Sziasztok!
Most futottam először össze a WordPress beépített bővítmény szerkesztőjével és az alábbi mondatot találtam:
“Figyelem: Bekapcsolt bővítményt módosítani egy kicsit kockázatos. Ha a változtatás hibát generál, a bővítmény automatikusan kikapcsolódik.”
változatos helyett nem lenne talán jobb a fura vagy a korábban (vagy csak máshol(?)) használt “végzetes” /kicsit rémisztő…/ kifejezés?
Hmm agyalok még rajta…
Érdekes. Én ezt a mondatot néha nap mint nap látom Ãltalában nem szokott zavarni Ha csak én használnék WP-t, én magamnak igy forditanám: “Bekapcsolt bővitményt ne piszkálj. Ha mégis és baj lesz belőle - kikapcslódástól a fatal error-ig - akkor magadra vess. Én szóltam …”
Ez a fordítás, mármint a hivatalos, éppen valahol a kettő között van.
Olyan nem lesz, hogy mindenkinek tetsződjön, ezért arra törekszünk, hogy a funkcionalítás egyáltalán ne veszítsen fontosságából, ugyanakkor édes anyanyelvünket szükségtelenül ne rongáljuk, és mindezek mellett kiszolgáljuk a Front-Endet.
Végülis … ha az embernek van vállalkozó kedve, türelme, ideje és egy poEditje, akkor a WP admin felületének szövegét akár saját szájaize szerint is módosithatja
már megtörtént… csak gondoltam feldobom
Aztán az első frissítéskor kezdheti elölről.
Nagyon extrém lehet az a helyzet, amikor valaki átírja a teljes WP fordítást, mert annyira nem tetszik neki. Tíz-húsz kifejezést el tudok képzelni, de többet elég nehezen.
Ezért mondtam,hogy vállalkozó kedv, türelem, idő. Két-három frissités után szerintem meg fog elégedni a “kincstári” forditással
vagy saját updatert írsz ami a frissítéskor megkeresi a módosításokat és úja felülírja őket
Na, ja! Varnyuval mi is úgy szoktuk; naponta kettőt, lefekvés előtt és után. Néhány kisfröccsel. És azt hiszem, minden átlagos wordpress-felhasználó több updatert tart a spájzban, olyan szép, celofános üvegben.
a-a elég egyszer megírni és beállítani a cron-t hogy minden installnál csinálja meg
Én a soros updaterem a hűtőben tartom, és egy feles vodkával szoktam … de psszt :unsure:
a-a elég egyszer megírni és beállítani a cron-t hogy minden installnál csinálja meg :D
Ãrjál belőle egy szép cikket, másolható szkriptel, lépésről-lépésre útmutatóval, addig megnézem, hogy varnyu virtuális hűtőjéből nem találok-e valamit az én hűtőmben is. ;)
hát lehet hogy lesz belőle valami, bár szerintem a “requirements” részéhez is külön cikket kéne írnom először