Sziasztok!
Olyan plugint keresek, ami olyan, mint az alap “META” (Bejelentkezés, Regisztráció), csak ne lehessen vele regisztrálni, hanem csak egy előre megadott jelszóval lehessen bejelentkezni az oldalra és hozzáférni extra tartalomhoz >>> kimondottan ügyfelek számára való hozzáférésre gondolok. Milyen plugin tud ilyet és azt, hogy a bejelentkezők láthassák is az extra tartalmat?
Köszi előre is!
Egyszerű nem kell semmi:
[*]A regisztrációt letiltod.
[*]A felhasználót Te regisztrálod be, és adod meg a jelszót.
[*]A megjelenő tartalmat bejegyzés, oldal, jelszóhoz kötöd amit Te adsz meg és megmondod a felhasználónak. (persze, ha tovább adja a jelszótakkor cseszheted.)
[/list]
Egyszerű nem kell semmi:
[*]A regisztrációt letiltod.
[*]A felhasználót Te regisztrálod be, és adod meg a jelszót.
[*]A megjelenő tartalmat bejegyzés, oldal, jelszóhoz kötöd amit Te adsz meg és megmondod a felhasználónak. (persze, ha tovább adja a jelszótakkor cseszheted.)
[/list]
Teljesen logikus - miért nem jutott eszembe... :D Köszönöm! És ebben az esetben ha kiteszem a "META"-át, akkor belépés már csak jelszóval lesz lehetséges?
Ha még ebben tudna valaki segíteni, hálás lennék. Egészen pontosan ilyen megoldásra gondoltam, ami ezen a honlapon is van: http://wellnesstippek.hu/
Teljesen logikus - miért nem jutott eszembe... :D Köszönöm! És ebben az esetben ha kiteszem a "META"-át, akkor belépés már csak jelszóval lesz lehetséges?
Nem teljesen... A bejelentkezéshez kell mindkettő. Az oldalon, amit adtál ahogy nézem a felhasználó és a jelszó azonos. Gondolom az adminisztrátor adja meg.
Nem teljesen... A bejelentkezéshez kell mindkettő. Az oldalon, amit adtál ahogy nézem a felhasználó és a jelszó azonos. Gondolom az adminisztrátor adja meg.
Felhasználónév nincs, csak egy jelszó. Ha azt beírom, akkor egyből bead egy olyan oldalt, amit csak a jelszóval lehet elérni. Én is ilyenre gondoltam.
Szerintem minden esetben biztonságosabb egy felhasználónév+jelszó kombó. Egyel több adat, amit fel kell törni. Ha meg úgyis te adod, akkor igazán nem sokkal több mindkettőt adni. Legfeljebb olyan névvel hozod létre, ami hangzatos, és illik oda (“Ügyfél”, vagy “Vendég”, vagy akármi), sőt akár egyedi rangot és létrehozhatsz nekik.
Amúgy meg, ahogy nézem az ami ott van egy végtelenül egyszerű kis javascript, ami annyit csinál, hogy átirányít az általad beírd “jelszó”+.htm helyre (tehát, ha jól sejtem a jelszó maga a htm neve). Nem vagyok benne biztos, hogy ez olyan marhára biztonságos.
Szerintem minden esetben biztonságosabb egy felhasználónév+jelszó kombó. Egyel több adat, amit fel kell törni. Ha meg úgyis te adod, akkor igazán nem sokkal több mindkettőt adni. Legfeljebb olyan névvel hozod létre, ami hangzatos, és illik oda ("Ügyfél", vagy "Vendég", vagy akármi), sőt akár egyedi rangot és létrehozhatsz nekik.
Amúgy meg, ahogy nézem az ami ott van egy végtelenül egyszerű kis javascript, ami annyit csinál, hogy átirányít az általad beírd "jelszó"+.htm helyre (tehát, ha jól sejtem a jelszó maga a htm neve). Nem vagyok benne biztos, hogy ez olyan marhára biztonságos.
Értem. Akkor maradjak ennél a megoldásnál?
1. A regisztrációt letiltod.
2. A felhasználót Te regisztrálod be, és adod meg a jelszót.
3. A megjelenő tartalmat bejegyzés, oldal, jelszóhoz kötöd amit Te adsz meg és megmondod a felhasználónak.
lejelszavazod az oldalakat és ugyanaz a jelszó mindenhez… beépített wp funkció…lol
máma kötözködős kedvem van
egy jelszó minden oldalhoz a legkényelmesebb megoldás.
és elég csak egy ember is, aki továbbadja onnantól “közkincs” LOL
lejelszavazod az oldalakat és ugyanaz a jelszó mindenhez.. beépített wp funkció..lol
Az nem jo jelen esetben, mert a blog nyilvanos, csak bizonyos tartalmakat akar rejteni.
Neken van egy megoldasom, ami azt csinalja, hogy az excerptet megmutatja, de a contentet csak bejelentkezes utan. Ha gondolod pepe, majd leirom, csak nem telefonrol. :)
Valaki kiadja a jelszót és annyi - ezt tudom, hogy benne van a pakliban. De akarok egy külön ügyfelek számára részt is az oldalra.
@psztrnk: Azt nagyon szépen megköszönöm!
Na, én egy régebbi munkám során így oldottam meg. Adva volt egy oldal, aminek volt egy “Privát” kategóriája. Az oldal cikkeihez mindenki hozzáférhetett, a privát kategóriához viszont csak a regisztrált és bejelentkezett felhasználók. Az oldalon a regisztráció le volt tiltva, az oldal adminja manuálisan hozta létre a felhasználókat. Azaz nem kellett attól félni, hogy egy alkalmi regisztráló megszerzi a privát tartalmat. Ez nálad értelemszerűen működhet ugyanígy, azaz mikor valaki ügyfeleddé válik, te magad adod neki az azonosítót/jelszót. Míg egy egyszerű jelszót az emberek hajlamosak kiadni, addig a felhasználó/jelszó párost már nem szívesen szolgáltatják ki.
A fenti megoldáshoz a single.php loopja a következőképp módosult. A the_content() helyére ez került:
// akkor mutassad meg neki a cikket
// ha a post a Privát kategóriában van és a user nincs bejelentkezve
// adjunk egy kis teasert az embereknek, hogy lássák, érdemes ügyfélnek lenniük
Ehhez a cikkhez csak regisztrált ügyfeleink férhetnek hozzá. Még nem az ügyfelünk? Fontolja meg ajánlatainkat! Ha Ön már a partnerünk, jelentkezzen be alább, hogy elolvashassa a cikket!
//megmondjuk a tutit, a nem-ügyfelet átirányítjuk a szolgáltatások oldalra, az ügyfelet bejelentkeztetjük<form action="/wp-login.php" method="post">
<input type="text" name="log" id="log" value="" size="22" /> Felhasználónév
Jelszó
Emlékezzen rám
<input type="hidden" name="redirect_to" value=""/> // az echo $_SERVER['REQUEST_URI'] miatt a bejelentkezés után a delikvenst nem az admin-felületre vagy a főoldalra irányítja át, hanem vissza a cikkhez
// ez meg azokra a cikkekre vonatkozik, amik nem a privát kategóriában vannak
Ez persze csak a single.php-ra vonatkozik, ezzel párhozamosan az összes olyan fájlban, amely tartalmat jelenít meg (index.php, archives.php stb.) a the_content-et le kell cserélni erre:
the_excerpt();
} else {
the_content();
} ?>
Ez a Privát-os posztoknak csak a kivonatát jeleníti meg. A legjobb, ha a Privát posztok írásakor használod a custom excrept funkciót, akkor nem ilyen [...]-kel van vége az excerptnek.
Ha össze-vissza kategóriákban vannak az ilyen restricted cikkek (tehát nincs külön Privát kategória, akkor a legegyszerűbb, ha adsz mindegyiknek egy címkét (mondjuk: "Ügyfeleknek"). Ilyenkor az
helyett tudod használni a
feltételt a fenti módosításokban.
Köszönöm szépen a segítséget!