comments.php sablonok

Hello mindenki.

A neten sokfelé látni mindenféle hozzászólás rendszer Wordpress alapon. Mivel sok portálnak ez is fontos része, ezért gondoltam nyitok egy topicot neki, ahol meg lehet osztani a komplett comments témát.

Mivel rengeteget küzdök egy igényes témáért, ezért elsősorban vehetjük ezt a topicot segítségkérésnek is. De ha más is elakadt komment terén, akkor talán kaphat itt segítséget.

Nem tudom, hol láttál “mindenfále hozzászólás rendszert WP alapon…”

A comments.php template file normálisan része a sablonnak (benne van a sablon könyvtárban). Ha nincs, akkor a WP a default sablonból veszi ki.

Mivel ez az egyik legbonyolultabb template fájl kód szempontjából, a legtöbb sablon (theme) “dízájner” simán átemeli valamelyik létező sablonból.

Olyat én még nem láttam, hogy a comments.php sablon (template) másképp nézne ki, mint a sablon maga. Hogy miképpen jelennek meg a kommentek (hozzászólások), az főleg CSS manipuláció kérdése… illetve, használd a létező lehetőségeket, mint pl. admin komment más háttérszín, gravatar/avatar megjelenítés, számozás vagy nem - na, itt elakadtam :slight_smile:

Hogy mondjátok azt, hogy “threaded comment”?

Moshu: Talán a “megválaszolt problémát” szokták használni rá…

Amúg szerintem molesz valamiféle comment-design ötletbörzére gondolt :slight_smile: Aminek nem nagyon van “értelme”…javaslom,nézegesd jobban tervezett sablonokat,azokból sokat lehet “lesni”…

'Balou' wrote on '2010-04-06:

Moshu: Talán a "megválaszolt problémát" szokták használni rá...

Há... nem t'om...

Én arra gondolok, hogy hagyományosan minden hozzászólás egy szinten jelent meg, még akkor is, ha nem a poszthoz, hanem az előtte levő hozzászóláshoz beszélt.

Egy jó ideje van lehetőség arra, hogy bekezdés-szerűen "beljebb" tolja a WP azokat a hozzászólásokat, amelyek nem az eredeti poszt/bejegyzéshez íródtak, hanem a hozzászólók maguk között csevegnek :)

Jaa, hogy így gondolod :smiley: Bocsi, félre értelmeztem a “célt” :slight_smile: Lépcsőzetes hozzászólás lehet, vagy nem tudom, hogyan nevezik másként… bevallom, ezen soha nem gondolkodtam, mert valahogy ez a funkció sose került elő a projektjeimben :slight_smile:

“Hozzászólások csoportosításának engedélyezése 2-10 szintű mélységig” :slight_smile:

Azt hiszem félreírtam a dolgokat. Az oké, hogy a sablonból veszi a dolgokat. Én ilyesmi dolgokra gondoltam: Comments template

Persze ezt is vehetném alapul, és tanulgatok is az ott leírtakból, csak arra vagyok kíváncsi, hogy mi mit módosít az alap comments.php-n.

Hát… ha elolvastad az oldalt ÉS továbbklikkeltél mind a 30 linkre - akkor tudnád, hogy

a) különféle pluginokra linkel

b ) kódba-belenyúlós “hack” negoldásokra linkel

c) már létező, beépített megoldásokra emlékeztet

d) egy-két módosított teljes comments.php-ra linkel

Olvasd el őket, válogasd ki, hogy NEKED mi a jó, mi szükséges, és hajrá!

(s aztán írj egy blog-posztot magyarul, hogy a kipróbált 30 módszerből mi volt jó, mi volt érdekes stb. :stuck_out_tongue:

szerk. úgy néz ki a b pontomat át akarja írni valami smileyra

Összerendezett hozzászólások-nak van fordítva