Sziasztok !
A lényeg:
Telepítettem otthon a gépemre(localhoost)a mostani legújabb wordpress verziót. Mivel az első találkozásom ezzel a cms progival, természetesen próbárgatom a funkcióit stb.
Úgy gonlolom megértettem a lényegét, végigböngésztem itt a fórumon az engem érdeklőfelvetéseket-problémákat és megoldásait, sajnos nem találkoztam az engem konkrétan érdeklő dokumentum kezelő témakörrel.
Konkrétan: ha egy elkészült oldalt szeretnék, különböző dokumentumokkal/fajtákkal feltölteni akkor hogyan tudom, milyen bővítményt kell keresnem ehhez?
Pl. xls, doc, pdf, jpeg stb. kiterjesztésű filek csupán a médiatárban egymás után bele vannak pakolva, látszólag rendszertelenül az alap verzióban bővítmények nélkül. (időrend?)
Továbbá hogyan tudok csinálni mappákat(almappákat is…)ezen dokumentumknak a későbbi könnyebb kezelhetőség érdekében.
Úgy tudom, hogy a wordpress inkább a blog kategória, mint tartalomkezelő, de szerintem megoldható vele is…
Pár hónapja csináltam 2 db önkormányzati oldalt CmsMadeSimple segítségével, ott dokumentum kezelés nem volt probléma; alapfunkciói közé tartozik.
Mivel nem erősségem a webdizájn (sem :)) ezért szeretnék csinálni a wordpress segítségével újabb oldalt ( most van folyamatban a domain név regisztrációja).
Lényegen több potenciált látok a worpressben az oldal esztétikai kialakítása terén, sok szép sabon taláható amit már akár könnyebben lehet “faragni”.
Bocs, a hosszúranyúlt írásomért.
Kösz előre is…
Üdv. BCsaba.
Szia!
A beállítások/media oldalon be lehet állítani a dátum szerinti kategorizálást a mappákra.
Viszont jól látod:
A WordPress alapvetően blogmotor erről ne feledkezz meg. Ezen felül vitathatatlanul erőforrás-emésztő egy rendszer! Ha file-ok kezelésére akarod használni akkor inkább gondolkozz el más rendszerekben… Pofás sablont faragni/migrálni/venni könnyebb mint egy nem funkcionális rendszert buherálni, pláne ha hosszabb időre tervezel…
KÖszi.
Azt hiszem fogom használni, mert most egy lényegesen kevesebb adat tartamú oldalt csinálok (nem önkormányzati )
Mielőtt hozzáfogtam az említett oldalakhoz szétnéztem a cms szerkesztők körében a cmsms és a worpress tűnt nekem színpatikusnak; tehát jól sejtettem, végül is minden faladatra a megfelelő eszköz :rolleyes: .
Teljesen 0-ról indultam, ( csináltam síma html oldalakat m. publisher segítségével…)
A joomla nekem alapból szerintem fölöslegesen bonyolultnak tűnik, plána arra, hogy editori jogosultságokkal felruházva tökre hozzánemértők tovább szerkesszék.
Végül is úgydöntöttem worpressel fogom csinálni a vendégházunk új oldalát.
Azért elgondolgodatató, hogy a rengeteg bővítményben nem foglalkoznak az általam felvetett dok. kezelés részével, bár lehet, hogy így a jó mivel nem fér bele a koncepióba :unsure: :unsure: :unsure:
Köszi a választ, segítséget.
Üdv.BCsaba