Egy plugin miatt át kellett állítani 1-2 CHMODot. Gondolván, hogy egyszerűbb, minden CHMOD-ot 777-re állítottam, nem volt kedvem időt tölteni a mappákat egyenként válogatni. Aztán későn leesett a tanktusz, hogy rossz ötlet volt :lol: Aztán mindenfélét állítottam, a plugint letöröltem, de theme és plugin telepítésnél a következőt írja ki:
Warning: touch() [function.touch]: SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 6466 is not allowed to access /var/tmp owned by uid 0 in /home/hosting/fnorbika/hirek.hi2.ro/wp-admin/includes/file.php on line 184
Sikertelen letöltés.: Nem sikerült az átmeneti fájl létrehozása
Telepítési hiba
Mi az eredeti CHMOD-ja a különböző mappáknak, fájloknak? Hol találok egy ilyen listát? Mi a megoldás a fenti hibaüzenetre?
Előre is köszönöm a választ!
nem tudom, hogy van-e ilyen lista. de ha letöltöd a WP-t, kicsomagolod, és könyvtáranként átnézed, akkor ott lesz minden file mellett, hogy mi a jogosultság. asszem …
Szerintem nagyon nem jó szerveren vagy, próbálj meg szolgáltatót váltani.
Normális helyen CHMOD-ot sosem kell babrálni, és normális helyen van /tmp mappa http://www.google.hu/#hl=hu&q=%2Ftmp+mappa&fp=9114836ee843558
Nálad nincs.
ne legyünk buták.
köze sincs a dolognak a chmodhoz
ilyesmi miatt meg nem megyünk másik serverre csak ha fölös pénzt akarunk az ablakon kivágni ill. nagyon imádunk költözködni és mást se csinálunk nap mint nap…
ami a baj:
SAFE MODE Restriction
< kéretik kikapcsoltatni a php safe-mode-ot! (supportnak levél)
valamint tmp dir-t módosítani htaccess-el ill. ha van php.ini hozzáférésed akkor ott is
jah és ha már ott vagy érdemes php memory limitet is belőni 128M vagy 256M környékére… akkor nem lesz vele gond egy darabig
mégis a CHMOD átállítása után lett gond, addig minden szépen működött… no de a többi dolgot megpróbálom, én mégis azt látom, hogy a CHMOD-dal való babrálás az oka…
http://wordpress.org/extend/plugins/wp-security-scan/
tedd fel ezt a bővítményt kapcsold be, indítsd el a scan-t és piros illetve zöld színnel jelzi, továbbá számszerű kiírással, hogy melyik könyvtárnak milyen chmod-dal illik rendelkeznie.
Engem jó régen, de már megszívatott ez a /tmp könyvtár, onnan emlékeztem rá, hogy a szerver nem a legjobb.
Ha a szervered Apache -t használ és engedi az egéyi .htacces -t akkor csináld ezt.
root könyvtárban létrehozol egy .htaccess fájlt, és ezt írod bele :