Segítségre lenne szükségem.
Webmatrix alatt saját gépen elkészítettem egy komplett oldalt. Minden szép és jó…
Admin felületről az Export funkcióval kiexportáltam az adatbázist és a webes tárhelyre beimportáltam.
A csatolmányok azonban nem jöttek…
Leszedtem az Attachment Imprter bővítményt is, ami arra lenne hivatott, hogy az XML-ben említett csatolmányokat beimportálja, de a localhost:2226 forrással valami baja van ennek is, ugyanúgy, ahogy a Wordpress importernek is.
A következő hibaüzenet fogad minden egyes bővítménynél:
“xxx.jpg could not be uploaded because of an error. (import_file_error: Remote server did not respond)”
Van arra lehetőség, hogy egy Webmatrix-ban elkészített és működő oldal-t úgy kiexportáljunk, hogy a csatolmányok is jöjjenek vele? (Gondolom ugyanaz vonatkozik a Wampserver-re is,)
Az oldal imortált tartalmában, hogy vannak a képekre a hivatkozások?
Mivel lehet elég ha ftp-n felmásolod a képeket.
FTP-n már felmásoltam a képeket, de sajna a localhost-ra hivatkozik.
itt egy példa:
http://localhost:2026/wp-content/uploads/2011/07/SAMSUNG_R5281.jpg
Ezáltal az importálás után a galériám is üres marad az éles oldalon.
Nekem nagyritkán működött csak az XML alapú export-import. Jól értem, hogy költöztetni szeretnéd az oldaladat a helyi gépről a tárhelyre?
Ha erről van szó, jelezd. Ez egy pár perces egyszerű művelet, leírom hogy kell.
Szia!
Jól érted. Költöznék.
A dolognak annyi a pikantériája, hogy csak a bejegyzéseket akarom áttolni a tárhelyre (kb 200db van belőle) a hozzá tartozó csatolmányokkal.
A komplett adatbázis lementés/visszaállítás e miatt egyelőre még nem jött szóba, ugyanis a tárhelyen minden más már sokkal frissebb, de a bejegyzések még hiányoznak onnan.
Akár a szerver, akár a WP régi, frissítheted a helyi gépen. Én megoldásom adatbázis-másolással jár együtt. Az export-importáló bővítményekkel én is sokszor pórul jártam.
Compact:
- Fájlok localhost-ról tárhelyre feltöltése (ez elvileg megvolt, ahogy írtad)
- Phpmyadmin: adatbázis export (simán, nem kell tömörítés!)
- Notepad++ letöltés, telepítés
- Letöltött adatbázis fájl megnyitása notepad-al (Előtte biztonsági másolat készítése! Csak simán legyen másolat ebből a fájlból, ami az eredeti adatbázist tartalmazza.)
- Keresés/Csere: (Mind)
Erre: oldalad.hu
Aztán a phpmyadminba belépés, a meglévő táblák törlése/eldobása (ügyelj, hogy csak az adott weboldalad tábláit töröld) és végül importáld be a módosított adatbázis fájlt.
Ha mindent jól csináltál, menni fog. :)
Előfordulhat, hogy túl nagy adatbázist nem tudsz a Notepad-al szerkeszteni, akkor a phpmyadminba tudod egy SQL utasítással cserélni:
<br />
UPDATE `sq24_posts`<br />
SET `post_content` = REPLACE (`post_content`,'http://localhost:2026,http://www.oldalad.hu/')<br />
WHERE `post_content` LIKE '%href="http://localhost:2026%'
```<br />
Ez csak a bejegyzésekben cseréli ki a címeket, a Syska megoldása viszont mindenhol: menüben, widgetekben, bővítmény-beállításokban stb.
Köszönöm a tippeket! Este lesz időm…nekiesek és beszámolok az eredményről!
Köszi!!!
Hurrá!
90%-ban sikerült az útvonal átírásos módszerrel. localhost átírva weboldal.hu címre és FTP-n tartalom felmásolása. Jön minden csatolmány a bejegyzésekben.
Egyetelen bibi van. A kiemelt képeket teljesen elfelejtette.
Azokat hol tárolja a wordpress?
Esetleg utólagosan van mód ezek export/importálására?
Azoknak is a médiatárban kellene lenniük. Ott vannak?
A médiatár üres.
Importáltam a bejegyzéseket (csak az volt kiexportálva is, nem a teljes adatbázis)
FTP-n felmásoltam az anyagokat, amiket meg is jeneít, mivel direkt hivatkozás van rájuk a bejegyzésekben.
A médiatár viszont ilyen esetben teljesen üres.
Érdekes módon a bejegyzésekben oldalt a “kiemelt kép” helyén sincs semmi, mint ha nem is lett volna megadva ilyesmi korábban. Létezik, hogy bejegyzés exportálásakor ezeket a hivatkozásokat nem menti el?
Arra próbálok most megoldást találni, hogy a médiatár tartalmát hogy lehet exportálni és importálni,
A képeket a mediatár azonosítóval látja el feltöltéskor. Mivel nem történt feltöltés a méditár rendszerével (ftp más feltöltési forma), így hiába van fent a fájl, ha a mediatár nem adta neki az azonosítót. Sajnos mivel nem tudta importálni a képeket, így üres a médiatár. A fájlokat a bejegyzésben url címen kéri le, tehát ha ftpn fel van tötlve látja, de mivel nincs azonosítójuk, így a médiatár nem látja.
Ezeket a kiemelt képeket újra be kell állítanod, még pedig újra a mediatárba feltöltve a képeket. (Tehát bejegyzés szerkesztése, kiemelt kép és ott új feltöltése.)
Köszi, úgy látom nem marad más megoldás. Csak az a baj, hogy kb. 200 bejegyzésről van szó, így erőt kell hozzá gyűjtenem…
Ha adatbázisostul költöztetted volna, akkor megmaradtak volna. Csak az már bonyolultabb, igaz csak pár mozdulattal.