Business Directory plugin

Sziasztok!

Valaki ismeri a Business Directory plugint? Fordításnál akadtak gondjaim. Amikor a php. file-okban átírom a szövegeket, feliratokat magyarra, a kezelő gombok alatt lévő kategória nevek lekerülnek kb 1000-1200 px-el lejjebb. Pontosabban a kezelőgombok alatt lévő felület megnyúlik.

Ha valaki tud, kérem segítsetek! Köszi.

a nyelvi fájlokat fordítsd mindig, ne a PHP-t https://wordpress.org/plugins/codestyling-localization/

Azért én kezdőknek, haladóknak sokkal inkább a Poeditet ajánlom a fordításhoz: https://poedit.net/wordpress

LZLonak viszont igendenagyonbaromira igaza van: php fájlokba csak végszükség utáni esetekben sem piszkálunk bele fordítás céljából!

ha valaki ért hozzá nyugodtan elkezdheti átírni, de akkor tényleg tudni kell, hogy mit és hogyan írsz át :smiley:

Legfeljebb a következő frissítésnél a munkád úgy elszáll, mint trágyaszag a tavaszi szélben… :slight_smile:

nem rak az ember rá frissítést, itt a kulcsa a dolognak! :smiley:

Köszönöm az eddigi segítséget. Le töltöttem a “Poedit”-et, dolgozom rajta. Egy kérdés, ha megvan a fordítás, mentem és nincs több teendőm?

Dehogynincs :slight_smile: Feltöltöd a generált hu_HU.mo fájlt oda, ahol a bővítmény nyelvi fájljai vannak :smiley:

értem, köszönöm a segítséget, remélem sikerül :slight_smile:

LZLo wrote:
nem rak az ember rá frissítést, itt a kulcsa a dolognak! :D

Aztán meg lesz egy elavult bővítményed, vagy olyan, amelyik az újabb szolgáltatásokat nem tudja, vagy a hiányzó funkciókat (amelyeket az új verzióba betettek) újabb erőforrás-zabáló bővítményekkel pótolsz, vagy ami a létező legrosszabb verzió: a nem frissítés okán elavult, nem biztonságos rendszered lehet. (Természetesen, a profi, aki tudja, hogy mit csinál, odafigyel arra is, hogy ne hagyjon magánál biztonsági rést.)

Na most vagyok bajban! Elkészültem a languanges fájlokkal, feltöltöttem egy tárhelyre és minden működik. Akkor most már nyugodtan felülírhatom (upgrade) a régebbi verzióval működő Business Directory-t. Megtettem, nem kellett volna. A Wordpressben csak annyit találok belőle, hogy manuálisan frissítsem, rákattintok a gombra, olyan mindha elkezdené frissíteni, de nem történik semmi. Tegnap délután óta ezzel szenvedek és nem tudom hogyan tudom működésre bírni, mert így még az adatok újra betöltését sem tudom megtenni.

Farkas Győző wrote:
Aztán meg lesz egy elavult bővítményed, vagy olyan, amelyik az újabb szolgáltatásokat nem tudja, vagy a hiányzó funkciókat (amelyeket az új verzióba betettek) újabb erőforrás-zabáló bővítményekkel pótolsz, vagy ami a létező legrosszabb verzió: a nem frissítés okán elavult, nem biztonságos rendszered lehet. (Természetesen, a profi, aki tudja, hogy mit csinál, odafigyel arra is, hogy ne hagyjon magánál biztonsági rést.)
Nem, megfogadtam a tanácsot és a nyelvi fájlt fordítottam le, így lehet, hogy egy újabb verziónál is tudom a fordítást használni?

Igen, amennyiben a szerző frissíti a bővítményt, és nem felejti el a nyelvi fájlt (.pot, vagy .po fájlt) frissíteni, akkor a Poedit segítségével a nyelvi fájlt is be lehet frissíteni, és csak a változásokkal kell a fordítást kiegészíteni.

Ha a nyelvi fájl nem frissült, de úgy látjuk, hogy volt változás, akkor a poedittel lehet csinálni egy újabb .po fájlt, amit a meglévő fordításunk frissítési alapjaként használhatunk.

(A .po vagy .pot fájl készítése - pl. ha nem készített a szerző külön nyelvi fájlt a sablonhoz, vagy bővítményhez, de “nyelvesítve” van - a Poedit pro verziójával lehetséges, ami csak párezer forint (19,99 USD).)

Na most vagyok bajban! Elkészültem a languanges fájlokkal, feltöltöttem egy tárhelyre és minden működik. Akkor most már nyugodtan felülírhatom (upgrade) a régebbi verzióval működő Business Directory-t. Megtettem, nem kellett volna. A Wordpressben csak annyit találok belőle, hogy manuálisan frissítsem, rákattintok a gombra, olyan mindha elkezdené frissíteni, de nem történik semmi. Tegnap délután óta ezzel szenvedek és nem tudom hogyan tudom működésre bírni, mert így még az adatok újra betöltését sem tudom megtenni.

Esetleg arra is gondoltam, hogy teljesen kitörlöm a felvitt adatokat és újként telepítem. A kérdésem, hogy hol tárolja a wordpress ezeket az adatokat?

Fehér képernyőd van és nem működik a weboldal? nevezd át a wp-content/plugins mappát pl plugins0 és menj be a wp adminba menj a bővítmények oldalra és akkor mindent kikapcsol, ez után mindent amit akarsz visszakapcsolhatsz :wink:

Nem, a wordpress szerkesztőfelület az működik, csak a Business Directory plugin írkálja, hogy "Business

Directory jelenleg le van tiltva, mert kézi frissítést kell végezni.
Kattintson a "Frissítés indítása" gombra, és várja meg, míg a folyamat befejeződik.

De sajnos a frissítés nem történik meg és így nem tudom használni, mert mindig csak ezt írja ki.
  1. töröld le az upgrade mappa tartalmát
  2. nevezd át a business directory pluginodat (pl pluginneve0 egy 0-t utánaírsz)

mit látsz most? :expressionless:

(ha van egy kis időd és ha akarod felmegyek teamviewerre hozzád és megnézem)

sajnos semmi sem változott, én itt vagyok a skype nevem: aprofi56

hozzádva

sikerült valakinek működő nyelvi fájlt készítenie a Business Directory-hoz? Vagy esetleg van valahol elérhető letöltés?