Sziasztok!
Az alábbi hibaüzenettel találkozom miótafeltettem az éles tárhelyre a WP-t. (localhoston gond nélkül fut).
Tudna nekem ebben valaki segíteni, hogy miért írja ezt?
A főoldali portfolio képekkel van csak gond a többi hibátlanul megjelenik. Ha rákkatintok a képre, hogy megnézzem mi az URL címe ezt adja vissza az alábbi hibakóddal:
(Ez az url címe a képnek:)
http://oldalam.hu/wp-content/themes/briefcase/includes/thumb.php?src=http://oldalam.hu/wp-content/uploads/2012/11/bev1.png&w=228&h=138&zc=1&q=95
A hibakód:
Warning: imagepng(): Unable to open './cache/06e18489cf776e99290d42fbbfe8aa25.png' for writing: Permission denied in /var/www/oldalam/wp-content/themes/briefcase/includes/thumb.php on line 327
A 327 sor pedig ezt írja a fájlba:
function show_image ($mime_type, $image_resized) {
global $quality;
$cache_file = get_cache_file ($mime_type);
switch ($mime_type) {
case 'jpg':
imagejpeg ($image_resized, $cache_file, $quality);
break;
default:
case 'png':
imagepng ($image_resized, $cache_file, floor ($quality * 0.09));
break;
}
show_cache_file ($mime_type);
}
+szerk. a .chace mappát töröltem az ftp-ről. nem segített rajtam.
http://oldalam.hu/wp-content/themes/briefcase/includes/thumb.php?src=http://oldalam.hu/wp-content/uploads/2012/11/bev1.png&w=228&h=138&zc=1&q=95
A hibakód:
Warning: imagepng(): Unable to open './cache/06e18489cf776e99290d42fbbfe8aa25.png' for writing: Permission denied in /var/www/oldalam/wp-content/themes/briefcase/includes/thumb.php on line 327
A 327 sor pedig ezt írja a fájlba:
global $quality;
switch ($mime_type) {
case 'jpg':
break;
default:
case 'png':
break;
}
}
global $quality;
switch ($mime_type) {
case 'jpg':
break;
default:
case 'png':
break;
}
}
Igen ebben akadt fel a szemem nekem is…mert a /var/www/oldalam/wp-content/themes/briefcase/includes/thumb.php on line 327
Ahol az oldalam van írva, így néz ki eredetileg: support.domain.hu és itt ebben pedig ez volt írva: support.hu. Tehát nem az eredeti linket írja ide bele.
Akkor ez miért lehet?
Érdekes ez az adatbázis. Javítottam pár linket nem változott semmi eddig. Viszont olyan táblák is voltak benne amiket még az elején telepítettem (Vslider), de azóta a bővítmény már törlésre került az adatbázisba mégis ott volt a táblája, valamint egy csomó bejegyzés is benne van amiket törölni sem tudok, de nincsenek is már az élő oldalon.
Amint mondtam a .chace mappát töröltem, mert localhoston nem használt…
Ãtírok mindent az adatbázisban, remélem ez segít. Ha nem akkor jövök vissza
“Viszont olyan táblák is voltak benne amiket még az elején telepítettem (Vslider), de azóta a bővítmény már törlésre került az adatbázisba mégis ott volt a táblája, valamint egy csomó bejegyzés is benne van amiket törölni sem tudok, de nincsenek is már az élő oldalon.”
Na ezek az undorító gány módon [s:3j34zzc2]megírt[/s:3j34zzc2]összehányt bővítmények! Normális esetben kb így kéne felépülnie
aktiválásra -> inicializalok (táblalétrehozás,mappagenerálás stb)
deaktiválásra -> takaritok_magam_utan( Ha felhasználó kéri:[adatok,táblák,file-ok stb megőrzése] különben [kitakarítom a db-ből amit beleraktam, állományokat amiket létrehoztam])
plugin működéséről szóló kód…
Ãtírtam az összes linket…így sem javult a helyzet.
A főoldalon a kód így néz ki:
gen_like(get_the_ID(),$post_type)?>
<?php $thumbnail = wp_get_attachment_image_src(get_post_thumbnail_id(), '');
if (has_post_thumbnail()) {
echo '
';
echo '' .get_the_title(). '';
echo ' ';
} ?>
Az "alt" megjelenik a képek helyén... Van még valami ötletetek mitől lehet ez?
gen_like(get_the_ID(),$post_type)?>
<?php $thumbnail = wp_get_attachment_image_src(get_post_thumbnail_id(), '');
if (has_post_thumbnail()) {
echo '
';
echo '' .get_the_title(). '';
echo ' ';
} ?>
Az "alt" megjelenik a képek helyén... Van még valami ötletetek mitől lehet ez?
Megvan!
Ilyet még nem láttam!
A megoldás:
A főoldali képeket elmenti egy cache mappába a sablon/includes/cache-be mindenféle néven (01af2b85ec2af29378041d59ce3952fd.png,0c6585273d64e961597666df10e71f15.png…stb.)
A nem megjelenített képre rákattintva kiadta a cache mappában eltárolt kódját ami megváltozott mikor feltöltöttem FTP-re (nem értem miért meg hogyan…)
Szóval amit ő eltárolt nevet, átírtam az eredeti képet ennek a nevére majd feltöltöttem a cache mappába láss csodát megjelennek a képek.
Nem volt bonyolult, de nem is volt egyszerű rájönni.
De nem azt amibe tárolja.
A .cache mappát töröltem a wp-admin,wp-content,wp-includes mappa felett, viszont ez egy másik cache mappa ahol tárolja a képeket!
Ãgy gondolom a kettőnek köze nincs egymáshoz.