Sziasztok!
Ezidáig a WP Super Cache bővítményt használtam, de a tegnapi nap folyamán több cache bővítményt is kipróbáltam, mint például a Zencache és a W3Cache nevűek. Egyik sem jött be, az oldalam csak lassabb lett tőlük, ezért letöröltem őket.
Ekkor vettem észre, hogy mialatt kipróbáltam ezt a 3 vagy 4 cache plugint, valamelyik szétzúzta az oldalam javascript és CSS fájljait.
Én a W3 Total Cache pluginra gyanakszom, mert több helyen is olvastam, hogy képes erre, de azóta én az utolsó fájlig letöröltem a szerverről és mégsem változtak meg a dolgok, pedig minden cache könyvtárat és magával hozott fájlt eltávolítottam a szerverről.
Leellenőriztem a .htaccess fájlt és a WP-Config.php fájlt is, gyakorlatilag egyikben sem maradt nyomuk az újonnan kipróbált cache pluginoknak, mégis, még most is torzult a weboldalam css-e a javascript pedig teljesen használhatatlan szinte.
Lehetséges lenne esetleg, hogy a cache pluginok közvetlenül felülírták a tárhelyen található fájlokat, vagy esetleg a mysql adatbázisban tehettek tönkre valamit ,vagy tudnátok esetleg segíteni, hogy mi lehet ilyenkor a teendő!?
Nagyon szépen megköszönném, mert hónapok óta dolgozok a weboldalamon és a tegnapi nap folyamán gyakorlatilag egy gombnyomással szétment az egész és nem is tudom mitévő legyek… Minden segítséget nagyon szépen köszönök!
Nekem a w3 okozott problémát, bár azzal volt a leggyorsabb, de miután nem tudtam megoldani a mobiltelefonon történő szétesést leszedtem. Most a Zencache-t használom, de bevált. Addig ha 30x nem töltöttem vissza mentésből. Ha Cpaneles tárhelyen vagy és nincs saját mentés akkor ott a szolgáltató heti mentése. Abból is vissza lehet állítani, ha nem változott azóta sokminden
Szia!
Köszönöm, szerencsére megoldódott, bár most sem tudom igazán mi okozta, de újratelepítettem néhány plugint és most elmúlt!
A Zencache-t én is próbáltam, sajnos nem nagyon vállt be, bár annyira nem mentem bele nagyon. Alapbeállításokat használsz vagy valamit állítgattál rajta amíg jó lett?
Sajnos az egyik legfontosabb teruletrol: cache, szinte egyetlen hasznalható magyar cikk sincsen. Angol se sok, egyik se magyarazza pontosan a dolgokat, csak hogy igy allitsd, azt pont, ez pedig rossz, mert minden oldalnal mashogy kell allitani.
Én a w3TC-t hasznalom! A legjobb! Fényévekkel gyorsabb a honlapom. Az eddigi 4-10s helyett a pingdom mar 2,5s betoltest mér, ha stockholmból méri, ha az USA-ból, akkor 4s, de persze latogatóim az EU-ból vannak, tehat a stockholmi mérés a pontos.
- Egyetlen cache bovitmény sem képes szétcseszni az oldalt! Nem kell mentésbol visszaallitani. A cache csupan egy taroló. Ha be van kacsolva, akkor a bongészo innden kéri az adatot, nem a szervertol, ezért gyorsabb.
- amikor szétcseszodve jelenik meg az oldal, nalam is van ilyen, ezt altalban a css fajlok osszefuzése okozza virtualisan. Ilyenkor sem irja felul a fajokat! A cache erre nem képes! Ilyenkor tiltani kell a css minify-t, illetve tomoritést stb. Egészen addig, amig meg nem talalod, melyik scc befuzése okozza a hibat. Ezt vagy ezeket ki kell venni a cache-bol, lehet tiltani kulon fajlokat, a w3tc-ben erre is van lehetoség. Ezt probalgatni kell.
Nalam valszeg a responsive sablon miatt okozza a szétesést, mert osszefuzi a normal css-t a responsive css-sel, azaz felul fogja irni néhany alap css-t az osszefuzésmiatt. Az osszefuzés azt jelenti, hogy egyetlen css-be helyezi a tobb css fajlt, ezzel gyorsul az oldal, de ilyenkor értelemszeruen az utolso css fog érvényesulni, mint amikor sima css-ben mindig az utolsó helyen lévo valosul meg. ha ezt nem érted, akkor css alapok.
Ott lehet még gond, mikor a js-nél engeded az asynkron betoltést, vagy egyideju betoltést. Ilyenkor is széteshetnek bizonyos dolgok, mert ekkor a js fajlok nem sorban toltodnek be, hanem kb. egyszerre. ekkor is prbalgatni kell, mit kell kivenni.
de fontos, minden ilyen csak virtualis! fizikailag a gyokérben a cache nem ir ét semmit. tehat semmit nem kell torolni a szerverrol, csak uriteni a cache-t, és kikapcsolni az emlitett részeket, és probalgatni.