Böngészők párbaja

Sziasztok!

Ha valaki tud, segítsen legyen szíves, mert én már nem tudom merre menjek tovább. Csinálok egy oldalt (többet is, ugyanaz a jelenség). Dragon böngészőben csinálom, minden rendben, úgy néz ki, ahogy szeretném. Ellenőrzöm firefox-ban, minden rendben. Ellenőrzöm Chrome-ban, minden rendben. Ellenőrzöm Operában, minden rendben. Ellenőrzöm Explorerben… igen, semmi sem stimmel.

Nem olyanra gondolok, hogy nem ott van egy div box ahol szeretném, hanem hogy ki sem tesz bizonyos képeket, a menü sávja teljesen más, mint a többi helyen, még csak nem is olyan magasságú.

A másik szép dolog, amikor megcsinálom egyféleképpen a design-t aztán másnap átírom. De úgy, hogy a kód is változik, a hozzá való képek meg cserélődnek. Gyakran teljesen más névvel. Mindenhol minden rendben, az explorer meg képes és kiteszi a régi design-t. Úgy hogy sem a régi kód, sem a régi grafika nem is létezik már. És igen, a gyorsítótár törlésre került közben, tehát elvileg nem tudja onnan venni az adatokat. Sőt, másik gépen is ezt csinálja, ahol még nem volt az adott oldal megnyitva.

Szóval ha valaki egy kis fényt tudna gyújtani az agyamban, hogy mi lehet ennek az oka, az szóljon! Valami gáz, gondolom a CSS környékén lehet, de egy egyszerű DIV box background változójában már csak nem csinálok hibát (dehogynem, ismerve magam). Ha kell, teszek ki kódot, hátha…

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv: chaby

az a fény:) és a megoldás vicces

IE-el nézve pl: http://www.media-valko.hu/

Megoldás is megvan (de idő és kedv hiányában csak részben oldottam meg a problémákat)

CloudFlare a következő-nemzedék CDN

Már a free szolgáltatásuk is több mint kielégítő, a megfelelő dns nameserverek módosítás után egyszerűen az apps között található a következők:

• Modernizr
  • Google Chrome Frame
  • Flexie
  • CSS3 Finalize

• JSON2

Persze ha valaki ügyes és nem szeretne CDN-t, akkor hasállhantja szabadon:

Free CDN pl: CloudFlare nagyjából megoldja a problémát vagy használható a cdnjs.com is.

Harmadszori próbálkozásra csak sikerül hozzászólnom…

Free CDN nagyjából megoldotta a megjelenítési problémákat pl: a kör kerek és nem szögletes.

Az oldal hozzáadás után bekapcsolható:

• Modernizr
  • Flexie
  • CSS3 Finalize
  • JSON2

Ha valakinek nagyon nincs rá szüksége, vagy csak nem akar DNS beállításokkal bajlódni akkor használhatja a cdnjs.com js gyűjteményét is.

Köszi a tippet, azt hiszem ezt még jobban átnézem, mert van pár okos dolog benne. De az én problémám ennél egyszerűbb. Simán a fejléchez tartozó kép nem kerül ki, illetve a menüsáv háttere nem létezik. De csak IE-ben. Hmm, mondjuk ezek mind DIV box background értékek és 100%-os mérettel vannak meghatározva. Szóval valahol ott keresgélek.

De ha valaki tud még javaslatot, kíváncsian várom!

Hmm, találtam egy átmeneti megoldást. Eddig IE 8 volt fent, abban voltak problémáim. feltettem az IE 9-et és most jó az oldal. Persze ez csak plasztikai műtét, a lényeg nincs megoldva, de azért megmutat valamit. Iszonyat nagy különbség van a két IE között. Szóval ha nincs is megoldva a probléma, most nem látom legalább. :frowning: