Contus video gallery (alias WORDPRESS VIDEO GALLERY)

Sziasztok! Sokat keresgéltem leírásokat, de mindenhol a “vedd meg” és kapsz segítséget találtam, elsőre leszögezném, ne vedd meg!



A plugin nagyon jó, seo barát és hasznos megoldásokat tartalmaz, nem csak egy oldalon van minden video (pl TubePress) hanem kategorizálni lehet. A fent említett “ne vedd meg” -et azért írtam mert mi megtettük és már írtunk is az apphta-nak, hogy ugyanúgy a Demo logo fent van a videókon. (ha valaki tudja, hogy lehetne leszedni az kérem írjon kommentbe, hogy ha más is ezzel szenved akkor segítség legyen)






A demo logo problémán kívül, remeg a kis cucc, felsorolnám ami még bejött:

  • Reklám elhelyezési lehetőség
  • Responsive design -ben is működik
  • Youtube, vimeo, vagy saját videó feltöltési lehetőség
  • Kategorizálható
  • Popular video widget
  • Featured widget
  • Video category widget
  • Video kereső widget (stb)
  • Logo berakás
  • Autoplay
  • Oszlop beállítási lehetőség
  • Buffer lehetőség
  • Beágyazás ehetőség
  • beépített Rating

    és még számos jó megoldás.


  • LINK PROBLÉMA, így oldottam meg:

    ha a video-home oldalt nem akarod főoldalnak, akkor nálam úgy működőtt, hogy átírtam ugyanazt az apphta által generált oldlalt “/video” -ra, aztán a “video-more” oldalnál töröltem a címet (nem a linket!) és a “videogallery” oldalnál is ugyanezt. Elvileg a könyvtárának valami help részénél át lehet állítani php-ban a link címeket, de odáig nem jutottam. (viszont működik rendesen)



    Nézzétek meg élesben (per pill fent van, de logo miatt nem tudom meddig: http://gagpistol.com/video/ )

Helló!

Hogy kell használni ezt a plugint? Amúgy én egy olyan plugint keresek, amivel külső oldalról tudok a videókhoz thumbnailt csinálni. Eddig csak ezt az egy plugint találtam ami képes erre, viszont ezzel nem tudok semmit se csinálni. Nem tudom hogy azért mert demó, vagy egyéb okok miatt.



Tudnál ebben segíteni?

Persze segítek amiben tudok, vagy amit én is tudok :).

  • A videókhoz thumbnailt úgy tudsz csinálni, amikor rámész az “ad video” -ra és újat felraksz, megjelenik a Youtube URL/Viddler, meg egyéb linkelési lehetőségek. Itt nálam a “Custom URL” -nél látom a thumbnailt megoldást, belinkeled a címet (pl. http://www.youtube.com/watch?v=yNgs_yLZ54Q ) utána a “Thumb Image URL” és a “Preview Image URL (Optional)” ugyanazt a képet (link formában: xy.com/képek/kép.jpg). Optimális általános arányokat használni, pl 640x480 px.
  • A Youtube/stb- megoldásnál pedig azt jeleníti meg amit az adott Videó oldalon a felhasználó generált, így ha saját Youtube oldalról akarsz videókat felrakni/linkelni/beágyazni akkor Youtube videónál megtudod szabni és azt fogja mutatni :slight_smile:



    Amúgy a democsak annyiban különbözik a teljestől, hogy itt a videókon rajta van a “Free versio” logo.



    Tudtam segíteni? :slight_smile:

Köszi, ez eddig elvileg ok, csak az a bajom, hogy ezt nem rakja ki a főoldalra, hanem csak a kategóriákhoz. Szóval a fő oldalamon semmi sem látszik, csak ha ráklikkelek a főoldalon lévő kategóriák valamelyikére.

bár hogyha a logót sehogy se lehet eltüntetni, akkor mindegy is…

Kategóriát nem lehet képes megoldással, csak a videókba lehet egyedi thumb-ot, persze lehet félreérttem a kérdésed :).



Amúgy igen, hiába vettük meg, még úgy is kint van a logó. de ha van valaki itt aki kitudná gyomlálni merre keressük a pluginban akkor te is, meg én is örülnénk :slight_smile:

Viszont találtam egy másik megoldást, a “Youtube Video Gallery” plugint, itt lehet kategorizálni, meg egyenként feltölteni videókat, de ezzel kész is. Ugyanolyan mint amirő szó volt, csak ebben nincs kulcsszó, nincs egyedi kép, buffer beállítás, csak youtube videót engedett, szóval a fent említett plugin max 3% -át tudja, de nagyon sok ilyen plugint átnézve ezt mondanám a 2. helyezettnek.

Szivesen mondtam volna az All Video Gallery plugint pl, ott kategóriához is adhats képet és a Contus (szintén) lebutított változata, de ott is van egy “Powered by” logo amit nem lehet eltüntetni.

“Kategóriát nem lehet képes megoldással, csak a videókba lehet egyedi thumb-ot, persze lehet félreérttem a kérdésed :).”

Inkább csak én fogalmaztam rosszul, lényeg hogy az a plugin a főoldalra nem rakott ki semmit, csak akkor jelent meg thumbnail, ha rámentem egy kategóriára, vagy a video menüre, a főoldalam üres volt.



All Video Gallery: Ezt is próbáltam, sajnos ezzel sem jutottam semmire. Ugyanis sehol sem találom az oldalamon a plugin által készített videómat…





contus: nem tudom pontosan meylik pluginra gondolsz.



Nem értem miért ilyen nehéz megoldani hogy külső oldalról használjak thumbnailt…

1. A “Contus” egy és ugyanaz a plugin amiről szó volt, címben is benne van. Viszont azt hittem a videóknak akarsz thumb.-ot (mert akkor simán youtube belinkelős rész, magától megcsinálja), de ezek szerint te kategóriákat akarsz a főoldalára és azt képekben, jól értem? Akkor simán csinálsz egy újabb oldalt “video” néven, beraksz 2 oszlopba képeket amit szeretnél kategóriába, linket beleépítesz és odaviszi a már létező videó kategóriához.



2. Az All Video Gallery ugyanúgy setting-s nél (mint az előző plugin is) leírja és ad segítséget mit kell csinálni, ennél a pluginnál manuálisan helyezed el a kódot (nem generál semmit). a kódot, a pluginra kattintva, a legesleg első oldalból, a “Profile” részből kell kimásolni az ott lévő [profilkódod] részt és ezt berakni manuálisan az általad létrehozott oldalba.



ui.: Nem bántásból, de megkérdezhetem mennyire értesz a WP-hez? Mert lehet ezzel kellett volna kezdenünk és akkor tudom milyen irányba/hogyan írjak :slight_smile:

köszi a segítséget, én közben megoldottam, találtam egy témát amivel meg bírtam csinálni amit akartam: http://www.freewptube.com/

Amúgy nemrég kezdtem el a wp-t használni, szóval még kezdő vagyok