Cforms II adatainak feldolgozása

A cforms II elvileg elküldi az adatokat egy alternatív URL-re. (“Core Form Admin / Email Options” ezen belül pedig: “Send form data to an alternative page” funkció.)Ha van valakinek van ebben tapasztalata, akkor munkáját honorálnám.A feladat egy olyan PHP rutint készíteni, ami fogadja az adatokat a cformsból, majd feldolgozás után (“post”) továbbítja egy következő feldolgozónak.Nem vagyok profi abban, hogy elmagyarázzam szakszerűbben. Ha el tudnám szakszerűen magyarázni, akkor lehet, hogy meg is tudnám csinálni. Viszont meg tudom fizetni a szakértelmet!Aki meg tudja csinálni, annak tudását és nem csak a vele eltöltött időt fizetném meg.Kuti István

Mit szeretnél pontosan?A “send form data”, nem egészen erre való. Mivel ez csak form cél állomását változtatja meg, ez teljes mértélben kikerüli a blogodban beállított mindenféle validálást, biztonsági szabályt, és hasonlókat.Az általad kívánt feladathoz nyilván a cForms lelkébe szükséges belenyúlni. Másrészt, ha egy másik odalon várod HTTP POST formában az adatokat, az PHP-val sem lesz egyszerű, mivel ez szerver beállításoktól függ. Valószínűleg a CURL függvény családra lesz szükség.

Köszönöm segítségedet.

Ha minden igaz, rövid időn belül sikerül megoldást találni a problémára. Ha sikerült, akkor ezen a fórumon is jelzem. Addig is várom a hasonló észrevételeket, mert ezek is közelebb visznek a megoldáshoz.

Pont jó a téma címe. :slight_smile:Azt szeretném kérdezni, hogy miként lehetne megoldani, hogy a cforms-al űrlapot készítek, amellyel teszteket küldhet be bárki, amely ellenőrzés után bejegyzésként megjelenik.Vagy kapcsoljam össze az email-es post íróval?

A cForms-ban lehetőség van arra, hogy amikor készítünk egy formot, akkor a mezőknek szabadon meghatározott id-ket name-eket vagy értékeket adj. Ehhez engedélyezni kell a “Use custom input field NAMES & ID’s” beállítást, az ott leírt szintaktika szerint be id-zni a megfelelő mezőket és a form action-nek beállítani a kívánt feldolgozó scriptet.Etalon problémáját az nehezítette meg kicsit, hogy egy olyan feldolgozó script-re kellett írányítani ami várt egy cID nevű változót viszont a cFomrs 9.2-es verziója alapból minden azonosítót lekonvertál kisbetűkre. (furcsa eset, de nem volt lehetőség a feldolgozó scripten változtatni) Így végül azt az kis hekkelést kellett megcsinálni hogy a cForms ezen funkcióját kikapcsolod és onnantól kezdve szabad lett az út. A cForms szépen validálja a dinamikusan létrehozható formokat, az Etalon által használt hírlevél manager szoftver pedig feldolgozza az adatokat.Syska a te eseted meg szerintem azért speciális kérés, hisz cForms nem csinál semmit a formon átmenő adatokkal csak elküldi egy e-mailben, tehát a tesztek feldolgozását valaminek meg kell csinálnia, azt utána valami kimeneti formába önteni és postolni.

Bár nem ismerem az e-mail-es plugint, gondolom hogy pop3 fiókot ellenőríz le és úgy postol. Ezesetben belevonsz egy felesleges lépést. Inkább egy olyan scriptre kellene irányítani a teszteket ami feldolgozza őket, majd utána a megfelelő séma szerint beilleszti WP adatbázisba.


pryus wrote:
Syska a te eseted meg szerintem azért speciális kérés, hisz cForms nem csinál semmit a formon átmenő adatokkal csak elküldi egy e-mailben, tehát a tesztek feldolgozását valaminek meg kell csinálnia, azt utána valami kimeneti formába önteni és postolni.


Bár nem ismerem az e-mail-es plugint, gondolom hogy pop3 fiókot ellenőríz le és úgy postol. Ezesetben belevonsz egy felesleges lépést. Inkább egy olyan scriptre kellene irányítani a teszteket ami feldolgozza őket, majd utána a megfelelő séma szerint beilleszti WP adatbázisba.
No, igen ez kéne nekem.

Csak nem tudnom én megírni a scriptet. :S

Nem mondom hogy egyszerű, de azért nem megoldhatatlan.

Tudsz nékem segíteni ebben? :slight_smile:Illetve szeretnél? :smiley:

Szivesen segítenék, de hazudnék ha aztmondanám hogy van rá kapacitásom!

Kár. Sajnos fölös kapacitásom a sok vizsga miatt nincs. :frowning: