contact form 7

Csodálkoztam is rajta, hogy más ilyen témát még nem indított.

Gyorsan és röviden a plugin-ról.

A plugin három ablakban enged beállításokat.

Az első ablak, amelyik azt a formot tartalmazza, amelyik egy egyszerű short kód beépítésével meg fog majd jelenni a honlapon. Ha a gyári formátumot nem szereted, akkor szabadon garázdálkodhatsz a HTML szabályainak betartásával ebben az ablakban.

Az ablakban természetesen nem csak sima inputboxok helyezhetők el, hanem legördülők, rádiógombok, checkboxok, textareák, de betehetsz spam szűrőként egyszerű kérdés választ vagy captha-t is.

A második ablak azt mutatja, hogy Te, mint oldalgazda milyen levelet fogsz kapni. Természetesen egy checkbox segítségével beállíthatod, hogy az ablakban szabványos html kódokat is használhass.

Érdekesség ehhez a második ablakhoz: itt az usert tudod ip cím alapján azonosítani úgy, hogy az IP címét az admin levelében elhelyezed.

A harmadik (opcionális) ablak pedig lehetővé teszi, hogy az üzenetet küldőnek azonnal levelet küldj. Szintén van lehetőséged, hogy a levelet HTML kóddal formázd.Kevesen használják, de pofon egyszerűen megoldható redirect url hozzárendelését sikeres beküldéshez.És egyből egy trükk, amit nagyszerűen lehet használni levelező rendszerrel való összekötéshez.A contact form 7 lehetővé teszi, hogy a neked, mint adminnak és/vagy az ügyfélnek a rendszerüzenet levelébe olyan linket tegyél bele, ami a felvett adatokat paraméterként átadja, ha az ügyfeled rákattint.Ezzel meg lehet oldani például azt, hogy a felhasználó a rendszerüzenet emailben elhelyezett linkre kattintva feliratkozzon egy hírlevélkezelőre.

Ha a te admin leveledbe teszed a linket akkor, kattintással tudsz elindítani egy levél sorozatot az ügyfélnek, amikor az ügyfél fizetett, vagy épp, ahogy kedved tartja.

Ha az user válaszlevelében teszed, akkor pedig ezt a levelet, mint dupla-opt-in feliratkozásként használhatod egy hírlevélkezelővel összekötve.Igyekezni fogok ezt a postot figyelemmel követni, úgyhogy akinek kérdése van írjon ide és, ah tudom a választ, akkor megírom.

Üdv!

Engem az érdekelne, hogyan tudom megoldani azt, hogy akik már regisztráltak a honlapomra, és regisztráció után kitöltenek egy ilyen ürlapot, az ott bekért adatok automatikusan hozzáadódjanak a felhasználói profiljukhoz. Van egyáltalán ennek a pluginnak ilyen lehetősége?Választ előre is köszönöm.

Sziasztok!

Én ezt az ominózus harmadik mezőt is elkezdtem használni, és egy egyszerű problémát nem tudok megoldani. Amikor kiküldi a delikvensnek az automatikus emailt, a névnél az van, hogy Wordpress és nem az oldal neve vagy az enyém. Így feladónak a Wordpress név sokaknak nem sokat mond és ezt módosítani szeretném, hogy az én nevemet írja ki. Hol kell ezt beállítani?

Ezt kell betenni a sablon functions.php fájljába. A szükséges dolgokat módosítsd.<?phpif ( !function_exists('add_action') ) {header('Status: 403 Forbidden');header('HTTP/1.1 403 Forbidden');exit();}if ( !class_exists('wp_mail_from') ) {class wp_mail_from {function wp_mail_from() {add_filter( 'wp_mail_from', array(&$this, 'fb_mail_from') );add_filter( 'wp_mail_from_name', array(&$this, 'fb_mail_from_name') );}// új névfunction fb_mail_from_name() {$name = 'Új név';$name = esc_attr($name);return $name;}// új email címfunction fb_mail_from() {$email = 'info@emailcimed.hu';$email = is_email($email);return $email;}}$wp_mail_from = new wp_mail_from();}?>

<?php

if ( !function_exists('add_action') ) {

header('Status: 403 Forbidden');

header('HTTP/1.1 403 Forbidden');

exit();

}if ( !class_exists('wp_mail_from') ) {

class wp_mail_from {function wp_mail_from() {

add_filter( 'wp_mail_from', array(&$this, 'fb_mail_from') );

add_filter( 'wp_mail_from_name', array(&$this, 'fb_mail_from_name') );

}// új név

function fb_mail_from_name() {

$name = 'Új név';

$name = esc_attr($name);

return $name;

}// új email cím

function fb_mail_from() {

$email = 'info@emailcimed.hu';

$email = is_email($email);

return $email;

}}$wp_mail_from = new wp_mail_from();

}

?>

Ha idegenkedsz a kódolástól, vagy aggódsz, hogy elszáll egy sablonfrissítéskor, akkor bővítményt is használhatsz: http://wordpress.org/extend/plugins/send-from/

Köszönöm szépen a segítségeteket. Meg is oldottam.


'evosonic' wrote:
Sziasztok!


Én ezt az ominózus harmadik mezőt is elkezdtem használni, és egy egyszerű problémát nem tudok megoldani. Amikor kiküldi a delikvensnek az automatikus emailt, a névnél az van, hogy Wordpress és nem az oldal neve vagy az enyém. Így feladónak a Wordpress név sokaknak nem sokat mond és ezt módosítani szeretném, hogy az én nevemet írja ki. Hol kell ezt beállítani?
Feltehetőleg nem szintaktikailag helyesen írtad be a nevet és az email címet.

Ez a helyes szintaktika:

Bármi

Ha csak email címet írsz be, akkor a wordpress automatikusan behelyettesíti a küldő nevet a wordpress szóval.

Elkészíttettem egy bővítést.

Most már a contact form 7 olyat is tud, hogy a begyűjtött adatokat továbbküldi egy feldolgozó fájlnak. Ráadásul tetettem bele hidden mezőt is. Ezzel megoldottam, hogy a contact form 7 felirtakozó formjában begyűjtött adatokat post-tal továbbküldi például a hirlevelmanager.hu -nak. Így aki feliratkozik, az egyből hírlevél sorozatra is feliratkozik. A funkció használható a hirlevelmanager ingyenes verzójában is.Már csak egyetlen dolgot kellene megoldani: Ha frissül a contact form 7, akkor ne kellje emiatt a a programozómat zavarnom, hogy írja be a módosítást az új verzióba.

Tud erre valaki megoldást?

(Amivel például meg lehetne mindig hackelni a cf7 frissítést.)Ha erre is lenne megoldásom, akkor közzétenném az új plugint!

A contact formnak van egy nagyon hasznos kiegészítése mégpedig: Contact Form to DB Extension

Check it.

Ez is hasznos plugin! A leírás alapján úgy látom, hogy ez a plugin elmenti az adatokat egy adatbázisba, ahonnan können elő lehet venni azokat, akik küldtek be adatokat a CF7-en keresztül.

Footerbe szeretnék tenni egy üzenetküldő űrlapot, de a mezők szélességei túl nagyok oda.

Ezt hogy tudom változtatni hogy a többi űrlapom a honlapon ne változzon csak a footerben található?

köszi

cselesen! :slight_smile:

csináld meg az űrlapot.

rakd be a footerbe.

nézd meg a forrását, és azt kopizd vissza a footerbe notepaddel.

adj a mezőknek egyedi class-t, és máris úgy formázod meg magadnak css-ben, ahogy akarod…


'etalon' wrote:
Elkészíttettem egy bővítést.


Most már a contact form 7 olyat is tud, hogy a begyűjtött adatokat továbbküldi egy feldolgozó fájlnak. Ráadásul tetettem bele hidden mezőt is. Ezzel megoldottam, hogy a contact form 7 felirtakozó formjában begyűjtött adatokat post-tal továbbküldi például a hirlevelmanager.hu -nak. Így aki feliratkozik, az egyből hírlevél sorozatra is feliratkozik.

a dolog azért nem udvarias, mert a júzer nem tudja, h feliratkozott egy hírlevélre. és nem csak nem udvarias, hanem sajna törvényellenes is. javaslom, hogy ezt szüntesd meg, mert egy konkurrensed feljelenthet :(

egy kis segítséget kérnék: hogyan tudom megoldani, hogy a cf7-be feliratkozók egy füst alatt az oldal regisztrált felhasználói is legyenek?

előre is köszönöm!

Sziasztok,olyan kérdésem lenne a Contact Form 7-el kapcsolatban, hogy egy szakember katalógusom van /minden bejegyzés egy szakember/ és minden oldalra tettem ezzel a pluginnal egy ajánlatkérő űrlapot. Kérdésem, hogy be tudom úgy rakni a bejegyzésbe az űrlapot, hogy egy képre kelljen kattintani, hogy előjöjjön az űrlap egy felugró ablakban?Köszönöm a segítséget!

Sziasztok!

Eléggé kezdő vagyok a wp-ben. Sehol sem találtam utalást arra, hogy a cf7, hogy küldi el a levelet, ha a submit gombra klikkelünk. Szóval nem találtam olyan beállítást ahol, az smtp-t be lehet állítani. Sejtésem szerint ez alapnak minősül, hiszen nem beszél róla senki, de segítsetek már légyszíves. Külső plugin amit a cf7-hez ajánlanak: Configure SMTP a teszt üzenetet sikeresen elküldi, de a form-ból nem. és nem tudom hol a kapcsolat a kettő között.

Segítségeteket előre is köszönöm!

üdv,nekem egy régebbi contact form-om van, és nem is nagyon szeretem frissíteni, mert mindig máshogy néz ki a honlapon, mint amilyen eddig volt :frowning:

viszont hiába változtatok/változtattam bármit is a css-ében, minden marad a régi “gyári” beállításon! ha pedig a css tartalmát átmásolom a sablonom css-ébe, akkor úgy gyönyörűen tudok vele variálni!

ez hogy lehet?

Sziasztok. Én a kezdőknél is kezdőbb vagyok. Valójában most tanulom a wordpresst és egyáltalán ezt az egész honlap építéses dolgot. Tudnátok segíteni nekem az egészen alapbeállításokkal? Próbáltam beállítani, de valamit rosszul állíthattam, mert nem kapom meg a tesztüzenetet.

Előre is köszönöm. :slight_smile:

Hogy állítottad be?

Mutasd, mit-hova adtál meg.

Syska, Már megoldottam. :slight_smile: De köszönöm