A chmod és a WordPress
A chmod egy Unix parancs, mely megváltoztatja egy fájl, vagy egy könyvtár hozzáférési jogosultságait (ki olvashatja, írhatja stb.).
A WordPress-nek szüksége van arra, hogy tudjon írni bizonyos könyvtárakat illetve fájlokat. Sok tárhelyen ezekkel a jogosultságokkal a WordPress alapból nem rendelkezik, ezért nekünk kell megadni neki. A legtöbb tárhelyszolgáltató Unix alapú rendszert használ, ezért van szükségünk a chmod használatára a jogosultságok beállítására.
Ha többet szeretnél megtudni a Unix jogosultság-rendszeréről olvasd el a tutorial.hu ismertetőjét vagy az angol wikipédia meghatározását.
Chmod a gyakorlatban
A tárhelyünkhöz legtöbb esetben ftp-n keresztül férünk hozzá. Ftp-s csatlakozáshoz kiváló program a Total Commander.
Total Comanderrel csatlakozzunk ftp-n a tárhelyünkhöz. Válasszuk ki a fájlt vagy könyvtárt, melynek jogosultságait meg szándékozunk változtatni. Felül bal oldalt kattintsunk a Files -> Change Attributes…-re (vagy magyarul: Fájl -> Attribútumok megváltoztatása…). A felugró ablakban megadhatjuk a jogosultságokat. Legtöbbször megmondják, hogy milyen jogosultságokat állítsunk be. Ezt egy háromjegyű szám formájában szokták megadni. Ezt a számot írjuk be a legalsó mezőbe, majd kattintsunk az OK gombra.
Forrás: http://phpbb.hu/utmutatok/13
Ne haragudj, de az nem minősül szerintem elfogadhatónak, hogy egy másik oldalról átmásolod más cikkét. Még csak a rendszer nevét sem cseréled ki… Ha valóban szeretnél segíteni a közösségnek, akkor készíts képekkel illusztrált SAJÁT leírást!
A forrást pedig illik megjelölni, ha már csak copy&paste-el bírunk “”"“alkotni”""". http://phpbb.hu/utmutatok/13
Az ilyen jellegű hozzászólásokat (úgy érzem) mellőzd kérlek. Köszi.
Hopsz
Véletlen én töröltem a forrást, a többi szöveggel együtt, amit nem tartottam idevonatkozónak. Így rendben van a dolog szerintem. 
Kedves Syska!
Idézet a phpbb.hu jogi nyilatkozatból:
- A szöveges tartalmak szabadon terjeszthetők, másolhatók, megjelentethetők és előadhatók, amennyiben a szerző neve és a forrás feltüntetésre kerül, és nem kereskedelmi tevékenységről van szó.
Ezeknek én maximálisan eleget tettem!
Nem tudtam, hogy a forrás ott volt, csak törölve lett. Mondjuk a bemásolósgatosdit, továbbra sem tartom jó ötletnek, de arról nem én döntök.