Sziasztok!
Szóval, honlapot szeretnék készíteni, de nem a szakmában dolgozok. Gondoltam ebből írnám meg a szakdolgozatomat is, Amatőr honlapkészítő címen De tényleg…
A probléma: Letöltöttem, feltöltöttem, átjavítottam, De mikor futtatom az install php-t, nem indul el a telepítő, csak egy üres fehér oldalt kapok a következő felirattal:This directory is empty.
Üres!?
Ez mi?
Kérlek benneteket, segítsetek ha tudtok.
Köszi
L.
- hova töltötted fel?
- mit javítottál át? :o
- milyen install.php-t? :o :o
BOM karakterprobléma. De ez nem a WP hibája.
Ne javítsd a config.php-t töltsd vissza az eredetit (vagy töröld a config.php fájlt)
Hanem FTP feltöltés után rögtön böngészőben nyisd meg a weblapot, és onnan már menni fog (böngészőből telepíted)
abban nem található a BOM karakterprobléma…
Nem is arra mondta codee47…
Hol van a wp-ben install.php?
Az a gond ám szerintem, hogy abban a telepítési útmutatóban még mindig benne van ez a rész:
3. Nevezd át a wp-config-sample.php fájl-t wp-config.php-ra.
4. Nyisd meg a wp-config.php fájlt kedvenc szövegszerkesztődben (ne Wordb-en!), majd töltsd ki az adatbázisra vonatkozó részt.
Holott ez tulajdonképpen az esetek 99%-ában tökéletesen felesleges, mióta a telepítőből is megadhatóak ezek az adatok. Pont nemrég elmélkedtem azon, hogy miért turkál mindenki a wp-config.php-ban, amikor azt se tudja mi az.
Hát ezért :D
Tárhely miatt van benne. Nem minden tárhely engedi felülírni vagy fájlt létrehozni. Ekkor bizony kézzel kell kitölteni az adatbázis adatokat.
De már ez a ritkábbik eset.
Azaz böngészőben telepítést kell tanácsolni, majd ha az valamiért nem sikerül, jöhetne akár ide kérdezni.
A BOM karater problémák miatti kérdezők 90%-át megspórolnánk magunknak.
... Pont nemrég elmélkedtem azon, hogy miért turkál mindenki a wp-config.php-ban, amikor azt se tudja mi az.
pl azért, hogy kapásból letilthassam a post revisiont, és ne kelljen ezért még egy plugint beizzítani! ;)
Na jó, de te tudod mit csinálsz.
A totál kezdők meg belenyúlkálnak, aztán mentik mindenféle karakterkódolásban, meg ahogy sikerül (ahogy hitetlen is írta), aztán csak nézelődnek, hogy miért csak egy fehér lapot látnak, meg ugye a jönnek “header already sent” gondok.
Tényleg jobb lenne, ha az lenne az első tanács, hogy nyissa meg böngészőben, kövesse az utasításokat. Aztán, ha valami nem megy akkor lehet turkálni.
Köszönöm Uraim a gyors segítséget!
Biztos ami biztos letöröltem az egész wp-t, és újra telepítettem. Nem javítottam át semmit, megnyitottam a keresőből, és az eredmény ua.
Megnéztem a Commanderen keresztül, és a wp config-sample nincs kitöltve. Akkor ezt most kitölthetem, csak ne nevezzem át?
Bocs ha butákat kérdezek, de tényleg nem értek hozzá. (De legalább elszánt vagyok!)
L.
BOM karakterprobléma. De ez nem a WP hibája.
Ne javítsd a config.php-t töltsd vissza az eredetit (vagy töröld a config.php fájlt)
Hanem FTP feltöltés után rögtön böngészőben nyisd meg a weblapot, és onnan már menni fog (böngészőből telepíted)
Nézd meg kérlek a www.penzugyitanacsado.eu lapot. Innen mit tudok telepíteni? :(
Hová töltöd fel pontosan te a wordpress-t? Mert nem jó helyre az tény, ha ezt a lapot kapod. Vagy feltöltötted oda ahová kell, de nem törölted ki a fájlokat amelyek ott voltak alapból. Vagy a domain nincs megfelelően beállítva.
A Főkönyvtáron belül a Public_html-be.
Nincs semmi más fájl.
A domaint, hogy kell beállítani?
Köszi.