Doksi kezelés, kézikönyv vagy valami ilyesmi megoldást keresek

Sziasztok!A wordpress oldalamon szeretnék elhelyezi egy, nevezzük úgy, kézikönyvet. Valami olyasmire lenne szükségem, ami kezelhetőség és használat szempontjából is rendben van.


  • Használat: Ha jön a látogató, rákattint a menüre, hogy kézikönyv, ami ugye egy oldal és ott a fejezetek fel vannak sorolva, rákatt és olvasgat, vagyis csak az van “nyitva”, amire rákattintott, a többi “csukva”.


  • Kezelhetőség: Amikor bővítem a kézikönyvet, fejezetenként lehessen szerkeszteni. És persze legyen a fejezetek egymás alá rendelhetők.    Létezik ilyesmi, hasonló vagy nagyon elszálltam? smile.gif    Köszi

    Tamás

Kedves Tamás!Nem gondolom, hogy nagyon elszálltál, de magyar nyelvű kézikönyvről nincs tudomásom. Különösen nem online, vagy wiki-szerű kézikönyvről.

szentem neked valami wiki szeruseg kene

talan: http://wordpress.org/extend/plugins/wordpress-wiki/

vagy FAQ, ez igeretes: http://wordpress.org/extend/plugins/simple-faq/

Hát, ez inkább wiki, vagy valami céleszköz, de nem WP. Az nem erre jó. Céleszköz alatt a különböző dokumentáció (és revízió) kezelő CMS-eket értem. Van egypár.

Köszi a válaszokat!Lehet, hogy kicsit túlbonyolítottam a leírást és nagyobbnak tűnik a dolog, mint amire szükségem lenne valójában. A wiki az túl nagy, verébre ágyúval, nem hiszem, hogy céleszköz kellene.Átgondoltam, kérdezem másképpen:

A WP-ben vannak az oldalak, melyeket egymás alá is lehet rendelni. Ez tökéletesen jó lenne nekem. Egy oldal egy fejezet, illetve alfejezet. Ha ezt az oldalsávon jelenítem meg akkor szépen a struktúra is látszik, lehet egyből alfejezethez ugrani. Viszont, ha ez oldal, akkor megjelenik a menüben (felül).Az átfogalmazott kérdés: Meg tudom-e oldani, hogy egyes oldalak a menüben jelenjenek meg, mások meg csak az oldalsávon? Van-e ilyen lehetőség vagy ehhez már a PHP kódba kell belenyúlni?Ha alfejezeteket felveszem, mint subpage, akkor nagyon ígéretes a dolog, a fő doksi alján meg is jelennek az alfejezetek, de az a baj, hogy a menüben is ott vannak, ami nem kellene.

Találtam egy “Exclude Pages” plugint, amivel le lehet tiltani, hogy a menüben megjelenjen az oldal, de ezzel az a gáz, hogy a fő oldal aljáról is eltünteti.

Ha lenne valami megoldás arra, hogy csak a menüből tünjön el, akkor ez teljesen jó lenne nekem.

Tudtok esetleg valami más megoldást?Közben kipróbáltam más plugint, ami az oldalakat hivatott managelni (pageMash), de ez is pont azt teszi.

Lehet, hogy marad a manuális megoldás, hogy az alfejezetek eldugva, és a fő doksi tetején kézzel a linkek, amik az oldalakra mutatnak?Azért csak van elegánsabb megoldás? smile.gifJól el fórumozok magammal:-)Találtam egy ilyen plugint: AWS Easy Page Link.

Ezzel az oldalba tudok másik oldal linket beilleszteni, így nem teljesen automatikus (mint amikor felveszek egy oldalt és automatikusan megjelenik a menüben, de jobb mintha teljesen manuálban kellene a linkeket beletenni. Csak ha felveszek egy új oldalt (fejezetet), akkor mindegyik oldalon végig kell frissíteni a tartalomjegyzéket.Végül is alakul a dolog, mert ha kiteszem az oldalsávra, akkor már csak azt az egyet kkell frissíteni. No, most már csak az a kérdés, hogy azt meg lehet oldani, hogy az oldalsávon csak akkor jelenjen meg (Szöveg widget), ha az az oldalaktív?

Megvan a megoldás, gondoltam ezt is megosztom veletek:Találtam egy “Sub Pages widget” plugint. ( http://wordpress.org/extend/plugins/subpages-widget )

Ez azt tudja, hogy ha olyan oldalon állunk, aminek vannak gyermek oldalai, akkor megjelenik az oldalsávon és felsorolja a gyermek oldalakat. Ha nincs, akkor nem is látszik.

Tökéletes.Itt megtekinthető működés közben, a dokumentáció menünél működik: http://cashman-fx.ambrits.hu

másképnt pedig exclude, include változókkal tudnád ezt megtenni a témában.