Blog.hu RSS-hírei nem jelennek meg

Szép napot Mindenkinek !WP 2.5.1 RSS widget-ét használom néhány blog pár írásának megjelenítésére az oldalon.Szerettem volna egy blog RSS-ét megjeleníteni a blog.hu-ról (http://bdk.blog.hu), de nem jelent meg.

További kettő, szintén blog.hu oldalon lakó bloggal ugyanígy jártam, hibajelzés nincs, más címekről jövő rss-k működnek.A bdk.blog.hu szerzőjével felvettem a kapcsolatot, aki bemutatta, hogy ő a versenyblogjába beaplikálta.

Böngésző olvasójával rendben is van a dolog.Mi lehet a probléma (2 különböző honlapomon is azonos a helyzet) ?

Köszönettel:

Mostanában elég sok időt foglalkozok RSS csatornákkal. Azt tapasztalom, hogy igen gyakran hibás a forrás, lehet, hogy ebből adódik a te problémád is. Ajánlom figyelmedbe a feedburner-t. Létrehozol az adott csatornákról egy-egy feedburner csatornát és biztos vagyok benne, hogy jó lesz.

Szervusz Laci !Köszönöm szépen a törődést !Sajnos, a válaszoddal nem jutottam előbbre (a hiba az én csatornámban…:slight_smile: ), mert nem teljesen értem:Van egy szóbanforgó blog, a blog.hu-n, a http://bdk.blog.hu (meg még mások is, csak a példa kedvéért egy bloggal vezetem le a nyűgömet).Az oldalt olvasgatom. Tetszik, ezért arra gondolok, hogy az oldal legújabb bejegyzéseit megjelenítem az én honlapomon.Látom, hogy a kereső címsorának jobb oldali részén ott van az RSS ikon, ami nekem, mezei halandónak azt jelenti, hogy feliratkozhatom a hírforrásra, vagyis az oldal tartalmáról “híreket sugároz” az internet felé, amit megfelelő olvasó át fog nekem fordítani olvashatóra, és mindig a legfrissebbre (ha a FireFox-szal, vagy IE-vel vagyok, akkor az ikonra való kattintás után még egy kattintással el tudom fogadni, és eltávolításáig nyomatja a híreket, amit a böngészőmben megnézhetek - de én nem ezt szeretném…)Egerentyűt az ikon fölé húzva (esetünkben) két URL címet látok, a példánkban a http://bdk.blog.hu/rss2 - t választom, mert tudom, hogy a WP 2.5.1 élből kezeli az RSS2 és az Atom hírforrásokat.Elballagok a honlapomra (http://www.sakraft.hu), és belépek, mint admin, majd Megjelenés - Widgetek - Elérhető widgetek - RSS útvonalon a kívánt sidebarra helyeződik az RSS, amit be kell állítani.Az aktuális widgetek közé helyezett RSS szerkesztésekor az előbbi URL címet beírom (bemásolom) a Hírcsatorna címe mezőbe, és az opciónálisan kitölthető mezőbe beírom, a Hírcsatorna - általam adott - nevét (példánkban BéDéKá Blog). Ez fog megjelenni az oldarbáron, mint egy cím.Beállítom a többi mezőbe, hogy hány bejegyzést kívánok látni, milyen terjedelemmel, milyen kiegészítő adatokkal (szerző, dátum), aztán katt a Megváltoztat, majd a Változások mentése gombra.Normális esetben, ha most az oldalra megyek, akkor olvashatom BéDéKá blogbejegyzéseit az oldalamon, rövid hírek formában.De nem, sem BéDéKá blogja, sem a másik blog.hu-n lévő blog nem akarja az igazságot, nem jelenik meg, csak az általam adott cím (ha hibásan van megadva az RSS csatorna címe, akkor sem a widget feliraton, sem az oldalon nem jelenik meg az opcionálisan beírt cím).

Végigpróbáltam BéDéKá RSS csatornáit, egy Atomot tápláltam be a Wp-emnek, és a megtekintés kedvéért a másik blog.hu-s RSS-t is megpróbáltam, ami RSS2 csatorna.Ennek a menetnek a végén ott kellene virítani a blogok bejegyzéseinek, de semmi.És itt nem értem Laci, amit írtál; a FeedBurneren az ÉN blogom bejegyzéseit tudom összegyűjteni, és a feliratkozók (akik kattintanak az RSS-ikonra) onnan kapják az összeszedett híreimet, igaz ?De BéDéKának ugyan megmondhatnám, hogy tegye ő is azt az övével, és akkor a FeedBurner pluginnal le tudom szedni a híreket, biztonságosan, akadálymentesen, tuttira. De nem mondhatom mindig mindenkinek el, amelyik - akár ideig-óráig - megtetszik.Kellene tudnia ezt az én WP-emnek is, ahogy a többit tudja is. Csak a blog.hu-ról érkező adásokkal lehet gond, vagy a WP-vel, ez itt a nagy kérdés !Köszönöm a türelmeteket, és jó lenne, ha valaki elmondaná, hogy az egyszerű gondolatmenetem helytálló-e, illetve hol lehet a bibi , és hogyan tudnám orvosolni ?Köszönettel:

Ugyanazt a BDK feed-et felraktam (pontosan követve az általad leírt lépéseket) a saját masinán, localhost-on futó tesztblogra - és gyönyörűen hozza/mutatja a feedet.

Kedves Moshu !Ennek igazán örülök; BDK RSS-e működik, a Te próbád sikerült, az én leírásom remekmű - csak nem tudom, hogyan lesz ebből nálam valami.Az Ambassador oldalán megjött !!! :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:A Közösségi oldalon még egyik blog.hu-s sem látszik… :frowning: :frowning:Theme-függő is lehet ? Nem hinném, akkor a többi sem jönne be…Akkor mi a gáz ? (Két WP 2.5.1, ugyanaz a tárhelyszolgáltató)Üdvözlettel:fgy

Hát, én tárhelyszolgáltatóra (mennyivel rövidebb az, hogy ‘host’ ;)) gyanakodtam… volna, ha most nem írtad volna, hogy ugyanott él mindkét blog. Merthogy olyat már láttam, hallottam, hogy két szerver kölcsönösen nem szerette egymást, ill. nem engedett kommunikálni olyan porton, amin ez az rss “beszélgetés” folyik.

De ha ugyanazon a hoston van mind a 2, akkor feladom. Sorry.

Kedves Moshu, Patai Laci és a Többiek !Ne addjátok fel, mert itt fogok állni egy megfejthetetlen rejtéllyel a nyakamon - és még BéDéKá gyöngyszemeit sem tudom ezen a honlapon felvillantani.Légyszíves, gondolkozatok egy kicsit ! :slight_smile: :slight_smile: Mégiscsak Ti vagytok a hozzáértők… :stuck_out_tongue: :slight_smile:

:slight_smile:

a http://bdk.blog.hu/rss2 feed valid, legalábbis az ellenőrző szerint.

Szervusztok !Látom, teljesen feleslegesen utaztam el hétvégére; hiába ettem, ittam helyettetek is, nem jutottam előrébb.Biztos, ami zicher, írtam egy levelet a szolgáltatómnak, hogy neki mi a véleménye; lehet hogy a szerverek veszekednek ?Azért köszi a törődést, és szép hetet mindenkinek !Üdvözlettel: