Csak Firefoxban klappol a theme

Ez bonyolult magyarázatot igényelne, vagy vki tud benne segíteni??http://dtpdepo.comoj.com/ezt a témát alakítom át:

http://wordpress.org/extend/themes/amazing-graceés ahogy a címben is írtam csak firefox vágja. a többi hasonlóan csúnyán adja ki. :frowning:Szóval tud vki nekem mondani rá vmit??

először gyűrd le ezeket a hibákat:http://jigsaw.w3.org/css-validator/validator?profile=css21&warning=0&uri=http%3A%2F%2Fdtpdepo.comoj.com%2F

http://validator.w3.org/check?verbose=1&uri=http%3A%2F%2Fdtpdepo.comoj.com%2Faztán, utána nézhetjük mi nem jó ienek

Naszóval a css meg lett tisztítva…megtanultam h a padding nem nagyon lehet negatív érték:)De php-val kisebb gondjaim adódnak, nem mindent értek, ezért hibákat még mindig mutat a W3 (amire nekem is rá kell szoknom). Az biztos h nagyrészt a menüvel volt gond, amit kb nem kijavítottam hanem töröltem:), de ezt úgyis vmilyen pluginnal fogom majd megoldani, ha találok szimpatikusat (ami meg valószínű).Lényegalényeg IE8 is ugyanazt adja már mint FF. Nemtudom IE7et figyelembe vegyem-e, vagy ránézzek-e ott mit mutat. IE6 meg má’ nem létezik ugyebár:).DE! Safari, Chrome, Opera ugyanazt mutatja. Olyan mintha, a content, left és right sidebar följebb csúszna, így belelógnak és eltakarják a header egy részét.Gondoltam már rá hogy sokat akar a szarka módjára hagynom kéne esetleg, vagy van rá egyszerűféle megoldás??

felhasznalok kb 40%- meg ie-t hasznal es annak a FELE ie6-ot!!!

Ja, hogy szakadna a májkroszoftra az ég! :smiley:

Fura hogy nagyjából tisztában vagyok vele és mégis úgy kezelem a tényt mintha mellékes lenne:/Na ha megtaláltam a megoldást IE 6 és 7 View FF addon féleségre visszaszólok. Mondjuk megköszönöm, ha valaki tud ajánlani vmit.A problémám meg még mindig ugyanaz Safari, Chrome, Oprea böngészőkben a headerre rácsúszik a főrész.

Na hát nem addon lett belőle ha vki rábólint szívesen belinkelem a megoldást csak -

Quote:

4.1 Ne spammelj és ne hirdess oldalakat a fórumokban!
- nem tudom mennyire lenne megengedett.

Különböző böngészőkben az oldal:

http://dtpdepo.comoj.com/bongeszok.jpg

Közben azért rájövök ám, hogy a téma címe lehetne inkább böngészőfüggetlenítés is akár, szóval ha gond van ezzel nyugodtan rám lehet szólni, bár gondolom ez úgyis megtörténne.

A php résszel meg tényleg nem tudom mit kéne tennem.

Az első hiba egy "li" tag hiányáról szól azt még értem, de nem találom a hollétét...


A második hibával már nem vagyok tisztában teljesen, hülyeséget meg nem akarok írni...


A harmadik, negyedik pedig teljes homály.


Bár nem tartom valószínűnek, hogy ezek okozzák a kinézet gondját, de charlie bácsi:) azt mondta majd csak a hibák elhárítása után nézzük miabaj ie alatt.

OK, legelőször is: ha már UTF-8 a karakterkódolás, akkor a kódban el kellene kerülni a magyar ékezetes karakterek helyett az XHTML entity-k használatát.Az 596. sorban megnyitottál egy unordered list-et, ezek után egy li tag-nek kell következnie, ehelyett a tag jön. Ez hiba.

Aztán az 598. sorban bezárod a listát anélkül, hogy egyetlen eleme is lett volna. Hiba. Vagy legyen eleme, vagy szükségtelen/helytelen az ul tag használata.A CSS-ben problémás a #header div. Egyszer megadod, hogy “padding:40px 0 0;”, amiből ugye hiányzik egy érték, és ezt a különböző böngészők különféleképpen reagálhatják le. Aztán rögtön a következő sorban ott a “padding-top:80px;”, amivel felülírod az előző sorban definiált 40px-t. Csak azt használd, amelyikre tényleg szükséged van, és azt helyesen.A #header div képe szerintem azért nem jelenik meg minden böngészőben rendesen, mert nagyon kacifántosan hoztad össze a kódban azt a részt. Nem értem például, hogy mire jó előbb szerepeltetni a menü elemeket (Home / Tipográfia / Nyomtatás), majd a #headert, és utána trükközni a CSS-ben, hogy mégiscsak a #header jelenjen meg felül és csak utána a menü.

Lehet persze, hogy van rá logikus magyarázat, csak nekem nem ugrik be így első blikkre.