definiált szöveg beillesztése

Lenne jónéhány fix szöveg, amit nem ctrl+c ctrl+v vl szeretnék beilleszteni, hanem valahol definiálni (pl. admin) és azokat behívni.Ilyenek lehetnének, általános leírások, standart köszöntő, ismertető…Most keresgetem ezeket. Az első ami használhatónak néz ki:

http://urbangiraffe.com/plugins/sniplets/Ettől függetlenül érdekelne, hogy van-e valakinek már bevált megoldása.

Köszi


T_H wrote:

szeretnék beilleszteni
Hova? Mibe? Mikor?

igazából elképzelés, de a page-be és post-ba is.(Azért az lenne a király, ha pl kategóriánként is a megfelelő szöveget jelenítené meg.

De ezt a kérdést azért nem tettem fel, mert nem találtam rá jó megoldást, hogy miként is lehetne definiálni, hogy melyiket is jelenítse meg. de ha van rá megoldás akkor érdekel. pl. itt a kategória leírásokat/bevezetőket lehetne beszúrni.)Tehát írom pl. az oldalt és szeretnék az elejére egy általános szöveget akkor pl betennék egy ilyet:

[definiedtext textname] és akkor beszúrná a textname-ben előre definiált szöveget.

Fontos, hogy ebben lenne h1, h2, h3… címsor, kiemelés, link…

Kategóriánként.

Nem plugin, de a post-template-by-category (ami viszont egy plugin) segítségével minden kategóriához lehet egy spéci “single” template file-od, amibe azt írsz, amit akarsz.

Igaz, ez kódban való piszkálást jelent…Írás menüből.

Mivel én soha nem használok wysiwyg (visual) szerkesztőt, nekem ilyenkor mindig a saját quicktag megalkotása ugrik be mentőötletként - azt sűrűn szokom használni :slight_smile:Persze, valaki okos ember írhatna egy plugint, ami pont azt csinálná, amit te szeretnél: a plugin admin felületén különféle szövegeket lehetne elmenteni, és aztán valamilyen “shortcode”-val behívni…


moshu wrote:

Kategóriánként.


Nem plugin, de a post-template-by-category (ami viszont egy plugin) segítségével minden kategóriához lehet egy spéci "single" template file-od, amibe azt írsz, amit akarsz.


Igaz, ez kódban való piszkálást jelent...
Igen ezt is megtaláltam és néztem. Ennyi kódpiszkálás belefér. Ez van a leírásban (nem bonyolut a megvalósítás)

"In the below example lets assume the following:


• Category 2 is my Blog


• Category 15 is a Photography section


• Category 18 is a Video section


I want to display a different layout according to the particular post’s category so I would edit “single.php” as follows:

<?php


$post = $wp_query->post;


if ( in_category('2') ) {


include(TEMPLATEPATH . '/single-blog.php'); }


elseif ( in_category('15') ) {


include(TEMPLATEPATH . '/single-photography.php'); }


elseif ( in_category('18') ) {


include(TEMPLATEPATH . '/single-video.php'); }


else {


include(TEMPLATEPATH . '/single-default.php');


}


?>


"

Szerintem ő azt akarja, hogy magában a pageben jelenjen meg, csak ne kelljen gépelnie.tehát beírja ,hogy [valami1] amit a plugin lecserél nagyon sok szövegre.

T_H, szerintem, 2 különböző dologról beszélünk… én erről:

http://guff.szub.net/2005/07/21/post-templates-by-category/charlie, azt én értem, és arra javasoltam áthidaló megoldásként a quicktags.js-t.


charlie wrote:

Szerintem ő azt akarja, hogy magában a pageben jelenjen meg, csak ne kelljen gépelnie.

tehát beírja ,hogy [valami1] amit a plugin lecserél nagyon sok szövegre.

YES!!!

Keresgetés közben rátaláltam erre a régi kérdésemre.

Másként már megtaláltuk a választ ezért gondoltam ide is belinkelem, hátha másnak is segít:http://forum.word-press.hu/topic/1372/funkcio-elohivasa-bejegyzesbol/

moshu pedig felvetette a quicktag.js kérdést.

Az is nagy okosság és nagyon megsegítheti a szerkesztést.

Van az addquicktag plugin, amibe előre definiálhatsz szövegeket és azokat egy gombnyomásra be tudod illeszteni a bejegyzésbe szerkesztés közben.Ha sok hasonló bejegyzés részlet van, akkor érdemes azt definiálni és megkönnyíti a szerkesztést, nem kell notepadból CTRL_C CTRL_V vel kattingatni.