Segítségeteket szeretném kérni az alábbiakban. Már régóta fut az iPhoneHungary.hu weboldal. Ennek van egy háttérképe, maga a kontent középre van igazítva. A cikkek között van egy casing.jpg háttérkép.
De az oldalon valamiért mégsem jelenik meg, hanem így néz ki az oldal mint az alábbi képen. (Érdekesség, hogy amennyiben a fekete részre kattintok jobb klikkel pl. firefoxban és Háttérkép megjelenítését választom, akkor pedig behozza a casing.jpg fájlt.) Viszont egyik böngészőben sem jelenik meg megfelelően. Olyan mintha ott lenne, de a fekete háttér eltakarná, azaz előrébb lenne, mint maga a casing.jpg fájl.
Rózsaszínnel kiemeltem, hogy hol is kellene legyen ez a fehéres szürkés háttérkép a mögötte lévő fekete háttérkép előtt.
A mai nap azonban mindez eltűnt és így az oldalon csak az eredeti háttérkép látszik, ami azonban fekete, így széjjeltördeli a contentot. 3 helyen van ez a casing megadva.
Első hely a Fejrész (footer.php) utolsó sora, ami ez:
2. A második hely ugye a style.css fájl, ahol ez található:
#casing {
padding:0px 0px 0px 0px;
background:url(images/casing.jpg);
background-repeat:repeat-y;
}
3. A harmadik hely pedig maga az FTP szerver ahol elérhető és megtalálható a kép. De az valamiért mégsem jelenik meg. Kiterjesztés, egyéb helyesírási hibák kizárva.
Vajon miért nem jelenik meg? Sőt rosszul kérdezem, mert eddig megjelent. Miért tűnt el?
Megtisztelő válaszotokat és segítségeteket előre is köszönöm.
mivel minden ami a casing divben van floatol, ezért a casing div jelenleg 0px magas. a content és rightcol divek után tennék egy clear divet, a footert pedig semmiképpen nem floatolnám, mert minek.
Ha kipróbálod és adsz a casingnek mondjuk egy 500px magasságot, akkor előkerül a háttérkép is. Ha clearrel lezárod a két floatot, akkor pedig a casing is követi majd a magasságukat.
Köszönöm a választ, kipróbáltam, de így sem jó. Hangsúlyozom a kód egyáltalán nem lett változtatva és eddig működött, a tegnapi nap folyamán viszont valamiért egyszercsak eltűnt. Összevetettem a stíluslapot, a fejrészt, az oldalsablont egy előző mentett állással és a kód ugyanaz volt. Sorról sorra néztem végig. Megnéztem az eredeti sablont is (http://www.web2feel.com/mobipress/) amiről át lett alakítva az oldal, de abban is teljesen ugyanaz a kód, és ott is működik. Lehet csak én nem veszek észre valamit.
Üdv,
KeleMan
Szia kedves Mano!
Kipróbáltam, de nem oldotta meg, sajnos maradt a fekete rész. Az viszont fontos, hogy mind az eredeti sablonban, mind pedig az iPhoneHungary.hu style.css fájljában eddig is a casing paddingja 0px 0px 0px 0px volt, és működött.
Üdv,
KeleMan
Köszönöm Brecsinek és Manonak a válaszokat. Időközben megtaláltam a fránya hibát. Oldalt a reklámoknál volt a bibi. Az oldalsávot jópár php hívja meg és a legfelső ads1.php nem lett lezárva egy kóddal. Ez hiányzott csak. Lezártam és így újra megjelenik. Köszönöm azért még1x.