Casing probléma

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni az alábbiakban. Már régóta fut az iPhoneHungary.hu weboldal. Ennek van egy háttérképe, maga a kontent középre van igazítva. A cikkek között van egy casing.jpg háttérkép.

Egészen pontosan ez: http://iphonehungary.hu/wp-content/themes/Mobipress/images/casing.jpg

De az oldalon valamiért mégsem jelenik meg, hanem így néz ki az oldal mint az alábbi képen. (Érdekesség, hogy amennyiben a fekete részre kattintok jobb klikkel pl. firefoxban és Háttérkép megjelenítését választom, akkor pedig behozza a casing.jpg fájlt.) Viszont egyik böngészőben sem jelenik meg megfelelően. Olyan mintha ott lenne, de a fekete háttér eltakarná, azaz előrébb lenne, mint maga a casing.jpg fájl.

Rózsaszínnel kiemeltem, hogy hol is kellene legyen ez a fehéres szürkés háttérkép a mögötte lévő fekete háttérkép előtt.

A mai nap azonban mindez eltűnt és így az oldalon csak az eredeti háttérkép látszik, ami azonban fekete, így széjjeltördeli a contentot. 3 helyen van ez a casing megadva.

1. Első hely a Fejrész (footer.php) utolsó sora, ami ez:

2. A második hely ugye a style.css fájl, ahol ez található:

#casing {

padding:0px 0px 0px 0px;

background:url(images/casing.jpg);

background-repeat:repeat-y;

}

3. A harmadik hely pedig maga az FTP szerver ahol elérhető és megtalálható a kép. De az valamiért mégsem jelenik meg. Kiterjesztés, egyéb helyesírási hibák kizárva.

Vajon miért nem jelenik meg? Sőt rosszul kérdezem, mert eddig megjelent. Miért tűnt el?

Megtisztelő válaszotokat és segítségeteket előre is köszönöm.

A probléma a floatokból adódik.

mivel minden ami a casing divben van floatol, ezért a casing div jelenleg 0px magas. a content és rightcol divek után tennék egy clear divet, a footert pedig semmiképpen nem floatolnám, mert minek.

Ha kipróbálod és adsz a casingnek mondjuk egy 500px magasságot, akkor előkerül a háttérkép is. Ha clearrel lezárod a két floatot, akkor pedig a casing is követi majd a magasságukat.

Amúgy ha sablont készítek az első amit beleteszek a css-be az a clearfix.

bővebben a clearfixről

Így megspórolom a plussz üres clear div-eket.

szerintem css-ben csere ezt:

Code:

#casing {

padding:12px 0px 0px 0px;

background:url(images/casing.jpg);

background-repeat:repeat-y;

}

erre:

Code:

#casing {

padding: 12px 0px 0px 0px;

background: url(images/casing.jpg) top left repeat-y;

}

Szia Brecsi!

Köszönöm a választ, kipróbáltam, de így sem jó. Hangsúlyozom a kód egyáltalán nem lett változtatva és eddig működött, a tegnapi nap folyamán viszont valamiért egyszercsak eltűnt. Összevetettem a stíluslapot, a fejrészt, az oldalsablont egy előző mentett állással és a kód ugyanaz volt. Sorról sorra néztem végig. Megnéztem az eredeti sablont is (http://www.web2feel.com/mobipress/) amiről át lett alakítva az oldal, de abban is teljesen ugyanaz a kód, és ott is működik. Lehet csak én nem veszek észre valamit.

Üdv,

KeleMan

Szia kedves Mano!

Kipróbáltam, de nem oldotta meg, sajnos maradt a fekete rész. Az viszont fontos, hogy mind az eredeti sablonban, mind pedig az iPhoneHungary.hu style.css fájljában eddig is a casing paddingja 0px 0px 0px 0px volt, és működött.

Üdv,

KeleMan

Köszönöm Brecsinek és Manonak a válaszokat. Időközben megtaláltam a fránya hibát. Oldalt a reklámoknál volt a bibi. Az oldalsávot jópár php hívja meg és a legfelső ads1.php nem lett lezárva egy kóddal. Ez hiányzott csak. Lezártam és így újra megjelenik. Köszönöm azért még1x.