Contact Form 7 és hírlevél feliratkozás

Sziasztok!Szeretnék segítséget kérni a következőkben.Van egy contact form 7-es plugin az oldalon, amely bizonyos tréningekre való jelentkezést valósít meg. Elkéri az alapadatokat, és Contact Form DB extensionnal rögzíti. (Remek kis plugin, mindenkinek ajánlani tudom). A probléma az, hogy az oldalon belül működik egy hírlevél rendszer is a Newsletter 3.0.9-es plugin segítségével. A kettőt valahogy szükséges lenne összekovácsolni. A newsletter pluginnak már megnéztem a függvényeit, és a használatuk nem bonyolult, azonban sehogy nem tudom rávenni a contact form 7-es plugint, hogy a bele írt adatokat a submit gomb megnyomása után továbbítsa egy feldolgozó PHP-nek. Azt már megtudtam a http://kozosseg.wphu.org/forumok/tema/contact-form-7-2 témából, hogy lehetséges, és a további beállításokba lehet továbbküldeni, de arra nem jöttem rá hogy hogyan. Tehát a feladat:A contact form 7 elkéri a jelentkező vezetéknevét, keresztnevét és e-mail címét. A CF7-en van egy Feliratkozol a hírlevélre: Igen/Nem lehetőség, és ha az igent választja a t. látogató, akkor a CF7-en kitöltött adatokkal egyben regisztrálhasson is a hírlevélre.Segítségeteket előre is nagyon szépen köszönöm!

Sziasztok!Időközben sikerült megoldanom, megosztom hátha segít másnak is:


  1. Nyissuk meg a sablonunk functions.php fájlját, és szúrjuk be az alábbiakat:    add_action( ‘wpcf7_before_send_mail’, ‘hirlevel’ );    majd készítsük el a hirlevel függvényt. A függvény nevét a fenti sor második paraméterében adjuk meg.
function hirlevel( $cf7 )<br />
{<br />
$kellhirlevel = $cf7->posted_data["hirlevel"];<br />
$vezeteknev = $cf7->posted_data["vezeteknev"];<br />
$email = $cf7->posted_data["emailcim"];<br />
<br />
if ($kellhirlevel == 'Feliratkozom')<br />
{<br />
//A kellhirlevel változó a CF7 által postolt érték, ami esetemben egy hirlevel nevezetű menü. Ha ennek a változónak az értéke feliratkozom, akkor itt végrehajthatjuk a kívánt utasításokat.<br />
}<br />
<br />
}<br />
<br />
Ami fontos, hogy az ebben a függvényben meghatározottak a mail kiküldése előtt hajtódnak végre.

Példaértékű a fórumhoz való hozzáállásod. Nemcsak önállóan megoldottad a problémádat, de még a megoldást gyorsan meg is osztottad a közösséggel.Köszönjük!