Captcha

Sziasztok.Captcha modulra lenne szükségem, napi több száz spamnál tartok. Egyenlőre szűrővel megbirkózom vele, de ahogy terjed egyre nehezebb lesz.Teljesen mindegy, hogy képes kódos megoldás, vagy az újabb típusú mennyi kettő meg kettő, a lényeg hogy működjön.HSZ előtt rákerestem a fórumban! Nincs találat captcha kifejezésre.

http://wordpress.org/extend/plugins/si-captcha-for-wordpress/

Szia!Egy masik captcha plugin

“Matekolos” plugin

Akismet nagyon hatékony. És ez user kompatibilitisabb. Ha mindenképp captchahoz ragaszkodsz (és magyar oldalad van), akkor a milyen nap van plugint ajánlom. Itt nem kell kitalálni mindenféle dolgokat a képekről, csak be kell írni, hogy milyen nap van Mo-n.

Jól értem, ez az akismet nem kér mást, csak egy regisztrációt a WP.comra, nem kell a felhasználónak semmit sem beírni, mégis kitudja szűrni a spamet? Talán valami adatbázisból kérdezi le? Ha jól értettem, ez a legjobb megoldás, nem szeretném bosszantani a látogatókat captcha-val, ha nem muszáj.

Jól érted! Nincs más dolgod.

Köszönöm kipróbálom.

a sablonba nem kell valahova valamit beírni?

Akismetnél nem.

Ej de régen nyitottam már ezt a témát. MOst közben látom itt nálatok, hogy van nektek egy ilyen: reChaptcha. És látom van egy weboldala is: reChaptcha WP BővítményEz mennyire működő dolog? Mert akismet nagyon jó a hozzászólásokhoz, de a regisztrációnál nem véd.Nektek mi a tapasztalatotok, érdemes foglalkozni vele? Nem látok itt a fórumon topikot róla, létezik már magyar nyelven is?

Minden spam elleni védelem egyik legfontosabb eleme az Akismet. Azt nagy hiba lenne nem alkalmazni.Hogy mi és mennyire véd a spamok ellen, az eléggé talányos dolog; ha valakinek az a baromi nagy mániája, hogy televágja az oldaladat szeméttel, és ehhez van ideje, energiája, felkészültsége, akkor meg is fogja oldani.A WordPress és az Akismet eléggé nagy hatású védelem, kiegészítve egyéb bővítménnyel - normális és ésszerű keretek közötti baromságok ellen megvéd. Nagyon jó hatásfokkal.Hogy éppen melyik bővítményt használjuk, az többnyire már szinte csak ízlés kérdése. :slight_smile:Nem is gondolunk sokszor rá, de pl. a magyar nyelv használata is elég szép védőfalat jelenthet a többi védelemmel együtt. Ilyenkor nagy szerencsénk van, hogy nem angol a hivatalos nyelvünk, és viszonylag kevesen beszélik, művelik ezt a nyelvet. :wink:Egyik egyszerű bővítmény a Milyen nap van ma? már ezért is eléggé sikeres tud lenni. :slight_smile:

Jó, de gondolom ti is valami miatt választottátok a recaptchát, és ami miatt nekem érdekes, az az, hogy nem csak WP-hez érhető el. Nagyon intelligens API-ja van, és bármilyen weboldalhoz hozzáadható. Viszont a hatásfokáról te mint admin biztos tudnál mondani valamit. Mert oké hogy úgy látom sokat tud, de működik e rendesen? :slight_smile:

Láttam jónéhány WP-s oldalon, ebből azt szűrtem le, hogy működik.Nem láttam, nem olvastam ellenjavallatot, tehát telepíthető. :slight_smile:Tudod; kinek a papné, kinek meg a pap lánya… :slight_smile:

Rendben van, köszönöm szépen a választ.