Blog címe, elnevezése

Sziasztok!Nem tudom, más is küszködött-e hasonló problémával, de egy picit elbizonytalanodtam, hogy milyen címet, elnevezést adjak a blogomnak… Legyen egy ilyen téma is itt a fórumon, hátha valaki hasonló cipőben jár.Egy ideje már hegesztgetek localhost-on egy vívás témájú blogot (és egy vele kapcsolatos témát), ahol a saját személyes tapasztalataimon keresztül próbálom meg bemutatni a sportot. De milyen nevet adjak a blognak? Eléggé elbizonytalanodtam… „Kimmuriel vívó blogja”, vagy „Kimmuriel vívás blogja”? Melyik hangzik jobban? Melyik a magyarosabb? Ti melyiket javasolnátok?

Mondjuk mindkettő elég hülyén hangzik… irritated.gif

Vívás KimmurieltőlAmit érdemes tudni a vívásrólVívás másképpen - Kimmuriel blogjaKard, tőr, párbajtőr - érdekességek a vívásrólVívóvilág és KimmurielVívás, vívósportokHa később szeretnél SEO-znni vele, akkor érdemes olyan nevet adni a blogodnak (nevezhetjük honlapnak is!), ami a fő kulcsszavaidat tartalmazza (valószínűleg többen keresnek a vívó, vívás, stb. szavakra, mint a Kimmuriel szóra. :slight_smile:

Hmm, azt hiszem igazad lesz… :slight_smile: Lehet, hogy teljesen ki is hagyom magamat belőle, és egyszerűen csak „Vívás blog” vagy „Vívó blog” lesz belőle. :rolleyes: És inkább a „vívás” szóra fognak rákeresni, mint a „vívó”-ra. Gondolom én. Köszönöm a tanácsot! :slight_smile:

Mi a helyzet a “Vívás világa” elnevezéssel?

Ez is jó ötlet, bár a blog szócskát mindenképpen szeretném valahogy belecsempészni, kihangsúlyozva ezzel, hogy egy kicsit személyesebb hangvételben íródott az oldal. Lesznek úgymond statikus elemek is, mint például szabályok ismertetése, fegyverszerelési útmutató, jótanácsok a megfelelő felszerelés kiválasztásához stb., másrészről pedig egy edzésnapló, ahol a saját tapasztalataimat írnám le, folyamatosan követve a pályafutásomat. Ez adja a személyesebb részét az oldalnak.Vagy legyen „A vívás világa blog”? Ez megint egy kicsit fura… irritated.gifEgyébként az alcím, vagy ha úgy tetszik, az oldal szlogenje: „Minden, ami a vívással kapcsolatos". Kicsit nagyképűen. :stuck_out_tongue:

Nem kell az a blog szócska oda! Már csak azért is,mert attól,hogy nincs ott, még lehet személyes vételű, viszont ha ott van, akkor lehet, hogy lesz, aki azt mondja,hogy nem érdekli az oldal…hidd el, nem kell az oda :wink:

Szerintem sem kell a blog szócskát annyira erőltetni, hiszen van szép magyar szavunk is rá: napló.Egy vívó naplója a vívásról (így már rögtön két kulcsszó is lenne a címben, és még magyaros is, valamint jól le is írja, hogy mit várhat a látogató).

Ámen :slight_smile:Amúgy én is így vagyok most az egyik projekt-emmel…:slight_smile: Lényegében blognak szánom, de mégse, mert inkább olyan “hülye gondolataim,néha komolyságokkal fűszerezve az élet dolgaival összekapcsolva”. Egyenlőre “Agymenés.hu” néven fut localhoston a dolog…aztán lehet,hogy marad ez…ilyen “Balou naplója” és társait nem nagyon szeretnék :slight_smile:

Szia Balou!Akkor a descriptionod meg is van, címnek meg javaslom: Balou világa :slight_smile: :slight_smile:

Győző, a Balou világa is társa a Balou naplójának nálam :smiley: Valahogy nem szeretem az ilyen birtokos szerezetű oldal neveket…:slight_smile: Filóztam a Gondolat:ébresztő-n is,de sajnos a gondolatebreszto.hu már foglalt…

Látatlanul és ismeretlenül ennyire futotta… :slight_smile:Egyébként pedig a világ azért sokkal mélyebb jelentéstartalommal bír, mint a napló. Az utóbbi a megtörtént eseményeket, és az abból kiinduló gondolatokat tartalmazza csak. Bár, sokszor az sem kevés. :wink:

Tudom-tudom…jól van na én ilyen anti-könnyű eset vagyok :smiley: No, gondolkodom még…bár azt nem most fogom elkezdeni,hála annak,hogy most értem haza a legjobb barátom szülinapi bulijáról…:slight_smile:

Gondolom SEO szempontból elsősorban a blog címe számít, nem pedig az alatta lévő szlogen. Jól gondolom? :rolleyes: Szóval akkor nem túl szerencsés választás:Pengevilág (ez egyébként egy vívással foglalkozó könyvnek a címe)

Pengék világa

A pengék világaSzlogen: „Egy ama-tőr vívó gondolatai a vívásról”

(Az „ama-tőr” azért szerepel kötőjellel, mert ez egyben a vívóklubom neve is… :D)

Bár a „penge” szó is félreérthető, mert a profikra is mondja a szleng, hogy „penge”. irritated.gifLehet bombázni további tippekkel! :wink:

De, a szlogen is számít szerintem…már ha ezt a szlogent a wordpress “description” mezőjébe írod :))

A Pengevilág-ot nem biztos,hogy használnám így,hogy az egy könyv címe…lehet,hogy morgás lenne belőle…nem tudom.

Bár a SEO egyáltalán nem a területem, ebben (is) Patai Laci a kaiser, de annyit tudok, hogy a SEO egyik legfontosabb szerepe az, hogy amikor egy földi halandó szeretne valamiről információt szerezni a neten kedvenc keresőjével, akkor a Te honlapod (blogod) az elsők között tolongjon (ebből a szempontból mindegy, hogy milyen okból; látogatottság-fokozás, vevőszerzés, versenyszellem, stb.).Ha az a szándékod, hogy látszódni szeretnél, akkor folyamatosan foglalkozni kell az optimalizálással, melynek első lépése a jó név - és domainnév kiválasztása, a honlap tartalmának leírása, a honlapra jellemző kulcsszavak megválasztása.Gondold végi, ha Te keresel valamit a neten, akkor hogyan teszed? Vidéken vagy, hirtelen felrobban a fogad, fogorvosra van szükséged. Hogyan látsz neki a netes keresésnek? Beírod, hogy dr. Bubó? Tudod, hogy van a környéken Bubó nevű fogorvos? Nem! Azt írod be például, hogy “fogorvos szigetvár”. Aztán kikeresed az első 10 közül a legbiztatóbbat, és a megadott elérésen keresztül felveszed vele a kapcsolatot.Ezt a folyamatot (hogyan keresnek) kell úgy leképezni, hogy a válaszra te legyél a vonal másik végén. (Vagyis, ha a vívásról akarnak tudni az emberek, akkor a vívás szó jut eszükbe, nem a penge, és nem is Kimmuriel :slight_smile: ).Vagyis a címválasztáskor már előre választ kell adnod arra, amit majd keresni fognak. Aztán, persze, a honlapodnak (blogodnak) is arról kell szólni, amire a kulcsszavaid vonatkoznak.Balou: Morgás csak akkor lesz, lehet jogosan, ha a Pengeváltás című könyvből, a szerző engedélye nélkül, hosszas oldalakat idéz a szerző megjelölése nélkül.

A magyar nyelv mindenkié, csak a szerzői jogok nem. :slight_smile: