Sziasztok !
Volna egy érdekes kérdésem.
Mikor készítek egy oldalt, van e jelentősége hogy az oldalamnak:
.com vagy .eu végződése van. Olyan szempontból kérdem,mint google találati lista,
keresőoptimalizálás szempontjábol. Tehát hogy hamarabb megtalálja e a google a
. com -ost, mint a .eu -t.
Nert nekem van egy .eu, és nem tudom h azért nem eléggé népszerűsödik, mert .eu, vagy másért.
Előre is kösz a választ.
alapvetően nincs.
de egy honlap beazonosításában rettentő nagy szerepe van a domain-nek…
az, hogy neked egy eu nem megy, nem a domain miatt van.
nekem .net (is) van, és nincs gond!
Ezt a zurzavart ami a domain regisztraciokra vonatkozik igen rendben kene tartani, ertem en, mindenki olyan domaint vasaroljon amelynek vegzodese az oldal temajahoz a leginkabb illik. Alaposan atkell gondolni, mielott valaki .net .org vagy hasonlokat vesz hiszen a .net ugye halozatok mig a .org szervezetek szamara keszult. Az hogy eszeveszett iramban mindenki regisztral minden vegzodesen az baromsag es csak megtobb problemat okoz.
Sziasztok
Magyar magánszállást népszerűsítő honlapot működtetek pár éve, amatőr vagyok sok hiányossággal de érdekel a téma. Most nyitni szeretnénk szlovák, cseh, lengyel irányban.
Regisztrálni akarok erre a célra 3 domaint, a google keywords tool-al kerestem olyan kifejezést amire viszonylag sokan keresnek abban az országban
és csináltam belőlük domaint az adott nyelven. Minden domain a honlap adott nyelvű verziójára fog mutatni. A domainekben szerepel a magyarország szó. A kérdésem az hogy kereső szempontból van-e jelentősége hogy “com” vagy “.hu” végződésű a domain. Józan paraszti ésszel úgy gondolnám hogy pl
magyarországi gyógyfürdős vagy szálláshelyes keresésekre a “.hu” domaineknek előnye lehet. Magyarul jobb-e a “.hu” vagy mindegy.
köszi
Nincs jelentősége. Nem jobb, se nem rosszabb.
Egy .hu-s is lehet lengyel területen erős.
A domain vegzodeseknek a talalati listaban valo helyezesukre az esetek 99,9%ban nincsen jelentosege. A hu es a com kozott meg plane nincsen, viszont ha brandet pitesz egy adott orszagra akkor ott van jelentosege, mert az embereknek nagy tobbsege itthon alapbol hu-t ir elsore, de mint irtam a keresoben nem ettol fugg a helyezesed. Ha szabad a magyar domain amit akarsz venni, akkor erdemes azt megvenni ha magyar oldalt tervezel hosszutavra, megha macerasabb is mint pl. a com vagy tarsai. Ha foglalt, akkor meg mindegy, csak a penztarcad donti el hogy melyiket veszed.
A 0,01%-ot azert hagytam, mert pl. az us domaint nem lehet a webmester eszkozokben magyar teruletre pozicionalni hivatalosan, ennek ellenere nekem van nem egy olyan domainem ami us-es es a magyar gugliban jo helyen van.
Köszönöm szépen a válaszokat !
Elkészült a 3 domain szlovák, lengyel és cseh nyelvű de" .com" végződésű. Felmerült bennem pár kérdés.
Adott egy sima wordpress oldal, qTranslate csinálja a több nyelven megjelenést, fordítások készen vannak feltöltésre várva. Ott akadtam meg hogy milyen módon lőjjem rá az új domaineket az alap honlapra.
- Megcsinálhatom úgy hogy simán a tárhelyre mutat és mivel a qTranslate-ben ki lehet pipálni hogy a böngésző nyelvén jelenjen meg amivel épp rátalálnak az oldalra így sima ügy.
- Megcsinálhatom úgy is hogy egyből az adott nyelven megjelenő főoldalra irányítom pl “http://www.kutykutrutty.hu/?lang=sk” ? Van ennek jelentősége ?
A másik bizonytalan dolog hogy a több nyelvű oldalakat lehet-e kereső optimalizálni tehát tudok-e külön kulcsszavakat megadni, van-e rá mód hogy tudjak anélkül hogy minden nyelvnek külön wp-t tegyek fel, esetleg aldomain-en. All in One Seo Pack fenn van de ott látszólag nem lehet nyelvenként külön mahinálni.
A legtisztább és leginkább javasolt, hogy minden nyelvnek külön WP-t telepítesz fel, amiben megadod a nyelvet.
A legtisztább és leginkább javasolt, hogy minden nyelvnek külön WP-t telepítesz fel, amiben megadod a nyelvet.
Ezt egy tárhelyre megtudom tenni?
Ezt egy tárhelyre megtudom tenni?
Tudom, tudom kereső : ) keresem de iziben.
No, a tárhelyemen jelenleg 1 adatbázis működtethető, ahhoz hogy több wordpressem mehessen gondolom ez nem oké, lehetne upgradelni a tárhelyet, akkor mehetne 5 de elég húzós lenne és akkor az amúgy tökéletesen azonos több honlapot (csak a szöveg nyelve lesz más) külön kellene szerkesztgetnem ha csak egy képet is feltöltenék. Hmm…
szia.
ne butáskodj:
“No, a tárhelyemen jelenleg 1 adatbázis működtethető, ahhoz hogy több wordpressem mehessen gondolom ez nem oké”
deoké
a wp-prefix-et kell beállítani, ez alapján különbözteti meg a wp a különböző telepítéseket…
wp_en_
wp_gb_
wp_sajt_ stb csak hogy egy egyszerűt mondjak.
de lehetne lacikablogja_mertmierne_ is… mondjuk nem érdemes túl hosszút választani.
Többnyelvű honlaphoz nekem nagyon bejön a wpml plugin. Mindent lehet vele többnyelvűsíteni, a seozást is. Hátránya, hogy meg kell venni.
szia.
ne butáskodj:
"No, a tárhelyemen jelenleg 1 adatbázis működtethető, ahhoz hogy több wordpressem mehessen gondolom ez nem oké"
deoké :)
a wp-prefix-et kell beállítani, ez alapján különbözteti meg a wp a különböző telepítéseket..
wp_en_
wp_gb_
wp_sajt_ stb csak hogy egy egyszerűt mondjak.
de lehetne lacikablogja_mertmierne_ is.. mondjuk nem érdemes túl hosszút választani.
Khm, nah ezt emésztem majd egy darabig :) Elkezdek utánaolvasni.. köszi addig is.
Többnyelvű honlaphoz nekem nagyon bejön a wpml plugin. Mindent lehet vele többnyelvűsíteni, a seozást is. Hátránya, hogy meg kell venni.
Mennyibe kerül a wpml amelyik seozik is? És vele kiváltható az All in One.. vagy mellette megy neked?
Ãtgondoltam és kicsit túrtam a netet. Tehát, nálam az ftp tárhelyemen a “web” mappába mutat a domain, de tudom változtatni.
Csinálok 3 másik mappát “web_sk”, “web_pol” … stb néven és rájuk állítom az új domaineket. Az új mappákba telepíthetem az új wp-ket annyi cifrasággal hogy adatbázis adatoknak az eredeti már létező adatbázis nevet, felhasználót, jelszót adom meg de a wp-config.php-ben átírom a “wp_”-t “wp_sk” , “wp_pol” stb-re és voálá?
Nah ha ez így van akkor már csak az a kérdés hogy hogyan másoljam át az eredetit hogy ne kelljen ezer dolgot újra megcsinálnom
/google wordpress oldal másolása
Összességében valószínű hogy teljesen “zöldmezősen” megcsinálni azonos sablonnal alaposabb, normálisabb megoldás lesz. Köszönök minden információt, ha végzek lehet leírom ide nagyjából hogy miképp boldogultam vele. A következő újszülöttnek ennyivel könnyebb lehet.
Szia.
Alapvetően beállítások az adatbázisban tárolódnak, megteheted tehát, hogy lemásolod az eddig meglevő adattábláidat -> más prefix-re nevezed átírod a siteurl ill home mezőt pl. csak akkor a postokat is meg mindent módosíthatsz. szerintem jobban jársz ha csinálsz még 2 normális sima install-t 0ról