Blog két nyelven

Sziasztok!

Új vagyok itt és elnézést ha már egy sokszor kérdezett dolgot kérdezek meg mégegyszer.

Szeretnék egy magyar angol nyelven párhuzamosan futó WP blogot csinálni. Mit kell tennem?

( Van egy fotós weboldalam, tárhellyel )

Nem vagyok technikai fenomén és nem értem szakzsargont, de remélem meg lehet oldani anélkül is.

Előre is köszi:

Miklós

Ha tudod hogy elég sokszor kérdezett dolog akkor miért nem keresel vissza?

Ha nem érted a szakzsargont akkor mértem csináltatod az oldalad egy hozzáértő webmesterrel? Mert ha az alapokat nem érted, akkor magyarázhat az ember bármit.

Először is html alapismeretek, minimális php, mysql parancsok, egy kis css és a wp a kezedből eszik. A wp mindent tud. Például a kérdésedre a válasz egy ehhez megfelelő plugin.

Google -> Translate plugin wordpress

Kedves MikiM!

Azon túlmenően, amit mp33portal írt, el kell mondjam Neked, hogy hosszabb idő óta igazán 2 bővítmény az, amely bevált a többnyelvű WordPress-alapú blogok működtetésére; a Gengo és az xLanguage.

Ugyanakkor a legfrissebb WP-verzióhoz (2.8.1) még egyikük sem készítette el a frissítését, ezért kis türelmed kellene, hogy legyen. Talán kezd el a tanulást úgy, hogy elkészíted a magyar nyelvű honlap vázat. (És közben folyamatosan kukkantasz bele a különböző nyelvek rejtelmeibe, főleg, ha valami nagyon egyedit akarsz megvalósítani, mármint itt nem a kinézet egyediségére gondolok elsősorban.)

Nem tudom, hogy jól értelmeztem-e, ami írtál, mely szerint fotós oldalra gondoltál. Nos, általában, a fotók önmagukért szoktak beszélni, tehát, szerencsére, aránylag kevés a kísérő szöveg. :slight_smile:

Ennek okán pedig átmeneti, de akár végleges is lehet a Google alapokon működő WordPress Global Translator bővítménye, ami annyit tesz, hogy az oldal tartalmát meg próbálja idegen nyelvre ültetni. Érdekes dolgok szoktak kijönni belőle… De egy-egy mondatnál szinte alig van észrevehető hatása, főleg akkor, ha a főnyelv angol, és a második nyelv a magyar. :wink:

Sziasztok!

Készítettem egy oldalt 2 nyelven (Magyar, Angol). Nyelv választáshoz a Qtranslate modult tettem fel. A Qtranslate beállításában az angol az alapértelmezett nyelv. A wp-configban is beállítottam az angolt. A “Beállításokban” a kezdő oldalnak egy belső oldalt állítottam be (mivel nem lesznek hírek). A problémám az, hogy ha átváltok magyarra (átvált semmi gond működik rendesen), majd arra a menüpontra kattintok amivel az oldal indul akkor visszatér angolra (magyar helyett), és újra meg kell nyomjam a nyelvválasztást (magyar), hogy magyarul jelenjen meg a menüpont. Van-e erre megoldás, hogy ha magyaron vagyok ne váltson vissza angolra. Köszönöm előre is.

A wp-ben is és a bővítményben is a magyar nyelvet add meg alapnyelvnek.

Köszönöm a segítséget, de nem változott a helyzet (most magyarul jön be, de ugyan úgy kell visszaváltani angolra),

khm, a qranslate-nak el kene olvasni a hasznalatijat…

http://www.qianqin.de/qtranslate/forum/viewtopic.php?f=3&t=3&sid=beb75eeb46dfeee1f7d28a892963a73c&start=10#p1404

Köszön a linket. A bővítményben eljutottam a qTranslate FAQ weblapig és a fórumig, csak sajnos angol tudásom ehhez kevés. Azért próbáltam itt megoldást keresni, kérni.

Püff neki! :frowning:

Török Zoli által belinkelt helyen ez olvasható:

Quote:

I recommend not to set WP_LANG in the wp-config.php file and leave it as

Code:

define ('WPLANG', '');

Magyarul: Ajánlatos üresen hagyni a wp-config.php fájlban a nyelvi részt.

... ééésss....

Quote:

Clicking on the Title/Home-Link resets selected language.

This is a template problem. Your template is using get_option('home') to get the link for the front page, which is BAD! get_option is not supposed to be used in templates. There is a function called bloginfo for templates. Use that instead and everything will work the way it is supposed to.

Magyarul: Sablonhiba, mivel a sablon a get_option('home')-ot használja, amelyik rossz, a bloginfo-t kellene helyette használni.

U.i.: Azt nem vágom, hogy miért kell angol-magyar nyelvű blog neked, ha az angol nyelv nem megy? :)

Győző köszönöm a segítséget. Egyik ismerősöm kért meg, hogy segítsek összeállítani egy 2 nyelvű oldalt (na ő sem tud englisűl:)). De rajta vagyok az angolon, csak nekem kicsit hosszabb idő megtanulni.:slight_smile:

Nyugi, nyugi! Sohase add fel a kétségbeesést! Én elmúltam ötven, amikor el kezdtem tanulni az angolt - nem sokkal vagyok előrébb, mint akkor, csak sokkal bátrabban és határozottabban tudtam kérni a whiskey-met és a sörömet, amikor Britországban voltam.

Kenyeret most is mutogatással tudok kérni, viszont lelkesen tanítom az idegeneket angolul: kisfröccs! érted, wazze? k-i-i-s-f-r-ö-c-c-s! :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:

Magyar nyelv ismerete + keresők és fordítók ismerete + szótárak + nagy elhatározás + nagy WP-szeretet = meg fogja tanulni, hogyan kérjen fröccsöt! :slight_smile: :slight_smile:

@Győző: Ha tényleg nagy az elhatározás akkor nem csak fröccsöt :stuck_out_tongue: bármit :slight_smile:

[off] Azt mégsem írhattam, hogy bármit, mert azt gondolná, hogy nagyzolok, vagy alkáli vagyok… :slight_smile: :slight_smile: [/off]

Sikerült! Működik. functions.php-ben átírtam a megfelelő részeket. Köszönöm.

A kisfröccs jó ötlet, azt hiszem bevezetem :slight_smile: .

Sziasztok!

Én is próbálgatom a qtranslate bővítményt és az lenne a kérdésem hogy a csak az idegen nyelvű tartalmat tudom megadni? A menü pontok nevét idegen nyelven hol lehet megadni.Mert most ha nyelvet váltok akkor csak az általam feltöltött tartalom vált át a kivánt nyelvre ,de a menü pontok (oldalak) magyarul maradnak.

Köszi Istvan!

Próbálkozz inkább WPML nevű pluginnel, szerintem zseniális megoldást kínál a nyelvesétési gondokra.

Sok szempontból jobb, mint a qTranslate :slight_smile:

Köszi szépen!!! Időközben felmentem a youtube-ra és megtaláltam a megoldást.

Köszi a tanácsot megnézem a másik plugint is.

'efleton' wrote:

Sikerült! Működik. functions.php-ben átírtam a megfelelő részeket. Köszönöm.

A kisfröccs jó ötlet, azt hiszem bevezetem :) .

Kedves efleton!

Sajnos ugyanezzel a problémával szembesültem most én is! Szeretném megkérdezni, hogy a functions.php-ben pontosan mely részeket írtad át és mire, hogy így sikerült helyes működésre bírnod ezt a plugint?

Előre is köszönöm a segítséget!

Ha esetleg valaki más is tud segíteni, azt is nagyon megköszönném!

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem.

Az megoldható többnyelvű(WPML plugint használok) wordpress oldalnál, hogy ha a facebook comment van beállítva akkor ha a magyar cikknél hozzászól valaki facebook-al akkor az az angol oldalon is megjelenjen és fordítva?

Remélem érthetően írtam a kérdésem? :slight_smile: Előre is köszönöm!