Comment form

Lehet hogy volt már erről szó… Tudja valaki, hogyan lehet a comment formnál megjelenő magyar szöveget átírni?

Nyisd meg a sablont és írd át.

melyik fájlban van az hogy itt és most lehet hozzászolni?

Melyik WP-t használod? Adnál egy linket? Milyen hozzászólás űrlapot használsz? Milyen sablont (theme-t?)

Az “ITT és MOST LEHET HOZZÁSZÓLNI!” benne lakik a hivatalos magyar nyelvi csomagban. Szerkeszteni a poEdit szerkesztővel a hu_HU.po fájlt lehet.

És van pár sablon is, ahol a sablonfordításban éppen ez szerepel, ott vagy a sablon hu_HU.po fájlját lehet szerkeszteni, vagy, ha az nincs, akkor a sablon (theme) fájljában kell matatni, leggyakrabban a comments.php fájlban, de nem word, vagy hasonló szövegszerkesztővel!

ja comment.php-t már néztem.

Atahualpa 3.2 by BFA WebDesign a sablon, es van poeditem, texteditem is de ez nem jott ossze

Győzőnek szerintem megvan a po fájl, mert ő fordította a sablont. Annak segítségével kell új hu_HU.mo fájlt kreálnod.

mano wrote:

Nyisd meg a sablont és írd át.

Hol írjam át, melyik file-ban találom?

Atahualpa 3.2 by BFA a sablon

Innen letöltheted a .po és a .mo magyar nyelvi fájlokat: http://www.sakraft.hu/wp-content/files/Atahualpa+magyar+nyelvi+f%C3%A1jlok

Köszönöm, és most hogy átírtam a poeditben, hova töltsem fel a hu_HU.po -t file-t? a sablon language mappájába?

A .mo fájlt kell feltölteni a theme/language könyvtárba, onnan veszi a program.

A .po fájl akár a sublódfiókban is lehet. :slight_smile: A .po fájl átírásakor, a mentés után jön létre a .mo fájl, a bináris formula.

Farkas Győző wrote:

A .mo fájlt kell feltölteni a theme/language könyvtárba, onnan veszi a program.

A .po fájl akár a sublódfiókban is lehet. :) A .po fájl átírásakor, a mentés után jön létre a .mo fájl, a bináris formula.

SIKER! az új .mo file 4kb lett. ennél a sablonnál a language mappa a wp-content mappábanban van közvetlenül, de az ebben lévő .mo file 2oo kb körüli. Viszont találtam különféle nyelvek .mo file-jait a themes atahualpa mappaban .. remélem nem én kuszáltam össze valamit... oda raktam be az új .mo -t és most jó

A /wp-content/language/hu_HU.mo fájl az egész WordPress magyar nyelvi fájlja.

A /wp-content/theme/language/hu_HU.mo fájl pedig a sablon magyar nyelvi fájlja (esetünkben a theme az Atahualpa).

Örülök, hogy sikerült! További szép munkát, és sok napsütést! :slight_smile: