Blogbejegyzések importálása RSS feed-vel

Üdv!Átfutottam 2010-ig mindent a plugin keresőben, de nem találtam olyan megoldást ami a fogadó site egy adott oldalába, (nem widget)

oly módon imprtálja be a forrás site blog bejegyzéseit (feedburneren keresztül) hogy a kiemelt képet is betenné.A forrás blogban ahonnan a cikkeket beemelném müxik egy plugin - Featured Image In Rss Feed - ami beteszi a kiemelt képet az rss-be, ez a feedburneren látszik is.Azonban az eddig általam kipróbált pluginek nem teszik be a képet az rss-t fogadó oldalba vagy widgetbe sem.Valami olyat szeretnék elérni, hogy jelenjen meg a fogadó site egy oldalán a forrás site blogbejegyzés (szövegelőzetessel) és a kép. Ezt aztán css-sel megformáznám. Ahogyan a blogspotba is be lehet importálni.Amit eddig próbáltam:Insert RSS Thumbnails

WP RSS Fetcher ShortCode

RSS Includes Pages

RSS Multi Importer

Readers From RSS 2 BLOG

Pages and Posts in Feed

Super RSS Reader

WordPress Importer

WP RSS Fetcher ShortCodeA FeedWordPress jó lenne, de azt látom, hogy lemásolja a bejegyzést rss-en keresztül a fogadó helyre az adatbázisba létrehozva egy-egy bejegyzést, és ezzel tartalom duplikációt idéz elő a két hely között. Ezt lekerülném az ismert okok miatt.

Lehet, hogy van ilyen beállítás csak nem találtam meg?Remélem sikerült a célt megfogalmaznom érthető módon, nagyon igyekeztem. smile.gif))Előre is köszi!

nem igazán értem:

“oly módon imprtálja be a forrás site blog bejegyzéseit”

“a fogadó helyre az adatbázisba létrehozva egy-egy bejegyzést, és ezzel tartalom duplikációt idéz elő a két hely között”

Hogy lehet “oly módon” úgy, hogy ne rakd le a db-be?

A FeedWordPress rss-ből kiolvassa a megjelenítendő cikk tartalmát majd annak egy klónját hozza létre a fogadó oldalon a bejegyzések között. Ugyanúgy szerkeszthető stb. mintha a fogadó oldalon kézzel írtam volna. Tehát a tartalom bekerült a fogadó oldal adatbázisának megfelelő táblájába és onnan jelenik meg a bejegyzések között. Ez történik a kategóriákkal is.Mintha a CTRL+C dolgozott volna.Ha csak az rss feed segítségével egyszerűen megjelenítené a cikket az nem kerülne be az adatbázisba. Olyankor csak be include-olja az rss tartamat egy oldalba, listázva, és kész. Ezt nem tekinti a google tartalomduplikálásnak, a másikat igen.

“Ha csak az rss feed segítségével egyszerűen megjelenítené a cikket az nem kerülne be az adatbázisba. Olyankor csak be include-olja az rss tartamat egy oldalba, listázva, és kész. Ezt nem tekinti a google tartalomduplikálásnak, a másikat igen.”

Teljesen ugyanaz lenne a kimenet. a Google-nek [s:12m6x0u9]fingja[/s:12m6x0u9]foglama sincs arról, hogy az oldaladon megjelenő tartalom az adatbázisból vagy csak ‘on the fly’ rss-ből generálódik… ha ugyanaz jelenik meg a te oldaladon is az már duplikátum lesz…


'hgrg' wrote:
az már duplikátum lesz..
Szerintem ezt rosszul tudod. A feedburneren keresztül megy és ezt a google TUDJA.

Ez igaz, nem 100% semmi sem a googleval kapcsolatban.De az tuti tartalomduplikálás ha mindkét oldalon ua a tartalom jelenik meg az rss igénybevétele nélkül. RSS-en keresztül pedig nem tuti biztos. Különböző szakmai források erre egyértelműen kitérnek.De igaziból nem is ennek eldöntése volt a bejegyzésem célja, hanem segítséget kérnék a fenti cél megvalósításához. smile.gif

Nem portálokat, hanem forrásokat említettem, ami magában foglalja szakirodalomat is. Akkor ezzel az erővel ne higgyünk el semmit, csak azt, hogy a bold az vastag betűt jelent?

smile.gif))

Figyu akkor te mégis hogy képzelsz el egy ilyen “behúzást”?


'hgrg' wrote:
Figyu akkor te mégis hogy képzelsz el egy ilyen "behúzást"?
Úgy, hogy annak tartalma ne jelenjen meg a fogadó oldalon mint bejegyzés és ne kerüljön az adatbázisba!


Ez néhány pluginnal müxik, csak képek nélkül. Ennél jobban már nem tudom elmagyarázni.

Léteznek algoritmusok amelyek a az rss XML tartalmát (kódját) feldolgozzák és kiprintelik ()html) valamilyen formában.


Bekezdések, listák, stb


A widgetes megoldások többsége is ilyen.

Te erről még nem hallottál? Nézd meg egy RSS tartalom forráskódját és meglátod miről beszélek.

Ahhoz hogy ez megtörténjen nem kell bejegyzés formájában a cikk tartalmát saját adatbázisodban tárolnod. A cikk címére kattintva jutsz el a cikket megjelentető honlapra.
Lazarevics

Ha gondolod erről lehet vitatkozni, de mint jeleztem nem ennek boncolgatása volt a post célja.


Azért köszönöm eme utóbbi hasznos hozzászólásodat ebben a formában is smile.gif)) Közelebb vitt a megoldáshoz!

Jómagam ritkán merítek abból a forrásból amit Te folyamatosan emlegetsz, pont az általad említett okok miatt.


Ezeket én sem tekintem feltétlenül autentikus forrásnak.

pik20:

az, hogy on-the fly generálod a HTML kódot nem jelent semmit. Adatbázisba is letárolhatod csak a post címét és utána hivatkozhatsz az eredeti oldalra, ez már részletkérdés :slight_smile: Ilyenre ha jól emlékszem a feedwordpress is képes. Csak annyit kell beállítani, hogy ne a teljes bejegyzést húzza át, hanem a tovább link és a bejegyzés címe az eredeti helyre mutasson vissza…

Na azt a beállítást nem találtam meg, (lehet, paradicsomszemű vagyok) hogy ne a teljes tartalmat hozza át. Az a baj hogy a more tagot (ami a forrás oldalon be van illesztve a cikkekben) nem veszi figyelembe.

Na eddig jutottam.Azt hiszem egyébkén, hogy pont az “on-the-fly” a lényeg a két módszer között (ekkor a google tudja, hogy feedburneren keresztül jön a cucc), és ezt valahol a google oldalai között olvastam (úgy emlékszem). Egyébként mindenki másolhatna tartalmakat tökmindegy milyen céllal - hírt vesz át, vagy lop, de ezt nem lehet büntetlenül, mint tudjuk.