Sziasztok. Adott ez a sablon , és azt akarom hogy ne fehér legyen a sablonom hanem kék, de nem tudom hol kéne átszínezni.
Nem magát a hátteret ,hanem a kereten belüli üres fehér részt szeretném kiszínezni .
Amit kékkel besatíroztam azt szeretném módosítani.
Köszönöm a segítséget.
Az egész sablon háttere, vagy csak a tartalom háttere?
Csak a tartalom hátterét szeretném, a háttár az maradna fehér
Ha linket adnál, megadnánk a választ.
És azt meglehetne oldani hogy a főoldalon lévő kép helyet, lecserélni olyanra hogy több kép mozogjon, pl van ez: http://elmenylux.hu/wp-admin/plugin-install.php?tab=plugin-information&plugin=jquery-slider&TB_iframe=true&width=600&height=550
De nem merek nagyon belenyulni
.container {
background-color: #FFFFFF;
…
}
style.css (143. sor)
Az FFF-et cseréld le CCC-re. Szürkésebb lesz.
A második dologról elképzelésem sincs mit szeretnél, mert adminon belüli részt linkeltél.
.container {
background-color: #FFFFFF;
…
}
style.css (143. sor)
Az FFF-et cseréld le CCC-re. Szürkésebb lesz.
A második dologról elképzelésem sincs mit szeretnél, mert adminon belüli részt linkeltél.
“A második dologról elképzelésem sincs mit szeretnél, mert adminon belüli részt linkeltél.”
Azt szeretném, hogy a főoldalon lévő kép ne egy darab legyen hanem váltakozzon olyan 5-6 kép.
mint itt: http://www.inkthemes…hemes/colorway/
de ez a pro változat, nekem meg a free van ahol csak egy kép van.
Köszönöm az eddigi segítséget.
Slideshow a neve vagy slider. Keress rá plugint például.
Kedves syska!
esetleg megtudnád mondani azt hogy lehetne elérni hogy áttetsző legyen , és ne szín kódod adjak meg.
Mert lehet az lenne az optimális. Köszönöm
mit szeretnél színtelenre?
ha a syska által említett “.container”-re gondolsz, akkor vagy kitörlöd a
background: #ccc;
sort, vagy ha szebben szeretnéd:
kódot használsz
background: transparent;
viszont, ha ezt szeretnéd, olvashatatlanná válik a tartalom (szöveg), úgyhogy vagy a hátteret is megváltoztatod valami olyanra amint olvahatók a szöveg részek, vagy a betűk színét is átírod… (szvsz nem lesz túl szép!)
sort, vagy ha szebben szeretnéd:
background: #ccc;
kódot használsz
viszont, ha ezt szeretnéd, olvashatatlanná válik a tartalom (szöveg), úgyhogy vagy a hátteret is megváltoztatod valami olyanra amint olvahatók a szöveg részek, vagy a betűk színét is átírod… (szvsz nem lesz túl szép!)
kódot használsz
Már leírták helyettem a választ.
Sziasztok. Igazatok volt , áttetszőn elég érdekes volt :).
Abban kérném még segítségetek hogy a főoldalon van négy kép egymás mellett és alatta szöveg. Most csak egy egy pont van mert ha azt kiveszem akkor beállít valami sablon szöveget , ahelyett hogy üresen maradna. Hogyan tudnám teljesen kivenni? Köszönöm
Na az előző dolgot megoldottam. Már csak egy kérdésem lenne, azt hogy lehetne megoldani hogy ami a főoldalon lévő kép, (fenn a nagy)az megjelenjen minden oldalon. Mert így csak sima oldal jön be, és így snassz az oldal.
Már csak egy kérdésem lenne, azt hogy lehetne megoldani hogy ami a főoldalon lévő kép, (fenn a nagy)az megjelenjen minden oldalon. Mert így csak sima oldal jön be, és így snassz az oldal.
A "slider" banner ott legyen minden aloldalon? Erre gondolsz?
Ha erre, akkor nyisd meg a "front-page.php" -t. Másold ki a és a közötti részeket, de ezek a start -end megjegyzések is legyen benne a kijelölésbe és a mentésbe is, mert így tudni fogod, hogy a slieder mettől meddig tart!
Utána másold be a page-php és a single.php fájlokba is, közvetlenül a get_header(); ?> után. Úgy, ahogy a front-page.php ban is van.
Meg minden olyan egyéb template fájlba (ha van vagy használod), ahol látni szeretnéd. (például van ott egy contact.php is, ami OLDAL típusnál egy további sablon-t jelent.)
Nagyon szépen köszönöm. Nem hittem volna hogy így kell. Ezer hála.
Volt egy kérdésem hogy [font=helvetica, arial, sans-serif:w6tbry2y]“slider” bannert hogy lehetne lecserélni úgy hogy mozgó képek legyenek. Azaz váltakozzanak a képek. Próbáltam jquery-vel de nem volt jó, szétcsúszott stb. Le tudnátok írni hogy lehetne megoldani? Köszönöm.[/font:w6tbry2y][font=helvetica, arial, sans-serif:w6tbry2y]Komolyan mondom sok sörrel lógok már :)[/font:w6tbry2y]
Ott írták a megoldást, hogy keresni kell slider bővítményt. Persze lehetne írni is, sőt akár egy egyszerű plugin-t is össze lehetne hozni, de ha előreláthatólag több lenne így a kín, mint a gyönyör, akkor érdemes készen letölteni valamit.
Pl itt egy ilyen: hxxp://www.easingslider.matthewruddy.com/
Letöltöd, utána meg lehet adni egyesével a képeket, amik így cserélődnek. Azt is, hogy hány pixel széles és magas képek lesznek (olyan kell, hogy elférjen a fejrészben).
Gyártasz pár képet, ezeket feltöltöd, majd megadod egyesével az URL-eket.
Ha ez kész, akkro beteszed pl a header be, hogy ott jelenjen meg a slider, így:
[font=Consolas,:1ux7aanv][/font:1ux7aanv]
Ugye ott írják az oldalukon is. Régen ezt kipróbáltam és jól működött. Persze egy kicsit elszöszmötöl (ez milyen szó már ) az ember a beállításokkal, de nem vészes.
Aha így már kezd alakulni, csak az a baja hogy nem tölti be a képeket, csak pörög a töltési ikon. Ezt találtam: http://wordpress.org/support/topic/easing-slider-not-loadingnot-sure-how-fix-jquery
Ezt be is illesztettem csak akkor meg hibát talál és az oldalt se tölti be. Nem értem pontosan hova kéne ezt beilleszteni.
Megoldottam ( azaz kisakkoztam ) köszönöm szépen mindenkinek a segítséget.
Ha erre jártok , meghívlak titeket egy italra ( ha isztok valamit )