Sziasztok,
Szeretnék segítséget kérni tőletek.
Az alábbi problémába ütköztem a munkám során.
Partner cég (nagyker), akit bekötöttem a Connestic segítségével közel 5000 termékét hoztam át a webshopomra, ami mind kivétel nélkül “Egyszerű termékként” jelent meg és a Connestic minden termékhez csatolja az adatokat, amit a partner cég beállított a termékeknél ezek a WooCommerce-be az attribútumok résznél jelennek meg. Van 300 termék, ami variálhatónak kell lennie, mert több méretet és szín állást ír a leírása, de ezek a termékek is “Egyszerű termékként” lett szinkronizálva ezen nem lehet változtatni, mert a partner cégnél is egyszerű termékként van feltöltve, mert nagyobb csomagokban vásárolható meg és akkor az összes méretre és szín állás beletartozik.
Számomra ez nem megfelelő, mert azt szeretném, hogy változtatható legyen, ezért hozzá adtam egy Méret: , Szín: attribútumot, amihez külön értékeket megadtam, hogy minden leírásnak megfeleljen
Átállítottam “Egyszerű termékről” - " Variálható termékre" engedélyeztem az attribútumoknak, hogy megjelenjenek a variációknál és a termék oldalon le generáltam variációkat és az összeget hozzá rendeltem és működött, mert már csináltam ilyet.
A Connestic szoftverről tudni kell, hogy naponta frissíti a termékeket a frissítés alatt ezeket a feladatokat kell érteni tömören: ellenőrzi az árakat, készletet frissít, akciós árakat hozz létre, termék adatokat változtat, termékeket töröl és csak abban az esetben teszi ezeket, ha Partner cégnél változás történt.
Én 300 egyszerű terméket találtam, amit megváltoztattam variálható termékre és működött is reggelig, de sajnos a reggeli frissítéssel törölték az én általam létre hozott attribútumok és variációkat, mert a rendszer nem találta a partner cég oldalán a termékhez hozzá adva az én általam készített attribútumot és ez véget törölhette véleményem szerint.
Persze előzetesen már kommunikáltam az ügyfél szolgálattal, hogy ez a tervem és milyen megoldást kínálnak erre, hogy meg előzzem a fent említett forgatókönyvet, hogy törlés áldozata legyek, de ezt akkor lehetséges alternatívának mondták, hogy hozzak létre a WooCommerce-n belül egy saját attribútumot és értékeket és megváltoztatom egyszerűről variálhatóra és erre igen volt a válaszok, hogy nem lesz probléma a frissítéssel kapcsolatba.
Jó mondom fel megyek az oldalra, mi után törölve lettek az attribútumok és a variációm a termékekhez
és kérdezem az ügyfél szolgálatot, hogy mi történhetett?
Azóta nem kaptam rá rendes magyarázatot vagy megoldást, hogy bírnám megoldani közel már 1 hete, hogy várom a szoftveres E-mail-jét, ami nem nagyon akar megérkezni.
A Connestic oldalán található egy olyan rész, hogy “Forrás paraméterek” = ez felel meg a WooCommerce
“Attribútumok” résszel.
Ennél az oldalnál kettő oszlop van, az egyik a “létrehozás” a másik pedig a “frissítés” nevet viseli.
Mind kettő alapértelmezettként be van pipálva.
A létrehozás fontos, mert ha egy új termék kerül feltöltésre annak létre kell hozni az adatait, hogy meg legyenek az oldalon.
Frissítést gondoltam kikapcsolni, mert akkor az idegen attribútumot, amit hozzá adok a WooCommerce-n belül nem fogja törölni, mert nem frissíti az adatokat (minden mást igen készlet, árat, stb)
Erre is rá kérdeztem az ügyfél szolgálatnál, ha kikapcsolom a frissítést a forrás paramétereknél, akkor megmaradnak, amik már hozzá voltak rendelve a termékekhez attribútumok?
Megmarad minden feltöltött terméknél az attribútumai?
És erre is azt mondták, hogy persze próbáljam meg!
Megpróbáltam az eredmény a következő: Az összes terméknél egy attribútum se volt hozzá adva a frissítés követően (mind az alapértelmezett attribútumokra értem, amik a szinkronnal jöttek át)
A weboldalon az “Attribútumok” résznél ott volt minden alapértelmezett amik át jöttek, de 0 - darab hozzá adott termékkel.
Azóta vissza állítottam a “frissítést” és most már újra hozzá van adva a termékekhez az alapértelmezett attribútumok.
Esetleg találkozott valaki ilyen problémával, vagy tud valaki segíteni a probléma megtalálásában?
Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni ebben a problémában és szánt az idejéből, hogy végig olvasta.
Üdv, K. Trisztán