contactform plugin

Érdekes gondom van a contactform pluginnal. Localhoston semmi baja, de extrán nem küldi ki a levelet és nem is ad semmilyen üzenetet a küldés gombra kattintás után.

5lete valakinek?

jelezném: nekem működik az extrán.

Az extrán eddig nekem sem működött soha… bűvészkedtél vele valamit, hogy neked megy?

Nekem is simán működik az extrán (emilcím beírása után). És igazából nem emlékszem, hogy kellett volna valamit bütykölni rajta.

apró problémája van csupán az egésznek: nem küldi el az üzenettel az üzenő email címét… az pedig mondjuk kicsit fontos…

A wp-contactform.php file 144 -dik sorba ehelyett:$fullmsg .= "IP: " . getip();írd ezt a két sort:$fullmsg .= "IP: " . getip() . “n”;

$fullmsg .= “email: $email”;

hmmm, mostmeg működik. semmit sem csináltam. kiérti ezt…


Dragon Zoltán wrote:

apró problémája van csupán az egésznek: nem küldi el az üzenettel az üzenő email címét... az pedig mondjuk kicsit fontos...

Ha szerkeszted az adott hozzászólást a wp-ben, ott látható az illető emilcíme.

Madplus: köszönet, működik!jupe: nem értem, én levélküldésre használom a plugint…

Zoli: bocsi késő este már keveredtek a dolgok. Volt egy kis problámám: a bejegyzésre akartam emilben válaszolni, így kerestem a címet ott is. :slight_smile:

Filozofálgattam egy kicsit, mért is van ez így, hogy a contact form csak így működik az extrán… miközben gondolkoztam, jött pár mail e107 -es motort használó extrás oldalamról is, és láss csodát, a feladóhoz ott is az oldalneve@extra.hu -t kaptam. MI a fene, gondoltam… bár megszoktam már, hogy az extra nem nagyon tájékoztat a változásokról…Ekkor aztán rá is jöttem a megoldásra.Az egész a jószándék miatt van.A contact form készítői jó szándékkal úgy írták meg a plugin-t, hogy amikor email-t kap a webmester, akkor a küldő mail címét beírja a feladónak és ha válaszolni akarsz, nem kell beírni a címet, csak katt a válaszra és kész. Ez így frankó és így kényelmes.Igen ám, de ha ez így megy, akkor meg lehet csinálni, hogy a címzett nevét is egy űrlappal kérjük be, (vagy elég átírni a plugin-ben) és innentől fogva más nevében lehet emaileket küldeni Jóska Pistának, feladónak meg beírni akit nem szégyell az ember… jó móka lehet:) Kezd elfajulni a dolog, ha a feladónak az ugyfelszolgalat@tebankod.hu -t írja be az illető…Namost, mivel az extra is jószándékú, ezt természetesen nem szeretné megengedni, hogy az ő ingyenes és “önzetlen” szolgáltatását ilyesmire használják, így aztán úgy lehet csak használni ezt a függvényt, hogy feladónak az oldal, (vagyis a regisztrált extrás azonosító, hisz az extra már rég nem csak tárhelyszolgáltató) , azaz az oldal gazdájának az extrás email címe szerepeljen.Ebből sajnos ez is adódik, hogy aki olyan plugint használ mail küldésre, ami a feladó címét csak a feladó mezőben jeleníti (jelenítené) meg, az aztán gondolkozhat, honnan is jött a mail, mert ott csak a saját címét fogja látni.Ha valaki ugyanezt a plugin-t a saját tárhelyén, saját domain neve alatt használja akkor meg megy simán, gond nélkül, ez azért lehetséges még, mert a tárhelyeknek, illetve domain neveknek, elvileg van egy nevesített gazdájuk, aki elvileg valahol egy konkrét személy, aki felelős a tetteiért. Persze felelős az exrtrás felhasználó is a tetteiért, csak ha ügyes, akkor nem biztos, hogy meg lehet találni ezen a föld nevű bolygón, hogy ki is az.Remélem lesz azért aki ki tudja bogarászni, hogy mit is akartam írni:)