kész, káosz lett a vége. A történet a következő:

1.Gyártottam egy oldalt, ami nemes egyszerűséggel egy wordpress.com blog. Nekem ez így totál megfelel, mert egyrészt tesztnek indult, aztán jó lett, másrészt meg mivel időm kevés, jó ez így, hogy ilyen egyszerűen kezelhető.(plusz egyelőre nem kell tárhelyre beruházni, majd meglátom hogy megy a dolog)

2.Nekiálltam domaint regisztráltatni, de mielőtt megrendeltem, rákérdeztem, át tudják-e irányítani wordpress.com blogra. Mivel annak már utánajártam, hogy a WP felé a domain mapping ára 10 USD, ezért akartam biztos ami biztos alapon rákérdezni, gondolván, hogy ha ez így van, akkor nyilván mezei domainregisztrátor sem fogja ezt kikerülve megoldani. Az ügyfélszolgálaton viszont azt mondták, semmi akadálya, simán átirányítanak. Meg lehet kövezni, de elhittem, és befizettem a cuccot.

3. Domain reg kész, utána jön az email, hogy átirányítás nem lehetséges. Kértek adatokat, ip lekövetés a blogcímre, névszerverek stb., de nem működik. Erre a WP domain mapping fejezetére hivatkoztam, ott világos, hogy a domain regisztrátortól kell hozzáférést kérnem, a névszervereket átírnom a WP utasításoknak megfelelően, hozzáadom az admin felületen a domainekhez, kicsengetem a 10 USD-t és kész.

4. na hát ők márpedig nem adnak hozzáférést a domainemhez, csak ha veszek hozzá tárhelyet.

…És most itt tartok.

Nem akarok tárhelyet, nem akarom elköltöztetni az oldalt, megvan a saját domainem, szeretném használni ahhoz az oldalhoz amihez kitaláltam. Kifizetem én vidáman a WP 10 dollárját is, csak működjön végre, de nem tudok mit lépni. Szeretnék tanácsot kérni, nagyon megköszönök minden segítséget.

Már az is eszembe jutott, hogy a netelőfizetésemhez tartozó minimális tárhelyre feltöltök egy statikus oldalt, az lesz a belépőoldal, kép+link a wp blogra egyben aztán kész. A kereső indexeli, megtalálnak,nem? …bár nem tudom keresőoptimalizálás szempontjából jó-e az elgondolás. A látogatottság fontos lenne.

Lehet hogy láma módon álltam a témához, de költséghatékonyan és időtakarékosan akartam megoldani… :unsure:

4. na hát ők márpedig nem adnak hozzáférést a domainemhez, csak ha veszek hozzá tárhelyet.

költöztess át a domaint egy másik domain kezelőhöz. Sürgősen. (átregisztrálási kérelem egy másik domain kezelőnél, és kész)

'hitetlen' wrote on '2010-10-21:

költöztess át a domaint egy másik domain kezelőhöz. Sürgősen. (átregisztrálási kérelem egy másik domain kezelőnél, és kész)

Ó, köszi, ez a lehetőség valahogy kimaradt, vagy elsiklottam felette. Esetleg tudsz ajánlani megbízható (és együttműködő )szolgáltatót? Az a baj, hogy a jelenlegi sem volt gyanús, amíg idáig nem jutottam...

Azt egyébként jól értelmezem ugye, hogy a WP fizetős domain átirányítását nem lehet kikerülni? Nekem nem gond végülis, csak nehogy megint ugyanabba a hibába essek, hogy elhitetik velem, hogy ők aztán bármit bárhova, aztán meg jaaa, oda nem.

magyar domain? http://www.domainabc.hu/

külföldi? name.com

wordpress.com fizetős domain átirányításáról semmit nem tudok.

'hitetlen' wrote on '2010-10-22:

magyar domain? http://www.domainabc.hu/

külföldi? name.com

wordpress.com fizetős domain átirányításáról semmit nem tudok.

Itt van a leírása:

http://en.support.wordpress.com/domain-mapping/map-existing-domain/#instructions-for-mapping-an-existing-domain

Fizetős upgrade-ként írja azt, ha saját domaint akarok rendelni a blogomhoz.

Köszi, domainabc-t megérdeklődöm.

Miamanó,

agyonkomplikáltad magad!

wp.com-nál nemcsak az ott futó blogod álcázását, de a domain vásárlást is meg lehet oldani egy kalap alatt.

Azonkívül, rossz kérdést tettél fel a domain registrar-odnak. NEM átirányítani kell azt a domaint, ha wp.com-on akarod használni, hanem a DNS adatokat a wp.com szerverének adataira kicserélni. Azt meg te magad is megteheted, amikor belépsz. Sőt, minden normál registrarnál TE magad csinálod.

(Kivéve a szar olcsó helyeket, ahol zsarolnak, hogy többet vegyél tőlük… = tanulópéndz)

A rossz kérdéshez még ennyit. SEMMIT nem kell kérdezni senkitől. A DNS adatokat megváltoztatása alapbeállítás.

XZY cég a registrar - ott veszem a domaint.

ABCD cég a hosztom, ott megmondják, mi az ő “name server”-jük neve.

Belépek XZY-hez és a megfelelő DNS részlegen az ott szereplő DNS (=domain name server) adatokat átírom arra, amit ABCD hosztom adott.

ENNYI!

P.S. Jobban beleolvastam, s látom, hogy nem lehet belépni a saját domainedet menedzselni. Én perelnék… (hacsak nem volt mindez leírva a Terms and Conditions, amiket soha senki el nem olvas, amí eccer nem szívják meg rendesen)

Üdv

Nekem a következő problémám a hogy a tárhelyünket költöztették mindenestül és most megvagyunk lőve mert nem működik az adatbázisunk és nem tudjuk miért. Továbbá átköltöztünk egy másik szolgáltatóhoz és ott akarnánk véglegesíteni az oldalt. Kaptunk egy ideiglenes Domaint is és azon akarnánk egy ideig futtatni az oldalt amint a fő domain ünket átrakják a másik szolgáltatóhoz.

Ilyenkor mi a teendő?

Ha az adatbázis megfelelően át lett költöztetve az új tárhelyre, akkor nem lehet nagy gond. A “kutya ott van elásva” szerintem, hogy ha átköltözik egy tárhely egy másikra és átviszik az adatbázist is akkor a mysql elérési adatok megváltoznak. Ezt a wp-config.php fájlban is módosítani kell. jelszó,hoszt, adatbázis név és felhasználónév.

Ha ideiglenes aldomaint adnak mondjuk amíg megjön az új domain vagy éppen meg kell várni még átállnak a namserverek, akkor ebben az esetben a szokásos módon kell eljárno WordPress telepítése során. Tehát ugyanúgy abba mappába kell telepíteni a rendszert mint ami az éles domain lesz, csak ugyebár most aldomainen telepítjük fel. Ezután amikor megjön a domain akkor csak a wordpress adminban át kell írni az URL-t az adminban. Minden fog tovább működni hiszen a mysql adatok stimmelni fognak és a rendszer is a domain mappájában van olyankor. Tehát az átállás ideje csak attól függ, a domain megérkezése után, hogy mi mikor írjuk át az ideiglenes URL-t az eredetire.

Ha jól veszem ki akkor tegyek fel egy WP-t az újra.

Írjam felül a mi DB-nkel.

Utána módosítsam a Wp- configot és az URL-t.

És miután lett irányítva a domain akkor működni fog a régi DB vel?

HA esetleg ez nem menne akkor hogyan tudnám kinyerni a cikkeinket és a többi oldal tartalmát?

ha felmásolsz mindent, ami volt, és a wp configot átírod a jelenlegi adatokkal, akkor már el kéne indulnia, feltéve ha a domainnév megmaradt…

de mivel ideiglenes, ezért ezt az ideiglenes a db-ben kell átírni, akár még feltöltés előtt…

'mano' wrote on '2010-11-24:

ha felmásolsz mindent, ami volt, és a wp configot átírod a jelenlegi adatokkal, akkor már el kéne indulnia, feltéve ha a domainnév megmaradt...

de mivel ideiglenes, ezért ezt az ideiglenes a db-ben kell átírni, akár még feltöltés előtt...

Ok így már tiszta amúgy is 3-4 napot mondotak a névszerver átírásra