Üdv!
Ãtfutottam 2010-ig mindent a plugin keresőben, de nem találtam olyan megoldást ami a fogadó site egy adott oldalába, (nem widget)
oly módon imprtálja be a forrás site blog bejegyzéseit (feedburneren keresztül) hogy a kiemelt képet is betenné.
A forrás blogban ahonnan a cikkeket beemelném müxik egy plugin - Featured Image In Rss Feed - ami beteszi a kiemelt képet az rss-be, ez a feedburneren látszik is.
Azonban az eddig általam kipróbált pluginek nem teszik be a képet az rss-t fogadó oldalba vagy widgetbe sem.
Valami olyat szeretnék elérni, hogy jelenjen meg a fogadó site egy oldalán a forrás site blogbejegyzés (szövegelőzetessel) és a kép. Ezt aztán css-sel megformáznám. Ahogyan a blogspotba is be lehet importálni.
Amit eddig próbáltam:
Insert RSS Thumbnails
WP RSS Fetcher ShortCode
RSS Includes Pages
RSS Multi Importer
Readers From RSS 2 BLOG
Pages and Posts in Feed
Super RSS Reader
WordPress Importer
WP RSS Fetcher ShortCode
A FeedWordPress jó lenne, de azt látom, hogy lemásolja a bejegyzést rss-en keresztül a fogadó helyre az adatbázisba létrehozva egy-egy bejegyzést, és ezzel tartalom duplikációt idéz elő a két hely között. Ezt lekerülném az ismert okok miatt.
Lehet, hogy van ilyen beállítás csak nem találtam meg?
Remélem sikerült a célt megfogalmaznom érthető módon, nagyon igyekeztem. ))
Előre is köszi!
nem igazán értem:
“oly módon imprtálja be a forrás site blog bejegyzéseit”
“a fogadó helyre az adatbázisba létrehozva egy-egy bejegyzést, és ezzel tartalom duplikációt idéz elő a két hely között”
Hogy lehet “oly módon” úgy, hogy ne rakd le a db-be?
A FeedWordPress rss-ből kiolvassa a megjelenítendő cikk tartalmát majd annak egy klónját hozza létre a fogadó oldalon a bejegyzések között. Ugyanúgy szerkeszthető stb. mintha a fogadó oldalon kézzel írtam volna. Tehát a tartalom bekerült a fogadó oldal adatbázisának megfelelő táblájába és onnan jelenik meg a bejegyzések között. Ez történik a kategóriákkal is.
Mintha a CTRL+C dolgozott volna.
Ha csak az rss feed segítségével egyszerűen megjelenítené a cikket az nem kerülne be az adatbázisba. Olyankor csak be include-olja az rss tartamat egy oldalba, listázva, és kész. Ezt nem tekinti a google tartalomduplikálásnak, a másikat igen.
“Ha csak az rss feed segítségével egyszerűen megjelenítené a cikket az nem kerülne be az adatbázisba. Olyankor csak be include-olja az rss tartamat egy oldalba, listázva, és kész. Ezt nem tekinti a google tartalomduplikálásnak, a másikat igen.”
Teljesen ugyanaz lenne a kimenet. a Google-nek [s:12m6x0u9]fingja[/s:12m6x0u9]foglama sincs arról, hogy az oldaladon megjelenő tartalom az adatbázisból vagy csak ‘on the fly’ rss-ből generálódik… ha ugyanaz jelenik meg a te oldaladon is az már duplikátum lesz…
az már duplikátum lesz..
Szerintem ezt rosszul tudod. A feedburneren keresztül megy és ezt a google TUDJA.
Ez igaz, nem 100% semmi sem a googleval kapcsolatban.
De az tuti tartalomduplikálás ha mindkét oldalon ua a tartalom jelenik meg az rss igénybevétele nélkül. RSS-en keresztül pedig nem tuti biztos. Különböző szakmai források erre egyértelműen kitérnek.
De igaziból nem is ennek eldöntése volt a bejegyzésem célja, hanem segítséget kérnék a fenti cél megvalósításához.
Nem portálokat, hanem forrásokat említettem, ami magában foglalja szakirodalomat is. Akkor ezzel az erővel ne higgyünk el semmit, csak azt, hogy a bold az vastag betűt jelent?
))
Figyu akkor te mégis hogy képzelsz el egy ilyen “behúzást”?
Figyu akkor te mégis hogy képzelsz el egy ilyen "behúzást"?
Úgy, hogy annak tartalma ne jelenjen meg a fogadó oldalon mint bejegyzés és ne kerüljön az adatbázisba!
Ez néhány pluginnal müxik, csak képek nélkül. Ennél jobban már nem tudom elmagyarázni.
Léteznek algoritmusok amelyek a az rss XML tartalmát (kódját) feldolgozzák és kiprintelik ()html) valamilyen formában.
Bekezdések, listák, stb
A widgetes megoldások többsége is ilyen.
Te erről még nem hallottál? Nézd meg egy RSS tartalom forráskódját és meglátod miről beszélek.
Ahhoz hogy ez megtörténjen nem kell bejegyzés formájában a cikk tartalmát saját adatbázisodban tárolnod. A cikk címére kattintva jutsz el a cikket megjelentető honlapra.
Lazarevics
Ha gondolod erről lehet vitatkozni, de mint jeleztem nem ennek boncolgatása volt a post célja.
Azért köszönöm eme utóbbi hasznos hozzászólásodat ebben a formában is

Jómagam ritkán merítek abból a forrásból amit Te folyamatosan emlegetsz, pont az általad említett okok miatt.
Ezeket én sem tekintem feltétlenül autentikus forrásnak.
pik20:
az, hogy on-the fly generálod a HTML kódot nem jelent semmit. Adatbázisba is letárolhatod csak a post címét és utána hivatkozhatsz az eredeti oldalra, ez már részletkérdés Ilyenre ha jól emlékszem a feedwordpress is képes. Csak annyit kell beállítani, hogy ne a teljes bejegyzést húzza át, hanem a tovább link és a bejegyzés címe az eredeti helyre mutasson vissza…
Na azt a beállítást nem találtam meg, (lehet, paradicsomszemű vagyok) hogy ne a teljes tartalmat hozza át. Az a baj hogy a more tagot (ami a forrás oldalon be van illesztve a cikkekben) nem veszi figyelembe.
Na eddig jutottam.
Azt hiszem egyébkén, hogy pont az “on-the-fly” a lényeg a két módszer között (ekkor a google tudja, hogy feedburneren keresztül jön a cucc), és ezt valahol a google oldalai között olvastam (úgy emlékszem). Egyébként mindenki másolhatna tartalmakat tökmindegy milyen céllal - hírt vesz át, vagy lop, de ezt nem lehet büntetlenül, mint tudjuk.