Bővítmények telepítése

Üdvözlet Mindenkinek!A héten telepítettem a Wordpress-t kipróbálás céljára localhost-ra, tehát új a dolog számomra. Telepítettem egy-két bővítményt is, és szépen megy a barátkozás. Mindez XP-n történt.Ezután telepítettem a WP-t Ubuntu Linuxra is. Itt is bővítmény telepítésbe fogtam volna, de bármely bővítmény kiválasztása után a következő -az előbbiek során nem tapasztalt- üzenet fogadott az admin felületen:“A kért művelet végrehajtásához a WordPress-nek csatlakoznia kell a tárhely szerveréhez. A művelethez meg kell adni az FTP adatokat. Amennyiben az adatokra nem emlékeznénk, akkor fel kell venni a kapcsolatot a tárhely-szolgáltatóval.”

Alatta az űrlap, ahová be kéne írnom az adatokat.

Természetesen nem ismerem a bővítményeket tároló szerverek FTP adatait:)Hogy értsem ezt? Tud valaki tanácsot adni?

Az látszani fog, hogy nem értek az egészhez… de egyszer láttam én is ilyen üzenetet és az azért volt, mert olyan szerveren voltam, ahol a wp-tárhelyem (vagy az ahhoz tartozó ftp-felhasználó vagy passz) nem volt benne valami csoportban, amit a szerver-admin tudott állítani.

Szóval a te wp-d ftp elérését firtatja.

Ha valaki érti, amit mondani szeretnék, legyen szíves lefordítani érthetőre smile.gifMég valami: ha egyenesen a plugins könyvtárba töltöd a bővítményeket (kicsomagolva), akkor átugorhatod az admin felületet, benne lesznek a bővítménylistában.

Feltéve, hogy XAMPP for Linux-ot használsz: mivel a XAMPP-ot az /opt/lampp-ba teszi, az abba töltött könyvtárakhoz elvileg csak rootként férsz hozzá. Ha a WP könyvtárat rekurzívan írhatóvá teszed más usereknek/groupoknak, akkor mehet jelszó nélkül is.Vagy van még ilyen megoldás:

http://wordpress.org/support/topic/wp-asks-for-ftp-userpass-when-upgrading-a-plugin#post-1202080

Merthogy a XAMPP-ban is van ám FTP-szerver, nobody/lampp user/pass párossal alapesetben:

http://www.apachefriends.org/en/xampp-linux.html#381Tehát:

Code:

define('FTP_USER', 'nobody');

define('FTP_PASS', 'lampp');

define('FTP_HOST', 'localhost');
Vagy ahogy chiara írta, tényleg az a legegyszerűbb, ha nyitsz egy Nautilust/GNOME Commandert/kedvenc fájkezelőt root jogokkal és manuálisan bemásolod a plugin-könyvtárat a wp-content/plugins-ba.

vagy kitörlöd a plugins könyvtárat és csinálsz egy symlinket ln -s ~/public_html/plugins /opt/lampp/htdocs/wp-content/plugins és innentől a home-od public_html/plugins könyvtárába másolgatod a dolgaidat…

Na ilyen rondákat nem mertem/akartam leírni, pedig a laptopomon én is symlinkkel tolom a xamppos könyvtárakat.

mi ebben a randa? :slight_smile:

Négy éve nekem is még minden az volt, ami úgy kezdődött, hogy “nyiss egy terminál-ablakot”.

Azóta persze én is úgy kezdek mindent, hogy “nyiss egy terminál-ablakot”. Le is b*tak miatta jó sokszor. Onnantól kezdve nem írok ilyesmit, amíg ki nem puhatolom a kérdező unix/linux képességeit. :smiley:

hát azért adtam neki konkrét megoldást…

amúgy ha nem találja a terminált akkor “elég kezdő” linuxos akit úgyse fog érdekelni a javaslatom…

Van abban valami, amit mondasz. :slight_smile:

Köszönöm a segítséget!A tanácsaitok közül természetesen a legegyszerűbbet követtem: a bővítmény letöltése, majd a plugins mappába másolás.

Bevált, kösz!