Blog beállítások

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy beállítható-e olyan dolog, hogy nem csak egy blog tartalmú oldal legyen, hanem egyszerre több is.

Úgy értem, hogy jelenleg 1 oldal van, ahol a friss hírek jelennek meg. Létre szeretnék hozni egy blog részleget is, ugyan ilyen mechanizmussal, de ha új oldalt nyitok, majd a sablonmintát “Blog”-ra állítom, másolódnak friss hírek bejegyzések az új “Blog” oldalra is.

Multi-Site plugint próbáltam, de az nekem duplázná a munkát, mivel újból be kell állítani mindent, amit már eddig beallítottam. (több napos meló volt…)

Szóval létezik egyáltalán olyan lehetőség, hogy két blog-értékű oldal is működjön egyidejűleg, ám különböző bejegyzésekkel?

Tegyél be menüpontnak kategóriát az egyéni menüvel. (miért jó, hogy egy bejegyzéslista több menüpontban is megjelenik?)

Köszönöm! :wink:

Nem értem a kérdést.

Leírnád, hogyan csináljam, hogy működjön a dolog? :))

WP admin / Megjelenés / Menük, ott kell játszani és widgetbe rakni.

Azthiszem, hogy félreértettük egymást. :slight_smile:

Úgy gondoltam ezt az egészet, hogy lenne egy blogszerű oldal, ahol friss hírek mennének bejegyzés-szerűen, és egy blog oldal, ahol szintén bejegyzések lennének.

Eddig ezt nem tudtam megoldani, mert csak 1 oldalt tudtam létrehozni így. Ez a hírek oldal.

Ha új bejegyzést írok, mindig oda teszi.

Erre szeretnék megoldást találni.

Hozz létre különböző kategóriákat.

Pl. Hírek, Akciók, Információk…

A menübe felveszed a Főoldal, Kapcsolat… mellé ezeket a kategóriákat is, mint külön menüpontokat. És kész!

Ráadásul, ha egy hírt több részen is szeretnél megjelentetni, akkor bejelölöd több kategóriába is. Így bármennyi “független” blogod lehet egy WP oldalon belül.

Köszönöm!

Kipróbáltam, de nem úgy van ez, ahogy nekem kéne.

Ugyanis ha ilyen módon írok egy új bejegyzést, hiába kattintom be kategóriának a “Mental Warrior blogja” kategóriát, a bejegyzés megjelenik a friss hírek közt is, ami így nekem nem jó. :frowning:

Olyan lehetőség kell, amelynél csak azon az egy oldalon jelenik meg az új bejegyzés.

Például csinálok oldalakat: Mental Warrior blogja, Rachel blogja, …

A lényeg az lenne, hogy csak ezekben jelenjenek meg a bejegyzések, a hírek közt ne. Illetve ha megoldható lenne valamilyen pluginnal, azt is jó lenne korrigálni, hogy ki-hová írhat.

Egy ilyet összedobni álom marad szerinted? :smiley:

Vannak ilyen plugin-ek, melyek csak 1 vagy több kijelölt kategória híreit teszik ki widget-be.

Advanced most recent posts Mod

YD recent posts widget

Aki keres, talál

Az megoldható, hogy ne csak widgetként működjön, hanem különálló oldalként is? Szóval lehet olyat, hogy oldalak saját bejegyzésekkel?

Hírekben csak hírek jelenjenek meg, blog bejegyzések ne, stb.

Pont erről szólt az előző pár hozzászólásom:

Ha egy kategóriát veszel fel az általad készített menübe, akkor az egy külön oldal lesz, ahol csak az az egy kategória szerepel mint önálló blog.

Egy másik kategóriát felveszel külön menüpontként, akkor az egy másik teljesen külön oldal lesz, ahol az a másik kategória szerepel és semmi más.

Pl. csinálj egy kategóriát, hogy: “BLOG”

Ez üljön ott a többi kategória között. Ami a blog oldaladon legyen, azt jelöld be “BLOG”-nak, a többit pedig annak, amelyik oldalon látni akarod. Így semmi nem keveredik össze semmivel.

Igen, ez így jó is lenne, de van egy hírcsatorna widgetként, “Friss, ropogós hírek” néven, és akkor oda is bekerünek ezek a bejegyzések. Jó lenne így, csak valahogy megkerülni, hogy keveredjen a hírekkel.

http://championofmind.com/portalHU

Keress olyan RSS plugint, ami egy adott kategóriába illeszti be az így kapott híreket. Utána oda illeszted be ezeket, ahova akarod.