DNS name szerver beallitas

Sziasztok,számít az oldalaim betöltésében, sebességben hogy a domain regisztrátorom nem állítja át a mostani name szerver címeimet?

Az oldal domain név regisztráció itthoni regisztrátornál, a hosting külföldön megy. Az itthoni cégnél (ahol korábban hostoltam és ahol a név regisztráció van) nincs beírva a külföldi szerverem name szerver címe. Ez számít? A külföldi hosting tárhelyen be van állítva de ha lekérdezem online domain lookup tool-lal akkor a régi tárhelyszolgáltatóm name szervereit dobja ki holott már egy éve nem ott vagyok.Kérem valaki segítsen! Köszi

Hello.Ezt most nem értem. Tehát beregisztráltattad a domain neved magyarországon és a tárhelyed külföldön van. A domain neved nincs átállítva a külföldi hostingra hanem az itthonira mutat. Tehát külföldön al domainen lehetsz. A Magyar tárhelyre gondolom feltöltöttél egy index fájlt ami átirányítja a látogatót külföldi tárhelyed al domainjére. Én ezt hirtelen igy tudtam felvázolni magamnak. Én a helyedben éjjel nappal levelekkel bombáznám a magyar céget, hogy állítsa át a névszervereket!! Ez az oldalad betöltődési sebességén nem változtat semmit. Érdemes lenne el beszélgetned a szolgáltatóval és ha nem juttok dűlőre akkor átregisztráltatni a domain nevet másik céghez.

Ha rossz helyre mutat a dns, akkor be se jönne az oldalad. (vagy max a régi, ami az itthoni cég tárhelyén volt)


'KardiWeb' wrote on '2011-11-26:
Hello.

Ezt most nem értem. ...
igen a domain reget itthon csináltam és a hostingot is, de a szolgáltatás nem vált be, ezért kivittem a tartalmat külföldre. A régi tárhelyemen (amit megszűntettem itthon) a cpanel ben megadhattam mindent az ns cimeket stb, de ez megszűnt és nincs hozzáférésem. A külföldi cpanelen meg megadtam az uj ip cimet a weboldal megy de olyan betöltési időket ír hogy durván sok és mivel sok a külföldi látogató ezért gondoltam hogy egyes kérések a magyar szerverhez eljönnek és emiatt pl usa-ból nézve lassú a page load. egyedi látogató 85% és mindenhonnan a világból.

Arra gondolok hogy az uj látogatóknak mindig le kell kérdezni hogy a domainem melyik ip cimen van és ezért a root szerverek a magyar regisztrátor name szerveréről kérdezi mindig le vagy nem tudom áááááá.

(folyt köv csak nem tudtam már szerkeszteni)Arra gondolok hogy az uj látogatóknak mindig le kell kérdezni hogy a domainem melyik ip cimen van és ezért a root szerverek a magyar regisztrátor name szerveréről kérdezi mindig le vagy nem tudom áááááá.

szóval hogy kétszer kell lekérni az ip címet. magyarul ha a magyar cég beállítaná a külföldi szerverem ns nevét akkor azt tanulnák meg a isp dns szerverei illetve a root szerverek. DE mikor jön egy látogató egy olyan isp-től ahol még nincs benne a dns -ükben az oldalam ip címe ezért el kell menjen a kérés a magyarhoz ahonnan a külföldihez vagy nem tudom most belezavarodtam.Az oldal megy csak 30mp-es meg még durvább időket ír de nekem itthonról meg pár mp egy 20mbit-es nettel. És nem tudom hogy most miért lassú az oldal? page speed yslow alapján javascript meg minden szar optimalizálva van. 75-85 page speedet mér és mégis az analytics nagyon kemény 85 % -a a látogatókank 1-10 mp belül elmegy az oldalról magyarul nem várja meg míg bejön az oldal. E miatt van a para.és köszi hogy foglalkoztok vele!