Bővítmény frissítési hiba

Szervusztok!3-4 napja, egyik-másik wp-oldalamom - valamennyi wp 2.6.2 - felütötte fejét az bővítmények automatikus frissítésének hibája.

Különböző sablonok, különböző bővítmények, tehát ezen az alapon az ok nehezen szűrhető.Kb. ennyi a hibaüzenet:

Quote:

Frissítés letöltése innen: http://downloads.wordpress.org/plugin/akismet.zip

Frissítés kicsomagolása...

Nem sikerült könyvtárat létrehozni: /var/hosting/web/valamelyik-honlap.hu/website/www/wp-content/upgrade/akismet/akismet/

Telepítési hiba
Azt látom, hogy valami az elérési út körül nem stimmel, de nem tudom, hogy mitől, és leginkább hogyan tudnám orvosolni?

Gondolom létezik ez az elérési út és minden mappának megvannak a megfelelő jogok… pl 777…

Szia E.D. !Nem, ez az elérési út nem létezik, nyilván ezért nem megy az automatikus frissítés.Eddig minden blog simán frissült, mikor itt volt az ideje, és kattintottam. Most megbolondult valami, valahol, valamiért. (Tehát eddig működött minden rendesen, az oldal látszólag rendben halad.)Éppen azt kérdezem, hogy tudja-e valaki, hogy

a.) miért bolondult meg az automatikus frissítés, deb.) méginkább örülnék, ha megmondaná, hogy honnan veszi ezt az elérési utat, mit kell átfarigcsálni, hogy meggyógyuljon (most egy új, frissen telepített blognál éppen 10 bővítményt kellene kézzel frissíteni, azaz letölt, kicsomagol, feltölt, bekapcsol)

töröld az upgrade mappát.

Szevasz Charlie!Nincs olyan mappa. :frowning:

Quote:

0:/website/www/wp-admin/includes/upgrade.php


0:/website/www/wp-admin/upgrade.php


0:/website/www/wp-admin/upgrade-functions.php
Ezen a három szerencsétlen helyen fordul elő mindösszesen az "upgrade" szó.

Hipp-és hopp! Megvan a megoldás:Mivel arra gyanakodtam, hogy valami biztonsági hiba lehetséges, hogy nem jön létre az upgrade könyvtár, ezért felvettem a kapcsolatot a tárhely-szolgáltatóval.Kisebb - mintegy tízperces - próbálkozás után kiderült, hogy a nevezett két tárhelyem a szolgáltató legújabb szerverein lakik, ahol a legfrissebb, stabil PHP-verzió futkározik.

A szolgáltató tájékoztatása szerint az upgrade script kódja egy kicsit “laza”, melyet az egyre keményedő PHP nem néz jó szemmel, és ezért a script nem tudott zavartalanul lefutni.A megoldás az, hogy a kényesebb műveletek előtt a safe_mod kapcsolót OFF, majd a végén vissza, ON-ra kell állítani.Nem mondom, hogy ez így kényelmes - nyilván a WP-alkotói módosítanak a következő verzióban -, de valahol a kényelem és a biztonság tekintetében kompromisszumot kell kötni, nyilvánvalóan utóbbit előnyben részesíteni.Köszönöm a segítségeteket!

megy az bekapcsolt safe moddal is. az lesz ott a bibi, hogy valszeg nincs tmp mappa definiálva, de van opendir, igy a szerencsétlen wp a /tmp-t probalja elérni, de azt meg nem éri el, mivel be van zárva. azt probald ki, hogy csinalsz a tárhelyed gyokerébe egy tmp vagy mappát, 777 jogot adsz rá, aztán a wp-contentben is megcsinalod az upgrade mappát, és arra is 777 jogot adsz.

Köszönöm szépen Charlie!Mivel nem próbáltam, ezért eszembe sem jutott ez a megoldás, de…a safe_mod=off után létrejött az upgrade könyvtár, amin 751-es jog van, és most már ON állásban is megy a frissítés (ez a tanácsod kipróbálása során jutott eszembe, és bejött). :wink:Köszönöm! :slight_smile:

Ugyanez a bajom van! Győző húzzál ki légyszíves a sz@rból! Amit charlie mond megcsináltam de rá s e bagózik…

2 hete nekem is ez a hiba jött elő.

a safe_mod-ot hol kapcsolgatom?

nekem ezt írj ki:

Frissítés kicsomagolása……Nem sikerült könyvtárat létrehozni. /wp-content/upgrade/filegenesis.tmp

safe_mode php.ini-be vagy szolgáltató…