Dátum megjelenítési probléma

Sziasztok!

Agyalok rajta rendesen, de nem jöttem rá, hogy miért van az, hogy a kezdőoldalon a z egyes bejegyzések némelyikénél nem jelenik meg a dátum.

Az oldal: http://www.ezerkecske.hu/blog

Egyik cikknél van dátum, másiknál nincs. Nem jöttem rá, hogy miért.

A másik kérdés egy másik oldallal kapcsolatos.

A hozzászólásnál feltünteti az évet, hónapot, napot, de az óra-percet nem. Ezt hol tudom beállítani?

Előre is köszönöm!

adatbázisban elmentette?

index.php sablonjában a date és time részt keresd, ott lehet a php alap idő kódoknak megfelelően beállítani amit akarsz.

Oké, de az egyik posztnál ott a dátum-idő, a másiknál nincs.

Nem mindegy, hogy a the_time() vagy a the_date() függvényt használják a sablonban. Az egyik, ha adott dátumra több bejegyzési is van, akkor csak az elsőhöz írja ki a dátumot.

A the_date() az csak egyszer jelenik meg.

Quote:

SPECIAL NOTE: When there are multiple posts on a page published under the SAME DAY, the_date() only displays the date for the first post (that is, the first instance of the_date()). To repeat the date for posts published under the same day, you should use the Template Tag the_time() with a date-specific format string.

Értem már.

Ha egy adott napra több bejegyzés jut, akkor csak az utolsónál írja ki a dátumot.

Beleírtam az index.php-be, hogy az időt is írja ki, ami jó, de hogy lehet rábírni, hogy

minden bejegyzéshez írja oda a dátumot? Nem nagyon ismerem ezeket a függvényeket.

Az SABLON index php-ban kell keresgélni, és találsz olyat, hogy akkor azt kell piszkálni kicsit. Elvileg, ha csak simán átírod the_time -r a the_date részt, akkor már működnie kell.

http://codex.wordpress.org/Function_Reference

kicsit nézz körül itt a továbbiakban. Ha pedig tudod miről van szó:

http://www.keresve.hu/result?cx=partner-pub-9262554657677265%3Aqqnkkegenh9&hl=hu&cof=FORID%3A10&ie=UTF-8&support=cserkesz&q=the_time&sa=Keresés&meta=#920

1. találata…

Legalsó példából láthatod, hogy nem csak óra percet kell az idő alatt érteni…

Kicsit becsapós, hiszen a time ról óra, percet gondolnánk, főleg úgy, hogy van külön date is.

De a the_time() az adott bejegyzés dátum, idő adatait adja vissza. Szépen formázható, ha ismered a PHP date formázásokat, akkor egyedileg be tudsz állítani mindent.

PHP date

Szuper!

Működik!

Köszi a segítséget.

Igazából, ha az ember tudja, mit kell keresni, akkor mindent megtalál.

Szerintem hamar belejövök…

:slight_smile:

Nekem baromira sogat segít a wordpress codex. Itt is leginkább a Template Tags rész, ajánlom átolvasgatni, sok remek dolog van benne. Én is most ismerkedek a komolyabb sablonozással és tényleg hasznos.

Template Tags

A másik blogon: www.hekamodell.hu/blog is rájöttem, hogy miért nem írta ki az időt.

A the_time függvény(?) közé volt téve.

Viccesnek tűnik, de nekem ez nagy eredmény.

Nem a topik címéhez tartozik, de eddig nem találtam róla semmit (pedig kerestem, bár az lehet, hogy rosszul, mert nem tudom, mit keressek), hogy miképp tudom megoldani, hogy aki regisztrál az egyik blogomba, az ugyanazzal a névvel, jelszóval be tudjon lépni a másik blogomba?

Egyelőre nem kérek regisztrációt, mivel egy hete működik csak a két blog és nem szeretném megnehezíteni a leendő kommentelők dolgát, amíg nem alakul ki egy törzsolvasó tábor. De utána erre szükségem lesz.

Átmozgatod egy közös Wordpress MU install alá a két blogot, és akkor közös lesz a felhasználói adatbázis.

Köszönöm.

Már gyűjtöm is az infókat.