Erre szerintem a legkézenfekvőbb megoldás, hogy a kódba kell rakni, és nem a bejegyzésbe. Ha csak nem akarsz lemondani a vizuális szerkeszőről. Mert az bizony ki fogja venni.
ezt azért hivják vizuálisnak, mert a látvány alapján szerkeszt az, aki nem ért a kódokhoz. aki jobban szereti a kódokat használni, annak ott a HTML szerkesztő rész. én kizárólag azt használom. a vizuális ki is van kapcsolva.
de azt is számitásba kell venni, hogy a WP HTML szerkesztőjének “teljesitménye” azért néha kicsit sablonfüggő is … saját bőrömön tapasztaltam nem egyszer
Bejegyzes irasakor kodszerkesztoben beszurod, amikor mar meg van irva az egesz bejegyzes komplettre, tehat a legutolso lepeskent. Tudniillik ha nem valtasz vissza vizualis szerkesztore, hanem html-nezetbol publikalsz, akkor nem veszi ki.
Már hogyne kerülne bele (a css vezérli az egész oldal megjelenését), csak tudni kell, hogy mit csinálsz. Nem kell minden p-re, erre találták ki a “class” és “id” azonosítókat. Oké, mondjuk ehhez össze kell egyeztetni az oldal forráskódjával is. De ezért írtam, hogy ezt csak egyszer kell jól megcsinálni, és utána nem kell minden egyes bejegyzésnél szarakodni vele.
Én pont arra értettem, hogy ha rendesen meg van írva a stíluslap, akkor nem nagyon tudsz olyat csinálni egy bejegyzésben, ami miatt még egy külön clear div kell a szövegbe is.
De mostmár tényleg komlyan érdekel, hogy te konkrétan mi miatt használod.
Már hogyne kerülne bele (a css vezérli az egész oldal megjelenését), csak tudni kell, hogy mit csinálsz. Nem kell minden p-re, erre találták ki a "class" és "id" azonosítókat. Oké, mondjuk ehhez össze kell egyeztetni az oldal forráskódjával is. De ezért írtam, hogy ezt csak egyszer kell jól megcsinálni, és utána nem kell minden egyes bejegyzésnél szarakodni vele.
Én pont arra értettem, hogy ha rendesen meg van írva a stíluslap, akkor nem nagyon tudsz olyat csinálni egy bejegyzésben, ami miatt még egy külön clear div kell a szövegbe is.
De mostmár tényleg komlyan érdekel, hogy te konkrétan mi miatt használod.
1 példa:
mondjuk a kenyérszövegben 2 képet egymás mellé rakok. úgy, hogy az egyiket jobbra a másikat balra rendezem. Igenám, demondjuk az utána lévő szöveg kezdődhet pl. névelővel. Mondjuk legyen 'A'. Szuperül megjelenik a két kép között, amit viszont nem igazán szeretnénk errefelé.
Beszúrok hát egy clear divet vagy ilyesmit. Jön a megrendelő, szerkeszti vizuális módban szöveget, és máris összeugrik megint.
p class-al úgy tűnik működik, de azért ez további szerkesztési problémákat is felvethet, nem csak ezt.
Egyébként köszönöm az aggódást, jól van megírva a CSS. :D
Persze szívesen leírtam, miért is baj ez. Mint olyan benne van a wordpress codexben is, csak nem működik.
In the event that the image is larger than the amount of text that would otherwise surround it, causing the image to hang like a flag over some element below it, then at some point in the text, you'll want to clear the display. Note that there is no text inside this division.