DMSGuestbook használata

http://wordpress.org/extend/plugins/dmsguestbook/Feltelepítettem. A Vezérlőpultnál oda teszi nekem magát. Ide kattintva aztán előhozhatóak a beállításai.

Először is beállítottam neki, hogy magyar nyelven beszéljen a látogatókkal.

Aztán nézem: azt írja:
 • hozzak létre egy oldalt, ahol szeretném hogy megjelenjen
 • menjek DMSGuestbook beállításaiban ide: Guestbook settings => Basic, és itt állítsam be neki, hogy a fenti helyen szeretném, hogy jelenjen meg, majd mentsem el  Mindezt megtettem, ki is írja még azt is, hogy hány óra hány perckor történt az elmentés.

  Csak hogy hiába, mert nem jelent meg a kiválasztott oldalon.

  Ezután ismét belestem ismét a Basic részbe, és a beállításai semmit nem változtak, hiába állítottam át és mentettem el.  Mi lehet mind erre az orvosság? Talán valami fájlt kellene a tárhelyen írhatóvá tennem?

Ha jól emlékszem, a beállításai oldalán meg kell adni a létrehozott oldal ID-jét, menteni, majd azt követően beállítani.Vendégkönyvnek - szerintem megteszi egy szimpla oldal, amihez engedélyezve van a hozzászólás.“Kedves Vendégeink! Itt mondják el, hogy mi nyomta a begyüket!” Hozzászólás: :slight_smile: :slight_smile:

Nekem úgy tűnik egyről beszélünk, csak épphogy ez nem működik. Mellékeltem egy képet:

http://img217.imageshack.us/img217/8972/dmsgb.gif

Pirossal jelöltem meg az eredeti beállítást, és zölddel azt, amire állítottam.

De hiába mentem el, a “piros” marad minden, ez a gond.Talán megtenné a szimpla oldal is, viszont ezt tud olyasmit, hogy tud e-mail küldeni, ha beír valaki, ez fontos lenne.

Az összes többi oldalon meg leakarom tiltani a hozzászólást, mert ott nem csak nem lesz szükségem rá, hanem egyenesen a zavaró is lesz, azt kell még aztán valahogy megoldanom.

Azért nem működik, mert nem hallgatsz Győzőre.http://www.danielschurter.net/dmsguestbook/screenshots/ nézd a második pontot.

Azonkívül, hogy szerintem nem a kérdésemre válaszoltál, más gond nincs is… :rolleyes: :slight_smile:Győzőre túl sokat nem hallgathattam, mert ő sem mondott biztosat, csak azthiszemet. A képen nem tudom mit kellene néznem, a 2. pontra meg nem tudom miért hivatkozol, szerintem fentebb én is azt írtam / csináltam, amit a 2. pontban írnak, viszont a 2. pont és a te képed nem egyezik!Közben viszont javult a helyzet. Kiléptem és beléptem, és lám kilépés után megjelent.

Az viszont továbbra sem tiszta ha egyszer elmentek egy beállítást, és utána ismét belemegyek a “beállítóba”, akkor ott miért maradt minden úgy, mintha semmit nem állítottam volna be és mentettem el volna.Viszont lett egy probléma, még hozzá az, hogy a vendégkönyvem arab nyelvű lett. Ismét oda mentem a nyelvi beállítások részre - bár nem éppen értelemszerű mi az ördögöt kell itt csinálni - annyit tettem, hogy rákattintottam a hungarian.txt-re, amit aztán betett az alatta lévő szövegdobozba. Meg kiírta pirossal, hogy no writable. Így hát adtam ennek a txt-nek írásjogot, így aztán kiírta zölddel, hogy writable.

Utána pedig e Save gombra kattintottam, de továbbra is arab maradt!Most hirtelen azonban csináltam egy trükköt, a hungarian.txt-t feltöltöttem arabic txt-t néven, hát most már így magyar.De nem igazán örülök, az ilyen csavaros megoldásnak, valami “igazi” kellene.Az igazság az, hogy én a Drupal CMS-t szoktam nyűni, és ez az oldal is abban volt eredetileg. És azért “raknám át” most WordPressbe, mert nem magamnak csinálom, hanem valaki másnak, akinek elég szegényesek a honlapkészítési ismeretei, és szinte biztos befaragna a Drupállal.A WordPress viszont úgy tűnik számomra, - bár a kettőt azért sem lehet egy az egyben összehasonlítani, mert a Drupal az egy tartalomkezelő, a WP pedig blogmotor - hogy vele alapszinten (és ennyi most neki elég is) egy kisebb tudású valaki is elboldogulhat, ha kicsit csipkedi magát.ÉS MÉG EGY DOLOG AMI NEM TISZTA:Végül is a honlap csak néhány egyszerű lapból állna, és mindet “oldal”-ként hoztam létre:
 • a címlapon szöveg, képek, youtube video és google térkép lenne: gondolom ezek simán beszúrhatóak mind
 • aztán lenne egy másik oldal, ahol mp3 lejátszó Az már fenn is van) meg szöveg, képek lenne
 • aztán a harmadik oldalon egy üzenet küldő lenne, úgy nézem ezzel sem lesz baj
 • végül a negyedik oldalon lenne a vendégkönyv.  Itt meg is sasolhatjátok az oldalt!  Na itt pedig a lényeg:
 • szóval mind a 4 lap “oldal” (nem “bejegyzés”)  Az első hármon nem jelenik meg a kommentelési lehetőség, a 4.-en - pont a vendégkönyvnél - viszont igen.  Tehát ott áll a vendégkönyv alatt a “ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!” szöveg és a hozzátartozók.

  Hogyan lehetne ezt eltüntetni?

Igaz, igaz, igaz. Arra emlékeztem csak, amit zsilett végülis megmutatott neked. Sajnos, nem lehet mindig vezetni a kezet, van amikor a fejnek kellene kitalálni a következő teendőt… :slight_smile:Régen használtam, aztán az előbb elmondottak miatt nem sok értelmét láttam, meg eléggé bugos bővítmény ez a Vendégkönyvesdike.Talán bizony ki kellene kapcsolni az oldalnál a hozzászólást, legalul, nem? :wink:Egyébként az a szöveg a sablonfájl fordításából jön, és a .po fájl PoEdit-tel történő átírásával tetszőlegesen szerkesztheted, majd a mentés után létrejött .mo fájlt helyezed a régi helyére.

Lehet bennem van a hiba, de szerintem zsilett csak az mondta el, amit én, csak pepitában.Ki kellene kapcsolni az oldalnál a hozzászólást, legalul nem: hát az jó lenne, de én nem találtam ilyen opciót sehol.Közben amúgy töröltem a vendégkönyv oldalt, aztán megint felraktam. Mindent pontosan ugyanúgy csináltam, de most meg már még sincs ott a hozzászólás.

Nem tudom ez nem valami adatbázis gixer lehet? Hogy nem törlődik a régi bejegyzés?

De most megint nincs vendégkönyvem! Hát most ezt próbálom ismét előhozni.

Amúgy én nem ragaszkodom ehhez a pluginhez, de egyenlőre ezt találtam, ezt van kéznél ami tud e-mail értesítést küldeni.A szöveg: van egy pluginon belül egy language könyvtár, abban vannak német és orosz po és mo fájlok, egy mo alkönyvtárban, és az alkönyvtár mellett 29 darab, txt formátumú, köztük is van német és orosz is.

Új: A fenti képemen! Ismét:

http://img217.imageshack.us/img217/8972/dmsgb.gif


 • Pirossal ott van, hogy Clear all
 • van egy zöld négyzet alakú keret  Ha erre a Clear all-ra kattintok, majd a zöld kockában lévő fehér bigyuszra, abban megjelenik ennyi: #1.

  Illetve bejelölőm a szóban forgó lapot, és mentem, akkor megjelenik a vendégkönyv, de még mindig ragaszkodik az arab nyelvhez.

Megvan a megoldás! :rolleyes:Ugyanazt kell csinálni, amit közvetlenül fentebb írtam, és ott a bigyusznál be kell tenni a #1-et.

Aztán ugyanígy az összes többi lapot is végig zongorázni, tehát #2, #3 stb.

A rádió gombot pedig oda kell csak kell betenni, ahol szeretném hogy a vendégkönyv megjelenjen.Más csak az a kérdés, hogy hogyan lehet letiltani a sima hozzászólást (bár ugyan az nem jelenik most meg, de azért jó tudni) de ez már más témakör.

Még sem: Most magyar, de most meg minden oldalon megjelent…

Na talán így:


 1. Clear all
 2. Kiválasztani a nyelvet (hungarian.txt)
 3. A választott lapnál a bigyusznál: #1, máshol nem kell bigyuszolni.
 4. A választott lapnál betenni a rádiógombot is
 5. Save

Kíváncsiságból feltettem próbaképpen ezt a plugint, nekem egyből jött magyar nyelven.

Amit nem értek, ez semmivel sem tud többet, mintha egy sima oldalt csinálsz, aminek vendégkönyv nevet adsz és engedélyezed a hozzászólásokat.

A hozzászólások, vagy nevezzük vendégkönyvbe való írásokról, ugyanúgy kapsz értesítést, mint a pluginnál.

Ráadásul még kinézete is hasonló. Számomra tök feleslegesnek tűnik ez a plugin.

Fentebb írtam, hogy tud értesítő e-mailt küldeni!

Igen, egyből működik, ha üríted a cachet, meg ha az általam leírt sorrendben csinálod!

Különben kakukk!

Nem valami értelmes a kezelőfelülete!

Az is egy csúcs volt, mire megtaláltam benne, hol lehet a hozzászólásokat törlni: “zseniális” egy megoldás.

Nem nekem kell az e-mail, hanem annak, akié a honlap.

Én az admin / webmester vagyok. Nem nekem üzengetnének.

De asszem maradok a Drupálnál, a WordPresshez nekem nincs idegzetem.

Nem tudok neki beszúrni egy java scriptet, nem tudok neki beszúrni egy Google térképet, mert ha nem elsőre, akkor harmadikra, de garantáltam elcseszi a szövegszerkesztője, táblázat beszúró meg luxus benne.

Az is nonszensz, hogy van olyan plugin, amit azt kéri, szerkesszen meg az x fájlt, mert máshogy nem tudok php kódot beszúrni, neki meg az kellene.

A szövegszerkesztőjét ha jól tudom nem lehet kikacsolni (szem előtt biztos nincs) , a php-t meg fapadosan kéri megoldni: vicc.

Így lehetek újonc két éves regisztrációval. Most más miatt visszakanyarodtam ide, de úgy érzem majdnem csak az időmet pocsékoltam.

Kedves Cibkab!Arról nem a WordPress tehet, hogy te a Drupal-nál ragadsz le.Amiket felsorolsz; pitypalatty+ és benn is van, meg is jelenik, nem is cseszi szét; végülis alig pár tízezren használják… :slight_smile:subscribe to comments bővítmény, és annyira egyszerűen meg van oldva a görcsöd, mint az ágybapisilés. :slight_smile:

ÜdvözletÉn most raktam fel ezt a bővítményt és pöpecül működik. Egyetlen gondom van vele, mégpedig:Bekapcsolom a widget-et és valami nem kóser a karakterkészletnél. Hiába próbálom átírni a megfelelő kóddal az ékezetes betűk helyett, az sem megy. Próbáltam az admin felületről is és közvetlenül a kódban is, de semmi változás. Viszont csak a névnél csinálja, a bejegyzések rendesen jelennek meg. Valami ötlet? Én elakadtam és a megrendelőnek fontos lenne. Előre is köszi!

Sziasztok! Én is ezt a bővitményt (DMSGuestbook) használnám, azonban, hiába olvastam el, és tettem mindent úgy, ahogy írtatok. De valahogy nem akar összejönni a dolog, tudna nekem ebben segíteni? Köszi, előre is!

Mit jelent az, hogy nem jött össze?

Van hibaüzenet, és akkor az micsoda? Milyen wp-t használsz, milyen sablonnal, mit csináltál, mi volt a megjelenéssel, stb. ?

Ezt az üzit kapom, ha próbűéok beírni, akkor nem küld el…Input error: k: Format of site key was invalid itt lehet meglesni: http://masszazs.join…hu/vendegkonyv/ mantra sablon a leg frisebb wp.

Pl. a karakterkódolások is helytelenek. Ez a bővítmény nincs megfelelően beállítva.

Ugyanez megy itt (meggyőződésem ellenére, de mégis működésre bírható): http://www.syriuskutyaiskola.hu/kutya-gazda-dolgok/Szerintem a beállítások dolgát nem tanulmányoztad figyelmesen. :frowning: