Corezine

Üdv!Megszeretném nektek is mutatni az oldalamat, amit május óta “csinálgatok” —> Corezine. Jelenleg a domain címre várunk, ami úgy néz ki, hogy jövő hét keddre meg is lesz. Addig is, csak ezt “teszt” site-ot nézhetitek, ami már az oldal végleges kialakításának szempontjából nem sokat fog változni (csak a fentebb említett domain, új tárhely (nem fizetős, mert jelenleg arra nem lesz keret, majd idővel, szóval addig is a newhosting fog biztosítani helyet az oldalunknak. Itt hozzátenném, hogy egy általam is kreált másik oldal, remekül működik ezen a szolgáltatón, igaz az egy másik cms-sel lett megoldva -> e107, de ez itt most nem lényeges). Néhány szó, az oldalról is.Az oldal motorja még jelenleg a 2.7.1-es verzió, amit eddig nem nagyon szerettem volna frissíteni és nem is volt időm. A 2.8-as verziónál nekem volt néhány hiba(mint gondolom sokan másnak is), amit tudom azóta javítottak, de inkább még várok. Pluginok közül az alábbiakat használom:

Contact Form 7, Guestbook Generator, MyAdManager, Page Links To, Viper’s Video Quicktags, WP-Polls.

Ha tudtok még javasolni plugint, amit érdemes lenne feltennem, esetleg a mostani verziók közül lecserélni, akkor szívesen várom az ötleteket. Az oldal sablonját az Artisteer nevű programmal készítettem el, persze “pár kisebb” változtatást eszközöltem azon is. Hogy miket, azokat most nem részletezném. A fejlécben található bannert, hátteret PhotoShoppal szerkesztettem, vele egyetemben az Impresszum menüpont alatti userbar-okat is. A tartalmi részt mivel teszt oldal, nem érdemes szemügyre venni. :slight_smile: Fórumnak a phpBB3-as verzióját használtam, az integrálás viszont a pluginok érthetetlensége és egyéb bugjai miatt nem valósult meg. Utólag rájöttem, hogy nem is kell nekem az a bridge a két “cms” között. A fórum kinézetén is kicsit rásegítettem PS-sel(headerben a három képecske), az alap téma az AcidTech volt, amit a ColorizeIt oldalon mindenki kénye-kedve szerint színezhet olyanra amilyenre akarja.

Az oldalt két aldomainre fogom felosztani, wp-re és forumra, a kezdőlap a jelenlegi lesz. :slight_smile:Nagyjából ennyit az oldal kinézetéről. :slight_smile: Magáról az oldalról egy-két szót még utóiratként. Ez egy online magazin, vagy webzine, kinek mi tetszik. A nevében is benne van, hogy Core, tehát a core zenei stílussal fogunk foglalkozni. Ebbe a kategóriába csakis a nem elektronikus stílust értem, habár nem tudom ki hogyan van képbe ezekkel a dolgokkal, részletezni nem szeretném, utána járhat mindenki akit érdekel a téma. :slight_smile: Maga az összhatás, értem én itt a sötétebb színekre, a core zenei hatással van kapcsolatban és szerintem ez a profil közelebb is áll hozzám, hozzánk. Ennek megváltoztatására utaló jelet ne is közöljetek. :smiley: Viszont a továbbiakban várom a véleményeket, ötleteket és segítséget.Ui.: Bocsánat, hogy kicsit hosszúra sikeredett a téma, de szerettem volna, ha mindenki tisztában lett volna mindennel az oldalammal kapcsolatban. :slight_smile:

A Google-el már meggyűlt a bajotok: http://www.google.hu/search?hl=hu&q=Corezine±+Hardcore+%26+Metalcore+Magazin&btnG=Keres%C3%A9s&meta=lr%3Dlang_huSok sikert az új domain SEO sikeréhez - rá fog férni pár esti ima mormolása.

Szia!Attól, hogy valami sötétebb színekkel van kifejezve, nem feltétlenül jelenti azt, hogy ilyen szürke monoton az egész…nekem ez nagyon álmatag hatást kelt.

Arra a kezdőoldalra mindenképp szükség van?Főként, hogy a fórum linkje a blog részről is elérhető…én spec falra mászok az ilyen felesleges lépésektől. Arról nem is beszélve, hogy a feliratokat miért kellett ennyire túl-effektezni? :frowning: A Bevel&Emboss elég erőteljes és szerintem csúnya is.Pluginek: Javaslott egy Al in One SEO pack keresőoptimalizálás miatt pl…

Köszi az eddig hozzászólásokat. A kezdőlapot mindenféleképpen így szeretném megoldani, mert nem biztos, hogy mindenki kíváncsi az oldalra :), viszont mivel ez még csak teszt oldal, azokat a hibákat amiket most leírtok nekem, kijavítom. Visszatérve a kezdőlapra, lehet azon még kicsit javítok és az alsó részek(blog és fórum alatti szövegrészek) betűstílusát átalakítom. A bevel&embosson elgondolkodom, de az is meglehet, hogy egy full új kezdőlapot csinálok. :slight_smile: Azt szerettem volna megoldani még, hogy a fórumnál a bal felső képhez egy linket rendeltem volna bloghoz, így létrehozva egy kapcsot, de mivel nem sikerült rájönnöm a linkelés módjára, nem is foglalkoztam vele, ezért is maradt a kezdőlapos megoldás. Így is a php-k nagy részét kb. 90%-ban lefordítottam, mivel az Artisteer angol nyelven menti le a sablonokat, mert magyar nyelv nincs benne. Azért köszönöm a tanácsokat. A SEO packot pedig megkeresem és felteszem. Szerintem a mai nap megcsinálom.

 • a Comic Sans betűtípus használatát mellőzném
 • ha minden elem gömbölyített sarkú, akkor a fejlécet is azzá tenném, plusz egy kis szünet kéne felé, plusz szebb lenne ha oldalt kiérne a menük végéig
 • szerintem is monoton kicsit, ami nem feltétlen baj, de a linkek nagyon eltűnnek, ráadásul hol dőltek, hol nem. egységesíteni kéne, és minimum vastagítani
 • kicsivel lehetne nagyobb a betűméret és a sortáv
 • az impresszum alatt nekem nagyon úgy tűnik, hogy a nagy gombokon olyan betűtípus van használva, aminek nincs “ő”-je:

  http://users.atw.hu/corezine/wp/wp-content/uploads/kaktee.jpg
 • szabályzat nincs ezért szétesik a lap
 • Vendégkönyv: “Kérjük mellőzni a trágár és becsmérlő szavak használatát! Az édesanyánk pedig köszöni, jól van!” - ez egy tipikus felkérés keringőre. Miért nem rakod be inkább a kényes szavakat a wp szűrőjébe és akkor publikusan meg sem jelenik a hülyegyerekek szövege?
 • látom gyári widget metát használsz, pedig mennyivel szebb lenne, ha kézi lenne és a végén a word-press.hu-ra lenne link, nem a nagytestvérre! :slight_smile:
 • ha fórumot akarsz integrálni a simplepress-t ajánlom.

A fejlécet természetesen kiszélesítésem, így egybe fog vágni a felső menüsorral, de így akkor nem kell gömbölyíteni. :slight_smile: Én szerintem.

A linkek dőlésén mit értesz? A bejegyzésekben vagy hol? :S

Az impresszum betűstílusának változtatásán én is elgondolkodtam, mert míg nálam, illetve ahol nincs ékezet addig jó, csak utána csúszik el. Ékezet van benne, csak nem tudom miért ilyen kicsi. Szóval cserélve lesz az is.

Szabályzat jelenleg megírás alatt, addig vázlat-ba “tettem”. Természetesen ez nem hiba. :slight_smile:

Mint egyszer-kétszer elmondtam, egy teszt oldal, a társamra lett bízva jó pár szöveg átírása, de lusta és nem volt még ideje :lol: :slight_smile: Természetesen nem kérünk fel senkit keringőzni. :slight_smile:

A bejelentkezés widgetből ki lesznek szedve a felesleges dolgok. :slight_smile:

Fórumnak kipróbáltam, de valahogyan nem jött be. Ez a phpBB3 nekem megteszi. Mivel regisztráció nélkül is lehet írni a blogra, (kellene nekem egy működő captcha plugin, ajánlatokat várok) elég ha a felhasználó csak a fórumra regisztrálja magát, persze ha akarja. Mondjuk ez attól függ ki mit szeretne használni.

Csak a bejegyzések címe van Comic Sans betűstílussal, nem tudom, de nekem valahogyan bejön. Elgondolkodom majd rajta. :wink:

csak meg ne bánd a reg nélküli kommentelést…google --> captcha wordpress plugin

Mivel egész nap nézegetem az oldalt, ezért a felesleges kommenteket törölni fogom. Ha mégsem jönne be, akkor a regisztrációhoz kötés csak egy kattintás. :slight_smile:

Meg ott az AKISMET

All in one SEO plugin telepítése folyamatban…még egy Captcha kell.Erről vélemény —> si-captcha? A bannert kiszélesítettem. Aztán a userbar betűstílusát is átállítom közben. Ja, igen…a Bejelentkezés widget átírása…Szerk.: ez a si-captcha plugin szétcseszte az oldalt, mindegy, keresek egy másikat.

ne captcházzatok. Csak júzer szopatás. Akismet+BadBehavior

regisztráció, és kész :smiley:


'mano wrote:

regisztráció' date=' és kész :D[/quote']

Az szar :D :D :D


mano wrote:

csak meg ne bánd a reg nélküli kommentelést...

google --> captcha wordpress plugin
akismet csodákra képes!

Annyira utálom, hogy ide regisztrálj be, meg amoda, hogy kapj egy hülye kódot, ami a plugin feltevése után kell használni, de előtte még szopjál mint a torkosborz. :mad: AKISMET-et lehet kihagyom, aztán keresek valami értelmesebb plugint. Kezdőlapot kiszedem, mert rávilágítottatok arra és utólag én is beláttam, hogy ténylegesen nincs az oldalnak szüksége rá. All in one SEO plugint feltettem, bannert kicseréltem(nagyobbra), a userbar betűstílusát lecseréltem. Jelenleg most töltöm fel újra a megváltozott fájlokat (php).

Viszont arra nem jöttem rá, hogy a Bejelentkezési pluginból hogy lehet kiszedni az RSS-eket és a wordpress linkjét. Azaz maradjon a regisztráció/elfelejtett jelszó/bejelentkezés kombó…vagyis ezek csak.

Az Akismet-nél hasznosabb bővítményt nehezen találsz. Esetleg, ha olyanra bukkansz, amelyik megcsinálja a rántott húsomat, és kitölti a fröccsömet - na, az az egy megelőzné… :slight_smile:Hidd el annak aki mondta itt; a leghasznosabb bővítmények egyike. Az első három nélkülözhetetlenbe benne van…

Persze elhiszem, csak marhára idegesítő. Ha majd nyugodtabb lesz itthon a hangulat, talán neki állok még egyszer. Csak simán menjen az eddig már átdolgozott oldal.Azt hiszem mára feladtam. Ennyi…

Gratulálok! A teljes regisztráció és üzembehelyezés (a regisztráció megerősítésével együtt) mintegy 2 percet is igénybevesz.El kezdesz faragni sok-sok munkával egy oldalt, aztán amikor fényezed, feladod? :slight_smile: :slight_smile:Most kezdődik a WP-éjszaka, felizzanak a ledek, lcd-k, meg miegymások. Hajrááá! :wink:

Belefárad az ember. Én meg már csak ilyen fáradékony vagyok. neutral.gif Főleg a sok hajnali 4 órás kelésektől, mert hát munkába is kell menni. irritated.gif (szerencsére holnaptól kis szünet…) Esetleg egy ötleted, hogy tudom ezeket(Bejegyzések RSS, Hozzászólások RSS, WordPress.org) kiszedni a beépített widgetből? Talán még erre lesz energiám…vagy mégsem.

Először is TrueWhitee, ne atw vagy uw vagy ingyenes társai - ezzel a problémáid 99% megszűnik.

Másodszor: login widget: http://wordpress.org/extend/plugins/search.php?q=login // pl. ez egész okos: http://wordpress.org/extend/plugins/ajax-login-widget//Off

Mostanában elég sok Spam-kommentet átenged az Akismet,illetve egy egész jó kis bug: hetente bekapok egy olyan hozzászólást, amiben van egy vagy több link, miközben az adminban minden hozzászólás, amiben legalább egy link van, moderáló sorba küldöm…, ennek ellenére átcsúszik néha…, de hogy?