Custom Fields másképp

Sziasztok!

Utazási irodás oldalról lenne szó.

Bejegyzések lennének a szállodák, kategóriák az országok, ellátás stb…

Eddig okés.

Amit szeretnék:

Valamilyen egyszerű formában adminból felrögzíteni az alábbiakat:

07.07. - > 120.000 Ft

07.14. - > 140.000 Ft

07.21. - > 180.000 Ft

Tehát nekem olyan custom field kellene amibe nem 1 értéket, hanem érték párosokat rögzítek. Ennek neve lehetne pl. turnusok, de több érték párost tartalmazna. Ebben szeretném a segítségeteket kérni. PHP programozás nem okoz problémát, front oldalon ezt le tudnám kérdezni, csak azt nem tudom adminban hogyan lehetne ezt egy laikusnak felrögzíteni.

Ha tudtok ilyet pluginról, szívesen venném a tippeket.

Segítségeteket előre is köszönöm,

TAZ

Ez nem tudom mennyire segítene (tudom a kérdés már jó régi, de hátha valakinek szüksége van mér rá)

Custom Field Template

http://wordpress.org/extend/plugins/custom-field-template/

És ha már itt vagyok, (erre kerestem megoldást, amikor a fenti plugint megtaláltam), nem tudja valaki…, illetve más hogyan csinálná?

A probléma:

Például a bejegyzések különböző határidős játékok lennének…, azt hogyan tudnám valahol kilistáztatni, hogy

1. melyik hátéridős játék ért végett (mivel pl. lejárt a határidő [év.hónap.nap])

2. melyek azok a bejegyzések, amelyik játék még aktuális …

3. közelgő határidős események (ismét csak dátum alapján [év.hónap.nap])

Na, most hogy leírtam, jobban átgondoltam, lehet, hogy nem is Custom Fields a megoldás erre, hanem valamiféle naptár/plugin? A WP alap naptár/pluginja erre a célra ugye nem jó?

Hogyan oldanátok meg, ha ilyenre lenne szükségetek?

@taz:

Én nem tudok ilyen pluginról, ellenben úgy fognék neki, hogy:

• kilesném az All in One SEO-ból azt a részt, ami az új bejegyzés hozzáadásakor azt a kis helyes panelt rárakja a szerkesztő felületre.

• Átírnám, hogy megfeleljen a saját dolgaimnak, egy kis javascript, új turnus hozzáadásra/törlésre.

• PHP oldalon a kapott tömböt serializálva lementeném, és csók mama :slight_smile:

@hitetlen:

Ne bonyolítsd túl.

Bejegyzésekre lehet szűrni meta_key/meta_value párosok alapján. Csak pár egyedi queryt kell írni, meg pár sor php-t, és csókolom. Maradhatnak a játékok bejegyzések.

pl. ma lejáró bejegyzések = query_posts('meta_key=lejarat&meta_value='.date('Y-m-d'))

Vagy simán kiolvasod az összes bejegyzést, ami játék, aztán egy if/elseif/else jellegű 3 elágazásos foreach jellegű kerti ünnepéllyel, és PHP-val legyűjtöd (lejárt, hamarosan lejár, aktív) tömbökbe, és meg is vagy :slight_smile: